AnasayfaBlogEvden Ne İş Yapabilirim?
İş Arama

Evden Ne İş Yapabilirim?

03 Haziran 2021
Bu görüntü, bir ev ofisinde dizüstü bilgisayarda yazı yazan bir kişiyi göstermektedir. Dizüstü bilgisayar bir masanın üzerine yerleştirilmiş ve kişi masanın önünde bir sandalyede oturuyor. Ön planda sarı bir kare ile beyaz bir zarf ve bir bardak renkli kalemin yakın çekimi görülüyor. Masanın üzerinde buruşturulmuş bir kağıt ve görüntünün sağ tarafında bir bilgisayarın ekran görüntüsü görülüyor. Kişinin elleri yazarken dizüstü bilgisayarın klavyesi üzerinde gezinirken görülebiliyor. Arka plan bulanıklaştırılarak kişiye ve dizüstü bilgisayarına odaklanmamız sağlanmıştır. Masanın üzerindeki mavi ve sarı kağıtlar görüntüye renk katıyor.
Evden Yapılabilecek İş FikirleriGerekli YeteneklerPotansiyel Kazanç
Dondurulmuş yiyecekler üretinYemek yapma yeteneğiÜrünlerin kalitesine ve sayısına bağlı olarak değişir
Online Eğitim VerinBir konuda uzmanlık, eğitmenlik yetenekleriSaatiniz başı veya kurs başına bazı ücretlendirmeden dolayı değişir
Evde Paketleme YapınEl becerisi, dikkatPaketleme başına ödenen ücretten dolayı değişir, 400-3000 lira arası
Organik Yiyecekler YapınYemek yapma yeteneği ve organik ürün bilgisi Ürün tipine, kalitesine bağlı olarak değişir, aylık 4-5 bin lira
İçerik Üretinİyi yazı yazabilme yeteneği, belirli bir konuda bilgiProje başına veya makale başına ödenen miktarlar üzerinden değişir
Kıyafet DikinDikiş yetenekleri ve yaratıcılıkTek parça veya toplu siparişlere göre değişir
Çeviri Yapınİkinci bir dil bilgisiKelime başına veya proje başına ücret üzerinden değişir
E-Ticaretİnternet ve pazarlama becerileriSatılan ürünlerin miktarı ve kar marjına bağlı olarak değişir
Özel Ders VerinBir konuda uzmanlık ve öğretme yetenekleriDers başına veya saat başına ödenen ücretten dolayı değişir
El İşi Ürünler YapınEl işi yetenekleri ve yaratıcılıkÜretilen ürünlerin tipine ve miktarına bağlı olarak değişir

Bir işe girip çalışmak denince hepimizin aklına kapalı bir ortam, haftada 5-6 gün 8 saat çalışma, iş yeri kuralları gibi şeyler gelir. Ancak pek çok kişinin sıkılarak ve mecburiyetten çalıştığı bu ortamlardan kurtulmak mümkün! İşinizi evinize taşıyabilirsiniz. Bir işiniz, mesleğiniz, çalıştığınız alan yoksa da hobinizi işe dönüştürebilirsiniz. Yurt dışında daha eski bir geçmişi olan evden çalışma fikri son dönemde ülkemizde de çok fazla tercih ediliyor. Bunun sebebi olarak da evden çalışmanın kişiyi daha özgür kılması gösterilebilir.

