AnasayfaBlogEn İyi 3 Network Marketing Şirketi
Satış - Pazarlama

En İyi 3 Network Marketing Şirketi

13 Ağustos 2020
Bu resim, yüzleri daire şeklinde dizilmiş bir grup insanı gösteriyor. Merkezdeki bir kadın, yüzünün etrafında parlak kırmızı bir daire ile gülümsüyor. Diğer insanların yüzleri aynı yönü gösteren oklarla bir ağa bağlanmıştır. Sol taraftaki bir adam gözlük takmış ve gülümserken, sağ taraftaki bir kadının yüzünün etrafında sarı bir daire var. Buna ek olarak, görüntünün üst kısmına doğru kızıl saçlı bir kadın gülümsüyor ve alt kısma doğru bulanık bir kadın yüzü görüntüsü beliriyor. Son olarak, sol üst köşede bir adam saat yüzüyle gülümsüyor.
ŞirketNetwork Marketing Sistemi2019 - 2020 Gelir
AmwaySatıcı ürün satışından %30 kâr marjı kazanır. Ekip kurduğunda ekibin üzerinden %21 prim kazanır. Ayrıca, belirli kazançlara ulaştığında seyahat ödülleri alabilir.$8,4 milyar
HerbalifeÜyeler kendi ürün alımlarında %25 indirim kazanır. Satışlar üzerinden prim ve indirimin yanı sıra seyahat ödülleri sunulur.$4,9 milyar
AvonSatıcılara etrafındaki kişilere satış yapma ve satışlarından %30 kazanç sağlama imkanı sunar.$4,8 milyar
Network Marketing Nedir?Kulaktan kulağa geçen öneriler ve deneyimlerin çok etkili olduğu satış yöntemidir.-
Network Marketing'in TarihiDünyada 1934 yılında Carl Rehnborg tarafından sistemli olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye'de ise 1994'te tanışıldı.-
Amway65 araştırma ve geliştirme laboratuvarına sahip olan şirket, kaliteli ve sürekli yenilenen ürünleriyle hizmet verir.-
HerbalifeKilo kontrolünde dünyanın 1 numaralı markası. Her gün dünyada 4,8 milyon Herbalife shake tüketilmekte.-
AvonÜlkemizde ağ pazarlamasını getiren ilk şirket. Öncelikli hedefi kadınların güçlendirilmesi.-
Amway'in Kuruluşu1959 yılında Amerika'da kurulmuş olan Amway, sağlık, ev bakımı, güzellik ve ev teknolojileri gibi ürünleri müşterilerine sunar.-
Herbalife'ın Kuruluşu1980 yılında Amerika'da kurulan Herbalife, cilt bakım ürünleri ve gıda takviyeleri alanında faaliyettir.-

Bir işletmenin kazanç elde edebilmesi için ihtiyacı olan en önemli fonksiyon şüphesiz ki pazarlamadır. Pazarlama ne kadar etkili ve doğru yapılırsa; işletme de o kadar çok fayda sağlar. 21. yüzyıl ile birlikte sürekli değişen ve gelişen bir dijital dünyaya adım atmış olduk. yıllar evvel kullandığımız geleneksel pazarlama yöntemlerinin yerini modern pazarlama yöntemleri almış oldu. yıllar önce rakibimiz yan komşumuzdan; pazarlama yollarımız broşür ve gazete ilanlarından ibaretken; şimdi çok daha yaratıcı, daha az bütçeli, daha az insan gücü gerektiren pazarlama yöntemleriyle ve ucu bucağı olmayan bir rekabetle tanışıyoruz. 

Modern pazarlama yöntemlerinden biri de network marketing.

Network Marketing Nedir?

Network Marketing, Türkçe’ de ağ pazarlaması ya da çok katlı pazarlama olarak geçen pazarlama sistemidir. Network Marketing, bir Amerikalı girişimcinin, tüketici davranışlarının satın alma üzerindeki etkisini incelerken; kulaktan kulağa geçen önerilerin ve deneyimlerin çok etkili olduğuna kanaat getirmesi ile başlamış oldu. Ağ pazarlamanın dünyada 1934 yılında Carl Rehnborg tarafından sistemli bir şekilde uygulanmaya başlandığı kabul edilmektedir. Ülkemiz ise bu pazarlama yöntemi ile 1994'te tanışmıştır.

Network Marketing doğrudan satışın en geliştirilmiş, en modern halidir. Doğrudan satış, satıcının müşteriye yüz yüze bir ürün ya da hizmet tanıtması ve satmasıdır. Network Marketing sistem mantığı da aslında oldukça basittir. Satıcı ürünü satmaya başlıyor. Ürünü satarken de aynı zamanda kendine ekip kuruyor. Hem sattığı üründen hem üyeliğini yaptığı kişiden hem de ekibinin yaptığı satıştan kazanç elde ediyor. Aynı döngü, bütün ekip üyeleri için aynı şekilde işliyor. Bu şekilde ağ gibi bir işleyişi vardır. Bu yüzden ağ pazarlaması adını almıştır. 

