AnasayfaBlogEn Çok İzlenen Animeler
Nedir?

En Çok İzlenen Animeler

22 Eylül 2021
Yeşil ve beyaz bir giysi giyen bir kadın sandalyede oturuyor. Elleri kucağındadır ve kucağında pelüş bir hayvan tutmaktadır. Doldurulmuş hayvan beyazdır, siyah benekleri ve pembe bir burnu vardır. Kadının arkasındaki duvarda 'Hoş geldiniz' yazılı bir tabela var. Kadın memnun ve rahat görünüyor, çevresinin tadını çıkarıyor. Giysisinin kumaşı akıcı ve zariftir, ona muhteşem ve zarif bir görünüm verir. Odadaki ışık yumuşaktır, kadına ve giysisine huzurlu bir hava verir.
Anime AdıHikaye ÖzetiÖnemli Notlar
Death NoteBir lise öğrencisi şans eseri bulduğu ve ölüm defteri olarak adlandırılan bir defterle tüm hayatı değişir.Tsugumi Ooba ile Takeshi Obata’nın birlikte oluşturdukları bir manga.
Sword Art OnlineUltra gelişmiş bir sanal oyunun ürünüdür. Oyuna hapsedilen kişilerin oyunda ölürse gerçek hayatta da öleceği bir kurguya sahiptir.Sanal oyun çılgınlığına gönderme yapar.
Shingeki No KyojinHikayeye göre devler, sırf canları sıkılıyor diye insanları yiyen acımasız varlıklardır. İnsanların verdiği mücadele konu edilir.Death Note ile aynı yönetmene sahiptir.
One PieceKorsan kral olmak isteyen bir kahramanın macerasını anlatır. Aynı zamanda 'one piece' denen hazine arayışını konu edinir.900’den fazla bölümü mevcut olan anime, mangası en çok satılan manga olarak bilinir.
NarutoGenç bir ninjanın maceralarını anlatır. Ana kahramanın gelişme sürecine odaklanır.Masaşi Kişimoto'nun yarattığı bir manga. İki farklı anime serisine ve 9 filme sahip.
Steins: GateAslen bir oyun olan bu hikâye, zamanda yolculuk konseptine dayanır.Zamanda yolculuk, simülasyonlar ve CERN hakkında birçok varsayımsal teori içerir.
Fullmetal Alchemist: Brotherhoodİki simyacı kardeşin, annelerini geri getirme çabaları ve bunun sonuçlarını konu edinir.Simya konusu üzerine daha fazla anlayış sağlar.

Kimi zaman önce mangası okunup sonrasında animesi izlenir. Kimi zaman ise daha sabırsız olanlar ikisini bir arada götürür. Bazıları ise direkt anime dünyasında kaybolur. Siz hangisisiniz veya yolun en başındaysanız yazımızı dikkate alarak bir animeye başlamanızı tavsiye ederiz. Bütün animelerde net olarak gördüğümüz kocaman ve parlak gözler gözünüzün önüne gelmeye başladıysa bir sonraki başlığımıza geçebiliriz.

Anime Nedir?

Anime kelimesi ‘animation’ kelimesinin kısaltılmış bir versiyonu ve anlamına baktığımızda Japonya’ya özgü bir çizim sanatı olarak karşımıza çıkıyor. Anime deyince benim aklıma hep sahaflarda gezinirken gördüğüm kuşe kağıtlı mangalar geliyor. Mangaları animelerin senaryoları gibi değerlendirebiliriz. Çizimlerin efsaneliği bir kenara buram buram yaratıcılık ve emek kokan kitapların televizyon ve sinemaya aktarılmış hali de anime olarak seyircilerle buluşuyor. 

İlgili eğitim: Japonca Eğitimi

En Çok İzlenen Animeler

Çok fazla sayıda ve kaliteli animeler var. Elbette biz hepsini bu yazımıza sığdıramadık. Fakat kendimize göre bir ‘en’ listesi oluşturmak istedik. Kendi izlediklerimize ve animeseverlerin ilgisine uygun listemize başlayalım mı? 

