AnasayfaBlogFreelance Yapılacak En İyi İşler
İş Bulmak

Freelance Yapılacak En İyi İşler

08 Nisan 2019
Bir kadın elinde dizüstü bilgisayarıyla yatakta oturuyor ve genişçe gülümsüyor. Kızıl saçları var ve eli çenesinin üzerinde duruyor. Arkasında, bir rafın üzerinde bir aydınlatma armatürü görülüyor. Görüntünün arka planı hafif bulanık, bu da kadının bir odada olduğunu gösteriyor. Beyaz bir tişört ve kot pantolon giymektedir. Dizüstü bilgisayar ekranına bakarken bacak bacak üstüne atmış ve rahat bir duruş sergilemektedir. Dizüstü bilgisayardan gelen ışık yüzünü aydınlatarak görüntüye belli bir sıcaklık katıyor. Dizüstü bilgisayar siyah ve gümüş kaplamalı modern bir tasarım. Bu görüntü bir memnuniyet ve neşe anını yakalıyor.
Freelance İşlerAçıklamaNasıl Başlanır
Blog YazarlığıKişisel deneyimlerinizi, mesleğinizle ilgili bilgileri ya da herhangi bir konuda yazılar yazarak para kazanabilirsiniz.İyi olduğunuz bir alanı belirleyin, blogunuzu oluşturun ve kitle oluşturmak için düzenli yazılar yazın.
Sosyal Medya Uzmanlığıİşletmelerin kurumsal sosyal medya hesaplarını yönetir, içerik oluşturur ve takipçi kazanma stratejileri geliştirirsiniz.Sosyal medya yönetimi konusunda eğitim alın ve sertifika edinin. Böylece yetkinliğinizi kanıtlayın.
İçerik EditörlüğüVerilen konulara ve anahtar kelimelere göre içerik oluşturarak para kazanabilirsiniz.İçerik oluşturma ve SEO konularında bilgi edinin. Bir içerik ajansıyla ya da bireysel olarak çalışabilirsiniz.
SEO Danışmanıİşletmelerin web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlarsınız.SEO ve dijital pazarlama konularında eğitim alın ve bu alanda bilgi ve deneyim kazanın.
Dijital Pazarlama Uzmanlığıİşletmelerin dijital pazarlama stratejilerini oluşturup uygular ve bu yoluyla işletmenin satış hedeflerine ulaşmasını sağlarsınız.Dijital pazarlama konusunda bilgi ve beceri edinin. Bu alanda sertifika programlarına katılabilirsiniz.
WordPress DanışmanıWordPress üzerinden web sitesi oluşturan kişilere teknik destek sağlar, özel eklentiler ve temalar oluşturabilirsiniz.WordPress ve temel programlama dilleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi olun.
AdWords Danışmanıİşletmelerin Google AdWords kampanyalarını yönetir ve optimize eder, bu sayede işletmenin daha fazla trafik ve satış elde etmesini sağlarsınız.Google AdWords konusunda eğitim alın ve bu alanda sertifika kazanın.
ÇevirmenlikYabancı dil bilginizi kullanarak çeşitli metin ve belgeleri başka bir dile çevirebilir veya tercüme hizmetleri sunabilirsiniz.Yabancı dil yeteneklerinizi kanıtlayacak bir sertifika edinin ve çeviri platformlarına üye olun.
Grafik TasarımıLogolar, web sitesi tasarımları, broşürler ve daha birçok grafik tasarım ürününü oluşturarak para kazanabilirsiniz.Grafik tasarım programlarını öğrenin ve portfolyo oluşturun.
EğitimcilikAlmış olduğunuz eğitimler ve sahip olduğunuz yetenekler üzerinden diğer kişilere online eğitimler verebilirsiniz.Eğitim konusunda yetkin olduğunuz alanları belirleyin ve bu konular üzerine eğitimler oluşturun.

Freelance iş yapmak son 20 yılın en popüler iş modellerinden biri haline geldi. 09:00 - 17:00 çalışmaktan bıktınız mı? Haber sitelerinde gördüğümüz "hem geziyor hem para kazanıyor" modeli herkesin ilgisini çekti. İlgisini çekmek bir yana herkesin yapmak istediği bir iş haline geldi. Çünkü bunun arkasında yatan bir fikir var. Hem para kazanıp hem de bir gün bile çalışmamak.

Bu aslında çok kolay. Konfüçyus şöyle demiş:

Sevdiğiniz işi yaparsanız birgün bile çalışmış sayılmazsınız. 

