AnasayfaBlogE-Ticaret Ve Kadın Girişimciler
İş Hayatında Kadınlar

E-Ticaret Ve Kadın Girişimciler

03 Temmuz 2019
Bir kişi dizüstü bilgisayarı ve bir fincan kahvesiyle masasında oturmuş, kahverengi bir zarfın üzerine yazı yazmaktadır. Zarf masanın üzerine yerleştirilmiş ve kişi elinde bir kalem tutarak kâğıdın üzerine niyetleniyor. Dizüstü bilgisayar zarfın sağında, bir tablet ve kâğıtlar da masanın üzerinde durmaktadır. Kişi ayrıca bileğine siyah ve turuncu bir cihaz takmaktadır. Zarfın solunda beyaz bir kâğıt üzerinde mavi bir kare var. Kişi elindeki işe odaklanmış ve kahverengi zarfın üzerine bir şeyler yazmaktadır.
Konu BaşlığıDetayÖnemli Bilgi
Kadınlar ve İş HayatıEvlilik, çocuk bakımı, yetersiz eğitim ve düşük ücretler kadınların iş hayatındaki engeller. Ancak kadınların iş dünyasındaki yeri ve önemi giderek artıyor.Kadınlar iş dünyasında özellikle hizmet ve destek sektöründe çalışıyor.
E-Ticaret ve Kadın GirişimcilerYeni teknolojiler ve iletişimdeki kolaylıklar, e-ticaretin potansiyel bir iş dalı olarak karşımıza çıkmasıyla, kadın girişimcilerin e-ticaret şirketleri kurmaları kolaylaşıyor.Devletin verdiği teşviklerle, kadınlar küçük çaplı e-ticaret şirketleri kurabiliyor.
E-Ticaretin Kadın Girişimciler Tarafından KullanımıE-ticaret, karlılık elde etme düşüncesi ve evden çalışma imkanı sağlaması dolayısıyla kadın girişimciler tarafından tercih ediliyor.Kadınlar, e-ticaret platformları ve sosyal medya aracılığıyla çeşitli ürünleri üretebiliyor ve pazarlayabiliyor.
E-Ticaret ve Kadınların Finansal BağımsızlığıDijital girişimcilik ve e-ticaret sayesinde kadınlar ekonomik bağımsızlıklarını kazanabiliyor.E-ticaret sayesinde evlerinden çıkmadan iş yapabiliyor ve ürünlerini uluslararası pazarlarda da satabiliyorlar.
E-Ticarette Kadınların BaşarısıKadınlar, alış veriş alışkanlıkları ve detaylara önem verme özellikleri sayesinde e-ticarette başarılı olabiliyor.Kadınlar, kendi kariyer hedeflerini e-ticaret sayesinde yerine getirebiliyorlar.
E-Ticaret Eğitimiİstanbul İşletme Enstitüsü, e-ticaret konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kadınlara online eğitimler veriyor.Online eğitimlerde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konular işleniyor.
Dijital Kadınlar TopluluğuDijital Kadınlar Topluluğu, e-ticaret konusunda eğitimler vererek, kadınların iş hayatına atılmalarını sağlıyor.Bu topluluk sayesinde kadınlar, sosyal medya üzerinden ticaret yapmayı öğreniyorlar.
Kadınların Kendi İşini Kurma ÖrnekleriKadınlar, e-ticaret sayesinde evden çalışarak kendi işlerini kurabiliyor ve para kazanabiliyorlar.Kadınlar, sosyal medya ve online pazar yerlerinin avantajlarından faydalanarak ürünlerini geniş kitlelere pazarlama şansı buluyorlar.
Kadınların Ekonomiye KatkısıKadın girişimciler, kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanırken ülkeye de katkı sağlıyorlar.Kadınların iş hayatında daha aktif rol almasının toplumsal kalkınma için önemi büyük.
Kadınların Meslek grubuKadınlar iş hayatına katılamayanlar için ideal meslek e-ticarettir.E-ticaret ile kadınlar ekonomik bağımsızlığını sağlayabiliyor.

Yetersiz eğitim, evlilik, çocuk veya iş bulamama ya da düşük ücretlerle çalıştırılma gibi faktörler çalışma yaşamında kadınlar için en büyük engellerden bazıları. Bu olumsuzluklara rağmen iş hayatında kadının yeri ve önemi giderek artıyor. 