Death Note

Adına tablolar mı dersiniz defterler mi kalem kutuları mı ve çok daha fazlasında gördüğümüz bir anime Death Note. İsmi bu yüzden oldukça tanıdık gelebilir. Death Note aslında Tsugumi Ooba ile Takeshi Obata’nın ortak ürünü olan bir mangadan kurgulanan bir anime. Henüz lise öğrencisi bir gencin şans eseri bulduğu ve ölüm defteri olarak adlandırılan bir defterle tüm hayatı değişiyor. E hep demez miyiz güç insanı değiştirir diye. İşte bu gencimizde de durum böyle oluyor ve kendini yeni dünyasının tanrısı ilan ediyor. Hikayenin devamındaysa dedektiflerin, ki özellikle biri zekası ve yeteneğiyle ön plana çıkıyor, bu genci yakalama çabaları geliyor. Animeyi izlerken ‘acaba kim kazanacak’ sorusu hiç akıllardan gitmiyor. Eğer çok sabırsız biriyseniz işiniz zor bizden söylemesi.

Sword Art Online

Günümüzde sanal oyun çılgınlığı diye bir gerçek var. Şimdi öyle bir oyun düşünün ki ultra gelişmiş, teknolojinin her bir zerresini kullanmış bir oyun olsun. Sword Art Online animesi işte böyle bir oyunun ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Animede sanal oyuna giren birçok kişi oyuna hapsedilerek gerçek hayattaki varlıklarıyla bağlantılı hale sokuluyor. Yani oyunda ölürsen gerçek hayatta da ölüsün. Yaşamak için ise tek yol 100 katlı birbirinden zorlu aşamaları geçmek. İşte kurgusu muhteşem olan animemizin kahramanını bu macerada dolu dizgin 25 bölümle izliyoruz.

Shingeki No Kyojin

Death Note ile ortak yönetmene sahip, ismi Tetsurou Araki olan, bir animeden bahsedeceğiz. Shingeki No Kyojin 25 bölümden oluşan kurgusunu devlerden alan bir anime. Hikayeye göre devler sırf canları sıkılıyor diye insanları yiyen acımasız varlıklar. İnsanların verdiği mücadele ve ana kahramanların katıldığı askeri mücadele diyerek animeyi özetleyebiliriz. 

One Piece

Mangası şu ana kadar en çok satılan manga olan One Piece 900’ü aşkın bölümüyle anime olarak da en çok izlenenler listemizde. Konusunu hayali korsan kral olmak isteyen bir kahramandan ve one piece denen hazineden alıyor. İlk bölümü 1999’da yayınlanan animenin henüz bitmediği, fanlarınınsa gözleri ekranda merakla beklediği söyleniyor. Animenin yaratıcısı Eiichiro Oda verdiği bir röportajda finalinin tahmin edilmesi durumunda finali değiştireceğini net bir şekilde söylüyor ve beklentiyi zirveye çıkaracak yorumlarda bulunuyor.

Naruto

Yaratıcısı Masaşi Kişimoto olan bir manga serisi daha. Genç bir ninjanın maceralarını anlatan animeyi ise ikiye ayırmışlar ilki 220 bölümlük Naruto; ikincisi ise 500 bölümden oluşan Naruto Shippuden. Bunlar dışında da manganın 9 adet filmi mevcut. Aldığı birçok ödülden bahsetmiyoruz bile. Bütün bunları birleştirince de ünü ve popülaritesi gözler önüne seriliyor. 