Konfüçyus

Evet bu fikir birçok iş modelinde olabilir ancak freelance çalışmak için yeteneğinizin buna uygun olması gerekir. Freelance çalışmak sadece serbest çalışmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda freelance çalışmaya para ödenmesi gerekir.

Freelance yapılacak işler genellikle teknik işlerdir ve bunların başında sosyal medya/dijital pazarlama uzmanlığı gelir. İçerik editörlüğü, wordpress danışmanı veya adwords danışmanı gibi işler yapabilirsiniz.

Bu yetenekleri kazanmak zor değil ve enstitü online eğitim programlarıyla bu yetenekleri kazanabilirsiniz. Temel programlama eğitiminden adwords eğitimine kadar çok değerli hocalardan eğitim alarak birçok konuda yetenek kazanabilirsiniz.

Freelance çalışarak hem iş planlamanızı kendiniz yapabilir hem de mesai saatlerine bağlı bir iş yaşamından uzaklaşabilirsiniz. Ancak freelance çalışanların çalışmayı çok sevdiklerini de buraya ekleyeyim :)

Freelance çalışarak yapabileceğiniz işler geçmişte bazı özel yetenekler gerektirse de günümüzde bu yeteneklere ulaşabilmek işten bile değil. Bir web sitesine sahip olmanız ve bunun pazarlamasını yapabilmek için bazı kaynaklara sahip olmanız gerekirdi. Şimdi ise bu kaynaklara ulaşmak oldukça kolay.

Freelance yapılacak işler nelerdir?

Freelance iş yapmak istiyorsanız bu işler genellikle teknik ve tasarım işleri olacaktır. Ayrıca bu iş sevdiğiniz ve sürekli araştırma içerisinde olduğunuz bir iş olmalıdır. Freelance yapılacak işler dediğimde herkesin kolaylıkla evde oturup yapabileceği bir işten bahsetmiyorum. Büyük paralar kazanabileceğiniz ve hayallerinizi gerçekleştirebilecek işleri anlatacağım.

Blog Yazarlığı

Blog yazarak para kazanmak başta çok cazip gelebilir. Sonradan da oldukça cazip gelmeye devam eder çünkü zaten öyledir :) Peki ne yazacağız? İyi olduğunuz bir alanda, mesleğiniz hakkında, hobiniz ile ilgili ya da duygu düşüncelerinizi paylaştığınız yazılar yazabilirsiniz. Kim bilir, belki de yazacağınız bir yazı birilerinin hayatına dokunacak, iyi gelecek ya da farkında olmadığı güzellikleri göstereceksiniz. 

Öte yandan mesleğiniz ya da iyi olduğunuz konularda içerik üreterek daha spesifik bir kitleye hitap edebilirsiniz. Örneğin diyetisyenseniz sağlıklı beslenme ile ilgili bir blog açabilirsiniz. Ya da gezmeyi çok seven biriyseniz gezdiğiniz yerlerin fotoğraflarını, orada yaşadığınız deneyimleri anlatan yazılar yazabilirsiniz.

Belli bir hedef kitleye hitap ettiğinizde, kaliteli içerikler ile iyi okunma sayıları elde etmeye başladığınızda, o sektördeki markalar sizinle iş birliği yapmak isteyecektir. Acenta firmaları, tur şirketlerinin reklamlarını yayınlamanız gibi.

Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medya uzmanları bir işletmenin kurumsal sosyal medya hesaplarını yönetebilir, raporlayabilir ve yeni takipçiler kazanabilmesi için çalışmalar yapabilir. Freelance yapılabilecek bu işle birçok işletmenin kurumsal hesaplarını yönetebilirsiniz.

İşletmenin günlük ya da haftalık postlarını hazırlayabilir ve ürün tanıtımlarını en doğru kanaldan yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Sadece sosyal medya etkileşimlerini arttırmak için işletmenin atması gereken adımları raporlayarak danışmanlık bile yapabilirsiniz.

Sosyal medya uzmanlığı freelance yapılacak en iyi işlerden biridir. Sosyal medya uzmanlığı eğitimine katılarak bu alanda bilgi birikim sahibi olun. Sertifika alarak yetkinliğinizi ispatlayın.

İçerik Editörlüğü Nedir?