Evden yapılan işlerin çoğunun ya sermaye kullanmadan ya da çok az bir sermaye ile yapılması da bu işi cazip hale getirmiştir. Ev hanımlarının, çocuğu olduğu için bir işe girip çalışamayanların ve aile bütçesine katkıda bulunmak isteyenlerin en çok araştırdığı konu evde ne iş yapabilirim konusudur. Bunun için yüzlerce hatta binlerce iş fikri sunulabilir. İşte evinizde istediğiniz saat planlamasına göre yapabileceğiniz iş fikirleri…

Evden Yapılabilecek İş Fikirleri

  • Dondurulmuş Yiyecekler Üretin

Çoğu marketin dondurulmuş gıda dolapları vardır. Bu dolaplar yoğun iş temposunda çalışanların markete gidince sıkça tercih ettiği kısımlardandır. Bu da dondurulmuş gıda sektörünün iyi bir sektör olduğunu gösterir. Ancak ev yemeği isteyenler bu tarz ürünleri genellikle etrafından bildiği birilerine yaptırır. Eğer yemek yapmayı seviyorsanız ve bu alanda beceriniz varsa mantı, börek, yazlık-kışlık pişmeye ya da ısıtmaya hazır sebze yemekleri hazırlayıp bunların satışını gerçekleştirebilirsiniz. Ev yapımı ve emek gerektiren bir iş olduğu için bu tarz ürünlerin fiyatlarının pahalı olması alıcıların gözüne batmayacaktır. Dondurulmuş yiyecekleri satabilmek için öncelikle çevrenizden başlayabilirsiniz. Market ve restoranlara sipariş hazırlayabilirsiniz. Bunun için sosya medya fenomenlerine yaptıracağınız birkaç reklamla da kendinizi ve ürünlerinizi tanıtarak internet üzerinden satış yapabilirsiniz.

  • Online Eğitim Verin

Bir mesleğiniz varsa alanınızla ilgili bir konuda internet üzerinden eğitim vererek para kazanmanız mümkün. İlgili olduğunuz bir konuda uzmanlaşarak da bunu yapabilirsiniz. Zoom gibi bir platform üzerinden eğitim verebilirsiniz. Bunun gibi platformlarda belki ilk zamanlarda zorlanabilirsiniz. Ancak İstanbul İşletme Enstitüsü gibi online eğitim veren kurumların bünyesine dahil olarak bildiklerinizi başkalarına da aktarabilirsiniz. Aynı zamanda evden istediğiniz saatlerde ve günlerde derslerinizi ayarlayarak para kazanabilirsiniz.

  • Evde Paketleme Yapın

Fabrikalar ve imalathaneler evlere haftalık ya da aylık paketleme işleri verir. Bu işler bilmeyenlerin bile rahat bir şekilde yapabileceği türden olur. Kına paketleme, çerez paketleme, mum paketleme, boncuk paketleme, mandal paketleme ve plastik bardak tabak paketleme gibi işler yapabilirsiniz. Paketleme işi yapmak isterseniz dikkat etmeniz gereken en önemli nokta imalathane ile bağlantıya geçmektir. Zira bu tarz işlerde internet üzerinden dolandırıcılık da yapılabilmektedir. Bu nedenle güvenilir yerleri seçmelisiniz. Evde paketleme yaparak ilk etapta fazla kazanç sağlayamayabilirsiniz. Ancak zamanla eliniz alışır. Daha hızlı paketleme yapabilirsiniz. Bu şekilde 400 lira ile 3000 lira arasında bir gelir elde edebilirsiniz.

  • Organik Yiyecekler Yapın

Katkılı ve GDO’lu ürünlerin çok fazla artmasından dolayı organik ürünlere ve konserve tarzı yiyeceklere talep çok artmıştır. Siz de hijyenik bir şekilde evinizde reçel, salça, yoğurt ve kefir gibi hem faydalı hem de tamamen doğal ürünler hazırlayarak bunların satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bu ürünleri sipariş üzerine hazırlayabilirsiniz. Önceden hazırladığınız ürünleri kafelerde, organik pazarlarda ve şarküterilerde satarak iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Bu alanda aylık 4-5 bin liraya kadar kazanç sağlayabilirsiniz.