Steins: Gate

Zamanda yolculuk meraklıları sesimizi duyuyor mu? Tam sizlik bir animeden bahsediyoruz. Steins: Gate aslında bir oyun olarak geliştirilse de 2011 yılında animeye uyarlanmış. Animenin bilim kurgu olmasının yanında sunduğu kanıtların gerçekçiliği ve gerçek hayattan aldığı bazı şeyler insanı düşündürtüyor. Acaba CERN’de neler oluyor? Zamanda yolculuk bulundu mu? Bunlara biz cevap veremesek de animemiz oldukça etkileyici ve akıcı kurgusuyla sizleri sürüklemeye çok hazır.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

İki kardeşin yaşam öyküsünü konu alan anime, bu iki çocuğun babalarından kalan kitaplardan simyayı öğrenmeleriyle başlar. Simyanın ne demek olduğu hakkında bir dipnot geçelim hemen; kesin bir tanımı olmamakla beraber aslında temelinde elementlerin birbirine dönüşümü, metallerin altına çevrilmesi ve sonsuz hayat arayışları olarak özetleyebiliriz. Günümüzde hala bu konu araştırılmakta onu da belirtelim. Animemize dönecek olursak bu iki yavrucak simyayı öğrenerek ölen annelerini geri getirme çabasına girerler. Böyle büyük bir şeyin elbette bir karşılığı olacak. Bu karşılıkları ve daha fazlasını animemizde bulacaksınız, iyi seyirler.

Monster

74 bölümlük bir anime olan Monster isminden de hissettirdiği gibi gerilim içerikli bir kurguya sahip. Ana karakterini bir beyin cerrahı oynuyor ve birçok gizemi, cinayeti araştırdığı olaylar peş peşe animede işleniyor. Gerçek tarihten de izler gördüğümüz animede doktorun geçmişte kurtardığı bir hastanın nasıl canavara dönüştüğünü görmesi ve bunu nasıl telafi ederim arayışları anlatılıyor. Bu animemizi farklı kılan özellik ise çizimlerin animelerin çoğunda gördüğümüz çizgilerden daha farklı olması. Monster’de mükemmel yüzler, vücutlar yerine daha gerçekçi, daha dürüst çizgiler görüyoruz.

Hunter x Hunter

12 yaşlarında küçük bir çocuğun babasını arama umuduyla atıldığı avcılık maceralarını ele alan bir anime kendisi. 62 bölümlük bir anime olması anime izlemeye yeni başlayanlar için biraz göz korkutucu olsa da başından kalkılmayacak kadar sürükleyici olması dillerde destan. Ve tabi ki bu sayede bizim de ‘en çok’lar listemizde yer alıyor.

Animeler Nasıl Ortaya Çıktı?

Manganın tanrısı olarak bilinen Osamu Tezuka Japonya’da çağdaş anime öncüsü olarak kabul görüyor. Onun çektiği küçük animasyon filmleri ilham kaynağı haline gelip anime stilinin doğmasına sebep oluyor. Tarihçeye baktığımızda da 20. yüzyıl başlarında Japon film yapımcılarının animasyon tekniklerini keşfiyle her şeyin başladığını görüyoruz. Amerika, Rusya gibi devletlerde görülen tekniklerin alınıp geliştirilmesiyle animeler ortaya çıkıyor. Git gide popülerliği artan animeler her ne kadar TDK’ye göre ‘Japon çizgi filmi’ anlamına gelse de her yaşa hitap edecek cinste olması ve kendine has çizim teknikleriyle normal çizgi filmlerden ayrılıyor. 