İçerik oluşturmak neredeyse son 10 yılda oldukça popüler hale geldi. İçerik editörleri bir anahtar kelime veya konu üzerine araştırma yapar ve bir içerik oluşturur. Bunu bir ajans üzerinden ya da bireysel olarak yapabilirsiniz. İçerik ajanslarıyla çalışmak müşteri bulmak konusunda işlerini kolaylaştırır. Ancak bireysel freelance iş bulmak çok zor değil.

temelde blog yazarlığı ile aynı görünse de bazı farklar mevcuttur. blog yazarlığı, içerik editörlüğüne giden süreçte bir adım olabilir. i̇çerik editörlüğü ile doğrudan içerik sitelerine, reklam ajanslarına, şirketlere yazılar yazarsınız. verilen anahtar kelime ve brief çerçevesinde yazılar yazar, karşılığında paranızı alırsınız. cüzi miktarlarda elde edeceğiniz paralar biriktikçe iyi rakamlara dönüşecektir.

Günde 3 veya 4 içerik yazarak geçimini sağlayan birçok kişi var. Freelance içerik editörü olmak istiyorsanız içerik editörlüğü eğitimi tam size göre.

SEO Danışmanı

Organik aramalarda üst sıralara çıkmak ve maliyeti düşürmek için işletmeler yoğun bir çaba sarfeder. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak bir işletme için hem marka bilinirliğini arttırmak hem de maliyet avantajından dolayı önem taşır. Sürekli değişen arama motoru algoritmaları işletmelerin stratejilerini yenilemelerini zorunlu kılıyor. Freelance seo danışmanlığı yaparak iyi bir gelir elde edebilirsiniz. SEO eğitimi alarak bu alanda uzmanlaşın.

WordPress Uzmanı

Bir web sitesi kurmak için bilgisayar mühendisi olmanız gerekmez. Bazı hazır sistemleri geliştirerek harika web siteleri kurabilirsiniz. WordPress milyonlarca abonesiyle bu alanda dünyada en iyilerinden biri. İnternet dünyasında yayınlanmış web sitelerinin %30'dan fazlasının WordPress ile yapıldığını düşünürseniz geniş bir müşteri kitlenizin olduğunu anlayabilirsiniz.

WordPress ile site oluşturabilir, sitesi olan ve geliştirme ihtiyacı olanlara destek olabilir ya da teknik sorunlarda danışmanlık yapabilirsiniz.

WordPress eğitimiyle uzmanlaşmak için bu eğitime katılın.

Adwords Reklam Danışmanı

Bir web sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan reklamların bir planlaması ve stratejisi olduğunu biliyorsunuz. O reklamların size gösterilmesinin bir sebebi var. Herkes aynı reklamı görmediğine göre bu reklamların arkasında düğmeye basan biri var. Reklamların hangi kitleye, ne zaman, ne kadar süre ve kaç kez gösterileceği gibi bazı kriterleri oluşturan reklam danışmanı bunu çok iyi bilir. Adwords (Ads) reklam danışmanı freelance yapılacak en iyi işlerden biridir.

İşletmeler ürün ve hizmetlerinin satışını yapmak için reklam verir ve bunun için para harcarlar. Ancak reklamın hedef kitlesine doğru şekilde ulaştırabilmesi için bir uzmana ihtiyacı var. Adwords reklam danışmanı freelance yapılacak en güzel işlerden biridir. Adwords eğitimine katılarak bu alanda uzmanlaşın. Freelance yapılacak işlerin en büyük özelliği iş planlamasını kendiniz yapmanızdır. Ayrıca iş-yaşam dengesini kendiniz oluşturabilmeniz de işin cezbedici noktası.

Stok Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılık nedir? diye sorsam eminim hepimizin verecek cevabı, kuracağı süslü cümleler vardır. Ve evet; bakmakla görmek arasındaki farktır :) Fotoğraf çeken, özellikle de bunu anlamlandırarak yapmayı sevenlerdenseniz bunu neden meslek haline getirmeyesiniz? Üstelik stok fotoğraf sitelerine fotoğraflarınızı yükleyebilir, satışlarını da yapabilirsiniz. Öte yandan özel gün çekimleri, ürün çekimleri, mekan çekimleri gibi freelance işler yapabilir, organizasyonların aranan fotoğrafçısı olabilirsiniz. 

Fotoğraf çekmek, insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir. Bu bir yaşam tarzıdır.

Henri Cartier Bresson

Fotoğrafçılığı nasıl öğrenebilirim? diye siz sormadan ben söyleyeyim. Online ve sertifikalı Fotoğrafçılık Eğitimi alarak yeni bir hobi edinebilir ya da bilgilerinizin üzerine koyarak bir meslek sahibi olabilirsiniz. Ayrıca kendinizi daha fazla geliştirmede bol bol fotoğraf incelemenin payı büyük. Fotoğrafçılık sergilerini takip edip, pinterest.com gibi görsel siteleri sık sık ziyaret edin. Yeni bakış açıları kazanmak ve daha iyi olabilmek için bu gereklidir. 