Network Marketing konusunda en başarılı olan şirketleri inceleyecek olursak; ilk üç sıralamada Amway, Herbalife ve Avon bulunmaktadır. 

Amway Network Marketing Sistemi Nasıl İşliyor? 

2019 yılında $8,4 milyar gelir elde ederek 2020 yılının en iyi Network Marketing şirketi olmayı başarmıştır. Amway, 1959 yılında Amerika'da kurulmuştur. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Amway; sağlık, ev bakımı, güzellik ve ev teknolojileri gibi ürünlerini ağ pazarlaması ile müşterilerine ulaştıran uluslararası bir şirkettir. Dünyada 100'ün üzerinde ülkede ve bölgede faaliyet gösteren Amway'in felsefesi 'kendi geleceğini belirleme özgürlüğü'dür. Kısacası, Amway için satış yapan her birey aslında hem ailesine zaman ayırır hem evden çalışır hem de istediği saatlerde çalışır. Dolayısıyla her birey kendi geleceğini belirleyebilir. Dünyanın birçok yerinde 65 araştırma ve geliştirme laboratuvarına sahip olan Amway; müşterilerine en son teknolojiyi kullanarak en kaliteli ve sürekli yenilenen ürünleriyle hizmet vermeyi hedefleyen bir şirkettir. 

Amway'in ağ pazarlama stratejisine göre; satıcı ürün satışından yaklaşık %30 perakende kâr marjı kazanır. Ayrıca kendine ekip kurduğunda da ekibin üzerinden %21 prim kazanır. Bunların dışında da muhteşem destinasyonlara geziler kazanabilir. Satıcının kazancı dolayısıyla şirketin kazancı ne kadar çok büyürse; ödüller de aynı şekilde büyüyor. 

Herbalife Network Marketing Sistemi Nasıl İşliyor?

2019 yılında $4,9 milyar gelir elde ederek 2020 yılının en iyi 2. Network Marketing şirketi olmayı başarmıştır. 1980 yılında Amerika'da kurulan Herbalife, 90'dan fazla ülkede 9500’den fazla çalışanı ile faaliyetlerine devam etmektedir. Ürünleri arasında cilt bakım ürünleri, gıda takviyeleri ve shake'ler yer almaktadır. Kilo kontrolünde dünyanın 1 numaralı markası olmuştur. Her gün dünyada 4,8 milyon Herbalife shake tüketilmektedir. 

Herbalife üyesi olan kişiler öncelikle kendi ürün alımlarında %25 indirim kazanıyor. Ekip kurma ile değil de etraflarındaki kişilere yaptıkları satışlar üzerinden avantajları artıyor. Kıdem kazandıkça ürünlerden aldıkları indirim yüzdesi de artıyor. Ek olarak, yaptıkları satışlar üzerinden prim almaya başlıyorlar. En yüksek kıdem olan süpervizör kıdemine geldiklerinde ise satın aldıkları ürünlerden %50 indirim ve potansiyel perakende kârı ile %25’e kadar potansiyel sponsor primi ve %5’e kadar satış primi alıyorlar. Maddi avantajlar dışında, yine Herbalife da dünyayı gezme fırsatı da sunuyor. 

Avon Network Marketing Sistemi Nasıl İşliyor?

2019 yılında $4,8 milyar gelir elde ederek 2020 yılının en iyi 3. Network Marketing şirketi olmayı başarmıştır. Avon 1886 yılında Amerika'da kurulmuş olan bir diğer doğrudan satış şirketidir. Ülkemize de ağ pazarlamasını getiren ilk şirkettir. Avon'un ürünleri kozmetik, cilt bakımı, aksesuar ve parfümdür. Öncelikli hedefinin kadınların güçlendirilmesi olduğunu savunan şirket, 100'den fazla ülkede 6 milyondan fazla bağımsız satış temsilcisiyle faaliyetlerine devam etmektedir. 

Avon şirketinin çok daha basit bir Network Marketing stratejisi vardır. Üye ol; etrafındaki insanlara satış yap ve satışlarından %30 kazanç sağla. 1000 TL lik bir sipariş verdiğinde; sipariş verdiğinde sen siparişin için 700 TL ödersin ama 1000 TL'ye satarsın. Bunların dışında, Avon'da ödül sistemi yine kendi ürünleri üzerinden olmaktadır. Satış temsilcilerine hediye Avon ürünleri gönderilir. Temsilciler hediye gelen ürünleri de satarak kazanç elde edebilirler.  Özellikle kozmetik ürünleriyle tanınan şirket, 2020 yılının en başarılı üçüncü şirketidir. Türkiye'ye Network Marketing'i getiren ve Türkiye'de hala başarısını arttırarak sürdüren bir markadır. Üyeye indirim vererek; kazanç elde etmesini sağlar.