  • İçerik Üretin

Yazı yazmayı seviyorsanız ve bu alanda bir şeyler yapmak istiyorsanız bu iş tam da size göre! Üstelik maliyeti de yok. Bir bilgisayarınızın ve yazma yeteneğinizin olması içerik üretebilmeniz içir yeterlidir. İyi bir içerik yazabilmek ve bu alanda para kazanabilmek için eğitim almanız faydalı olacaktır. Blog yazarlığı, içerik editörlüğü, içerik uzmanlığı gibi alanlarda ücretsiz ya da cüzi ücretlerle kısa süreli eğitimler alarak sertifika sahibi olabilirsiniz. Aldığınız eğitimler sonucunda içerik ajanslarında ya da blog sayfalarında yazılar üreterek para kazanabilirsiniz. Bunun yanında kendi web sitenizi de kurarak içeriklerinizi yazabilirsiniz. Evinizde istediğiniz zaman istediğiniz konuda sevdiğiniz işi yapabilirisiniz. Böylece kendinize de bolca vakit ayırma imkanı bulabilirsiniz.

  • Kıyafet Dikin

Dikiş ve nakış bilginiz varsa üzerine biraz da hayal gücü ekleyerek kıyafet tasarımları yapabilirsiniz. Dikiş bilmiyorsanız da dikiş kursuna giderek öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Evde diktiğiniz kıyafetleri internet üzerinden satabilirsiniz. Bunun için illa ki bir e-ticaret sitesine sahip olmanıza da gerek yok. Trendyol ya da N11 gibi sitelerde belli bir komisyon karşılığında ürünlerinizi satabilirsiniz.

  • Sosyal Medya Üzerinden İlerleyin

Günümüzde çok fazla sosyal medya fenomeni bulunmaktadır. Öyle ki bu artık yeni bir iş haline gelmiştir. Instagram, twitter ve tiktok gibi uygulamalar üzerinden paylaşımlar yaparak kendinize iş kurabilirsiniz. Burada çektiğiniz videoların eğlenceli olması ve insanları stresli hallerinden uzaklaştırması önemlidir. Ya da faydalı bilgiler üzerine videolar da yayınlayabilirsiniz. Youtube üzerinden oyun videoları çekebilirsiniz. İlgi çekebilecek videoları güzel bir şekilde sunabilirseniz sosyal medyanın kapıları sizin için ardına kadar açılır. Bu sayede hem tanınırsınız hem de gelir elde edersiniz.

  • Web Sitesi Oluşturun ve Satın

Öncelikle şunu belirtelim web sitesi oluşturabilmeniz için bunun eğitimini almış olmanız gerekir. Küçük ya da büyük işletmeler, kafeler, şirketler kurumsallıklarını göstermek adına site kurdurmak isterler. Bu siteleri müşterileriniz istek ve talepleri doğrultusunda hazırlayarak ciddi ücretler kazanabilirsiniz. Bunu var olan işinize ek olarak akşamları ya da hafta sonu evde otururken yapabileceğiniz gibi sadece bu işe yoğunlaşarak da gerçekleştirebilirsiniz.

  • Hobi Ürünleri Üretin

Hobi ürünleri genellikle evde kullanılan aksesuarlar için kullanılan bir tabirdir. El beceriniz varsa evde çeşitli ev aksesuarları üreterek satışını yapabilirsiniz. Aksesuarlar evi daha farklı ve tarz gösterdiği için çok fazla tercih edilirler. Yaptığınız şeyler piyasada satılanlardan daha farklı ve kaliteli olduğunda bu işte çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Dekoratif aynalar, sepetler, mumluklar, üretebilirsiniz. Hazır iplerden ya da makrome iplerinden halılar çantalar hazırlayıp müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Bu ürünleri yapmak için özel bir eğitim almanıza gerek yok el becerisi ve hayal gücü yeterli olacaktır. Ancak başlangıç aşamasında internet üzerinden videolar izleyerek yapabilirsiniz.