En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.

Ara Güler

Mesele en iyi makineye sahip olmak değil, en iyiyi görmeye çalışmak ve bu konuda daima kendini eğitmektir.

Video Editörlüğü

Videoların su gibi tüketildiği platformlarla karşı karşıyayız. Youtube’dan tutun da online derslere kadar izlediğimiz her videonun arkasında bir kurgu süreci vardır. Artık düğün, nişan gibi özel günlerde de video klipler, save the date gibi çekimler çok moda oldu. Çekilen videolar kadar o videoların incelikle kurgulanması da önemli bir süreç. Bilgisayar başında vakit geçirmeyi seven, üretken ve sabırlı biriyseniz Video Editörlüğü Eğitimi ile siz de freelance çalışabilirsiniz.

Nasıl Freelance Çalışabilirim?

Ben yapabilir miyim acaba diye sormak yerine yukarıda bahsettiğim İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online eğitim programlarından birine katılarak freelance iş dünyasındaki yerinizi alın. Freelance yapılacak işler çok, önemli olan kimin bunu gerçekten istediği.

Blog Yazarlığı, Kişisel deneyimlerinizi, mesleğinizle ilgili bilgileri ya da herhangi bir konuda yazılar yazarak para kazanabilirsiniz, İyi olduğunuz bir alanı belirleyin, blogunuzu oluşturun ve kitle oluşturmak için düzenli yazılar yazın, Sosyal Medya Uzmanlığı, İşletmelerin kurumsal sosyal medya hesaplarını yönetir, içerik oluşturur ve takipçi kazanma stratejileri geliştirirsiniz, Sosyal medya yönetimi konusunda eğitim alın ve sertifika edinin Böylece yetkinliğinizi kanıtlayın, İçerik Editörlüğü, Verilen konulara ve anahtar kelimelere göre içerik oluşturarak para kazanabilirsiniz, İçerik oluşturma ve SEO konularında bilgi edinin Bir içerik ajansıyla ya da bireysel olarak çalışabilirsiniz, SEO Danışmanı, İşletmelerin web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlarsınız, SEO ve dijital pazarlama konularında eğitim alın ve bu alanda bilgi ve deneyim kazanın, Dijital Pazarlama Uzmanlığı, İşletmelerin dijital pazarlama stratejilerini oluşturup uygular ve bu yoluyla işletmenin satış hedeflerine ulaşmasını sağlarsınız, Dijital pazarlama konusunda bilgi ve beceri edinin Bu alanda sertifika programlarına katılabilirsiniz, WordPress Danışmanı, WordPress üzerinden web sitesi oluşturan kişilere teknik destek sağlar, özel eklentiler ve temalar oluşturabilirsiniz, WordPress ve temel programlama dilleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi olun, AdWords Danışmanı, İşletmelerin Google AdWords kampanyalarını yönetir ve optimize eder, bu sayede işletmenin daha fazla trafik ve satış elde etmesini sağlarsınız, Google AdWords konusunda eğitim alın ve bu alanda sertifika kazanın, Çevirmenlik, Yabancı dil bilginizi kullanarak çeşitli metin ve belgeleri başka bir dile çevirebilir veya tercüme hizmetleri sunabilirsiniz, Yabancı dil yeteneklerinizi kanıtlayacak bir sertifika edinin ve çeviri platformlarına üye olun, Grafik Tasarımı, Logolar, web sitesi tasarımları, broşürler ve daha birçok grafik tasarım ürününü oluşturarak para kazanabilirsiniz, Grafik tasarım programlarını öğrenin ve portfolyo oluşturun, Eğitimcilik, Almış olduğunuz eğitimler ve sahip olduğunuz yetenekler üzerinden diğer kişilere online eğitimler verebilirsiniz, Eğitim konusunda yetkin olduğunuz alanları belirleyin ve bu konular üzerine eğitimler oluşturun
freelance işler freelance hangi işi yapabilirim freelance çalışmak freelance para kazanmak
Sarı saçlı bir kadın, beyaz arka plan, renkli gözlü
Beyza Keskin
Sosyolog, Blog Yazarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden sonra Ege Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünden de mezun olmuştur. Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünü bitirmiştir. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
650411
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1008411