Network Marketing Şirketlerinin Ortak Vaatleri Nedir?

Network Marketing yapan şirketlerin özellikle kadınlar tarafından cazip olmasının sebebi; sermayesiz bir şekilde kendi işlerine sahip olmalarıdır. Bağlı oldukları bir müdür; kurallarına uymaları gereken bir ofis ya da belirli bir mesai saatlerinin olmamasıdır. Hali hazırda bir mesleği olan kadınlar da bu işi yaparak ek kazanç sağlamaktadır. Sadece bu işi ciddiyetle yapan da vardır ve bütün kazançlarını bu işten sağlamaktadır. Satış konusunda başarılı ve geniş bir çevreye sahip olan insanlar çok daha fazla gelir elde ederler. 

Network Marketing'i Gelecekte Ne Bekliyor? 

Dünyada 86 yıllık, Türkiye'de 26 yıllık başarılı bir geçmişe sahip olan Network Marketing yöntemi popülerliğini de başarısını da hala korumaktadır. Peki, gelecekte bu pazarlama yöntemi gölgede kalır mı? Aslında özellikle şu günlerde yaşadığımız ekonomik problemler, bu pazarlama yönteminin önünü daha da açacak gibi görünüyor.

İş bulmanın ve iş kurmanın bu kadar zorlaştığı bir dönemde, özellikle ülkemizde ağ pazarlamasının popülerliği artacaktır. Sermayesiz bir iş ihtimali varken, kendine güvenen birçok kişinin muhakkak ki öncelikli tercihi olacaktır.

Amway, Satıcı ürün satışından %30 kâr marjı kazanır Ekip kurduğunda ekibin üzerinden %21 prim kazanır Ayrıca, belirli kazançlara ulaştığında seyahat ödülleri alabilir, $8,4 milyar , Herbalife, Üyeler kendi ürün alımlarında %25 indirim kazanır Satışlar üzerinden prim ve indirimin yanı sıra seyahat ödülleri sunulur, $4,9 milyar, Avon, Satıcılara etrafındaki kişilere satış yapma ve satışlarından %30 kazanç sağlama imkanı sunar, $4,8 milyar, Network Marketing Nedir?, Kulaktan kulağa geçen öneriler ve deneyimlerin çok etkili olduğu satış yöntemidir, -, Network Marketing'in Tarihi, Dünyada 1934 yılında Carl Rehnborg tarafından sistemli olarak kullanılmaya başlandı Türkiye'de ise 1994'te tanışıldı, -, Amway, 65 araştırma ve geliştirme laboratuvarına sahip olan şirket, kaliteli ve sürekli yenilenen ürünleriyle hizmet verir, -, Herbalife, Kilo kontrolünde dünyanın 1 numaralı markası Her gün dünyada 4,8 milyon Herbalife shake tüketilmekte, -, Avon, Ülkemizde ağ pazarlamasını getiren ilk şirket Öncelikli hedefi kadınların güçlendirilmesi, -, Amway'in Kuruluşu, 1959 yılında Amerika'da kurulmuş olan Amway, sağlık, ev bakımı, güzellik ve ev teknolojileri gibi ürünleri müşterilerine sunar, -, Herbalife'ın Kuruluşu, 1980 yılında Amerika'da kurulan Herbalife, cilt bakım ürünleri ve gıda takviyeleri alanında faaliyettir, -
network marketing network marketing avon network marketing dijital pazarlama pazarlama
Blog yazarı
Özgün Altan
Blog Yazarı

Oxford Brookes Üniversitesi İnsan Kaynakları Yöneticiliği ve İşletme çift ana dal mezunudur. 2010 - 2019 yılları arasında Turizm sektöründe 9 yıllık bir iş deneyimi oldu.  İstanbul İşletme Enstitüsü Dijital Pazarlama Uzmanlığı, Sosyal Medya Uzmanlığı, İçerik Editörlüğü, İçerik Uzmanlığı ve WordPress Eğitim sertifikaları aldı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu görüntü bir grafiğin yakın çekimidir. Siyah beyaz ekranlı beyaz bir dizüstü bilgisayarda görüntülenmektedir. Sağ üst köşede siyah metinli dikdörtgen siyah beyaz bir işaret görülmektedir. Grafik, her birinde bir sayı ve yazı tipi bulunan birkaç paralel çizgiden oluşmaktadır. Sayılar ve yazı tipi beyaz zemin üzerine siyah elle yazılmıştır. Grafik beyaz bir arka plan üzerinde görüntüleniyor ve metin net bir şekilde görülebiliyor. Bu görüntü ekran görüntüsü, metin, sayı, yazı tipi, paralel çizgiler, el yazısı ve belge için harika bir örnektir.
5
(8)

Makro Eğitimi

46 Konu12 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102607