  • Çocuk Bakıcılığı Yapın

Çalışan anneler çocuklarını genellikle kreş ya da anaokullarına gönderirler. Ancak okulların kabul etmeyeceği yaşta bebeklere evinizde bakabilirsiniz. Lisede ya da üniversitede çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlar için çocuk bakıcılığı yapmak ebeveynlere güven vermesi açısından daha kolay olacaktır. Ancak sadece tecrübelerinizi kullanarak da bu işi yapabilirsiniz. Profesyonelliğinize göre de aylık olarak 500 lira ile 2000 lira arasında gelir elde edebilirsiniz.

  • Amugurumi Oyuncaklar Üretin

Tüm anne babalar çocukları için güvenle oynayabileceği, nispeten zararsız ve kolay temizlenebilir oyuncaklar tercih ederler. Amigurumi oyuncaklar da bu alana hizmet eder. Bunun için çeşitli kitaplardan ve videolardan faydalanabilirsiniz. El becerisi ve hayal gücü gerektiren bir iştir. Yani basit örgü tekniklerini bilirseniz kolaylıkla ve eğlenerek bu işi yapabilirsiniz. Bu oyuncakların diğerlerinden daha pahalı olmasına bakılırsa iyi gelir elde edilebilecek işlerden biridir. Bir yandan örgü örerek stres atıp bir yandan da kazanç sağlayabilirsiniz.

Dondurulmuş yiyecekler üretin, Yemek yapma yeteneği, Ürünlerin kalitesine ve sayısına bağlı olarak değişir, Online Eğitim Verin, Bir konuda uzmanlık, eğitmenlik yetenekleri, Saatiniz başı veya kurs başına bazı ücretlendirmeden dolayı değişir, Evde Paketleme Yapın, El becerisi, dikkat, Paketleme başına ödenen ücretten dolayı değişir, 400-3000 lira arası, Organik Yiyecekler Yapın, Yemek yapma yeteneği ve organik ürün bilgisi,  Ürün tipine, kalitesine bağlı olarak değişir, aylık 4-5 bin lira, İçerik Üretin, İyi yazı yazabilme yeteneği, belirli bir konuda bilgi, Proje başına veya makale başına ödenen miktarlar üzerinden değişir, Kıyafet Dikin, Dikiş yetenekleri ve yaratıcılık, Tek parça veya toplu siparişlere göre değişir, Çeviri Yapın, İkinci bir dil bilgisi, Kelime başına veya proje başına ücret üzerinden değişir, E-Ticaret, İnternet ve pazarlama becerileri, Satılan ürünlerin miktarı ve kar marjına bağlı olarak değişir, Özel Ders Verin, Bir konuda uzmanlık ve öğretme yetenekleri, Ders başına veya saat başına ödenen ücretten dolayı değişir, El İşi Ürünler Yapın, El işi yetenekleri ve yaratıcılık, Üretilen ürünlerin tipine ve miktarına bağlı olarak değişir
Evden Ne İş Yapabilirim evden yapılacak iş fikirleri evde ek iş yapmak evden iş yapmak evden iş nasıl yapılır evden yapılacak işler
Kadın mavi bir arabanın yanında duruyor. Beyaz bir üst ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Saçları uzun ve kahverengidir. Ciddi bir ifadeyle kameradan uzağa bakmaktadır. Kollarını önünde kavuşturmuş. Araba krom aksanlı ve alaşım jantlı dört kapılı bir sedan. Arka planda ağaçların olduğu asfalt bir yola park edilmiş. Güneş parlak bir şekilde parlıyor ve yerde gölgeler yaratıyor.
Seray Akyüz
Blog Yazarı

Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra çeşitli okullarda edebiyat öğretmeni olarak çalışan Akyüz, pandemi sürecinde İstanbul İşletme Enstitüsü'nde çeşitli eğitimler aldı. Aldığı bazı eğitimler sonucunda ajanslarda içerik üretmeye başladı. Edebiyat, eğitim, sağlık ve dekorasyon gibi konularda yazılar yazmakta.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.