Death Note, Bir lise öğrencisi şans eseri bulduğu ve ölüm defteri olarak adlandırılan bir defterle tüm hayatı değişir, Tsugumi Ooba ile Takeshi Obata’nın birlikte oluşturdukları bir manga, Sword Art Online, Ultra gelişmiş bir sanal oyunun ürünüdür Oyuna hapsedilen kişilerin oyunda ölürse gerçek hayatta da öleceği bir kurguya sahiptir, Sanal oyun çılgınlığına gönderme yapar, Shingeki No Kyojin, Hikayeye göre devler, sırf canları sıkılıyor diye insanları yiyen acımasız varlıklardır İnsanların verdiği mücadele konu edilir, Death Note ile aynı yönetmene sahiptir, One Piece, Korsan kral olmak isteyen bir kahramanın macerasını anlatır Aynı zamanda 'one piece' denen hazine arayışını konu edinir, 900’den fazla bölümü mevcut olan anime, mangası en çok satılan manga olarak bilinir, Naruto, Genç bir ninjanın maceralarını anlatır Ana kahramanın gelişme sürecine odaklanır, Masaşi Kişimoto'nun yarattığı bir manga İki farklı anime serisine ve 9 filme sahip, Steins: Gate, Aslen bir oyun olan bu hikâye, zamanda yolculuk konseptine dayanır, Zamanda yolculuk, simülasyonlar ve CERN hakkında birçok varsayımsal teori içerir, Fullmetal Alchemist: Brotherhood, İki simyacı kardeşin, annelerini geri getirme çabaları ve bunun sonuçlarını konu edinir, Simya konusu üzerine daha fazla anlayış sağlar
japonca anime japonca eğitimi japonca kursu japonca özel ders
Bu fotoğraf bir tarlada oturan bir kadını gösteriyor. Beyaz uzun kollu bir gömlek, mavi kot pantolon ve kahverengi botlar giyiyor. Saçları düşük bir at kuyruğu şeklinde geriye toplanmış ve gözlük takıyor. İki eli kucağında ve uzaklara bakıyor. Tarla yemyeşil, uzun otlar ve arka planda birkaç ağaç var. Gökyüzü güzel bir mavidir ve birkaç beyaz bulut etrafa dağılmıştır. Kadın huzurlu ve çevresinden memnun görünüyor. Görüntü boyunca yayılan sakin bir özgüveni var.
Beyda Çalışkan
Blog Yazarı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisidir. Okumak, yazmak, araştırmak dışında müzikle ilgilenmeyi seviyor. Fakülte sosyal kulüplerinden birinin de kurucuları arasında. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim, çeşitli farklı karakterlere sahip bir grup yuvarlak nesneyi tasvir etmektedir. Nesneler çoğunlukla sarı renkte olup bazılarında mavi ve siyah vurgular bulunmaktadır. Her nesnenin ortasında kırmızı, sarı ve maviye boyanmış renkli bir yüz bulunmaktadır. Grubun solunda, etrafına kırmızı bir kurdele bağlanmış sarı bir tabak var. Tabağın sağında ise sarı bir daire ve onu işaret eden kırmızı bir ok var. Ayrıca siyah çizgileri olan sarı bir dairenin ve yanında sarı bir daire olan sarı ve mavi bir nesnenin yakın çekimi de var. Son olarak, sağ alt köşede bir yüzün bulanık bir görüntüsü var. Genel olarak, renkli karakterler ve parlak renkler bunu benzersiz ve ilginç bir görüntü haline getiriyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Japon Alfabesi Nedir?

01 Ağustos 2021
Japonca bilen kişilere olan ihtiyacın günden güne arttığı, herkesin bildiği bir gerçek. Bu konuda yetişmiş uzmanlar, genellikle Japon Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olanlardır.
Bölümler

Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü

12 Kasım 2020
Üzerinde yazı olan bir kalem ve kağıdın yakın çekimi. Kalem siyah, gümüş uçlu ve tepesinde kırmızı bir daire var. Kağıt beyaz ve sayfanın büyük bir bölümünü kaplayan bir yazı var. Yazı düzgün ve okunaklıdır ve birkaç farklı kelime ve cümleden oluşuyor gibi görünmektedir. Köşede kağıdın sınırını gösteren küçük siyah bir çizgi var. Arka plan karanlıktır ve görüntünün odak noktası kalem ve kağıttır.
Bölümler

Japonca Öğretmenliği Bölümü

13 Kasım 2020