İş Dünyasında Kadınların Rolü Nedir?

Ülkemizde kadınlar genellikle şirketlerin hizmet ve destek sektöründe çalıştırılıyor. Toplumsal kalkınma için iş dünyasında kadınlar zamanla önemli rol oynayacak. Gelişmekte olan ülkelerde kadınlar üretimden yazılıma kadar pek çok iş koluna yönlendirmekte. Bu yüzden de ekonomik kalkınmayı sağlamak için kadınlar girişimci veya yönetici olarak çalışma hayatına kazandırılmalı.

Yeni teknolojilerin ortaya çıkışı ve iletişimde kolaylık sebebiyle e-ticaret potansiyel bir iş dalı olarak karşımıza çıkıyor. Kadın girişimcilerin devlet tarafından verilen vergi muafiyeti gibi teşviklerle küçük çaplı e-ticaret şirketleri kurmaları mümkün.

Kadın Girişimcilere Süper Fırsat

Günümüz şartlarında iş hayatında kadın olmak zordur. Türkiye’de son dönemde e-ticaret devlerinin çoğalması ve sosyal medya kullanımının artmasıyla e-ticaret kadın girişimciler için yeni fırsatları da beraberinde getiriyor. Özellikle ev ve iş yaşamında denge sağlayamayan kadınlar için kariyer ve sorumlulukları arasında denge sağlayıcı bir meslek olarak göze çarpıyor.

E-ticaret ile küçük yatırımlarla karlılık elde etme düşüncesi kadın girişimciler için evden çalışırken işletmelerini yönetme imkânı sağlıyor. E-ticaret platformları ve sosyal medya aracılığıyla kadınlar üretimini yaptığı takı, dekoratif aksesuarlar, oyuncak, gibi ürünleri hem üretip hem de pazarlayabiliyor.

Kadınlar Nasıl Finansal Bağımsızlık Kazanıyor?

Dijital girişimcilik ve e-ticaret son zamanların en favori iş alanlarından. İş hayatına katılamayan kadınlar için ideal meslek gruplarından olan e-ticaret ile kadınlar ekonomik bağımsızlığını sağlayabiliyor. Evlerinden çıkmadan Whatsapp, Instagram veya online pazar yerleri üzerinden sipariş alabiliyor. E-ticaret ile uğraşan birçok kadın girişimci internet bağlantısı, bilgisayar ve bir cep telefonu ile müşterileriyle kolayca etkileşime geçirebiliyor. Özellikle son 10 yılda katlanarak büyüyen e-ticaret sayesinde kadınlar ürünlerini uluslararası pazarlarda da satabiliyor.  

Güzel Bir Örnek

İşte evden para kazandıran işler konusuna güzel bir örnek. Ayşe peyzaj mimarı bir kadın. Evlendikten sonra eşinin iş sebebi ile İstanbul’dan Hakkâri’ye yerleşti. Birkaç ay sonra Aras dünyaya geldi. Hakkâri’de Ayşe’nin çalışabileceği bir şirket yoktu. Aras’a bakabilecek biri de yoktu. Ayşe sosyal medya üzerinden dijital kadınlar topluluğu ile tanıştı. Bu topluluk kadınlara evlerinden çıkmadan nasıl ticaret yapabileceklerini anlatıyordu. Kendi hikâyesine benzeyen onlarca kadın e-ticaret öğreniyordu. 

Bende yapabilirim düşüncesiyle Ayşe eğitimlere katıldı. Kokedama üretimine başladı. Ürünlerinin fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Yurtiçi ve yurtdışı online pazaryerlerinde mağazalar açarak daha fazla alıcıya ulaşmış oldu. Ayşe şu an eski çalıştığı şirketten daha çok para kazandığını söylüyor. Ayrıca bir yönetici baskısı olmadan herhangi bir saat dilimine bağlı kalmadan evinin rahatlığında çalışıyor. 

E-Ticarette Kadınların Başarısı Nasıldır?

Kadınlar yapı itibariyle erkeklere göre daha sosyal ve daha detaycıdır. Alışveriş alışkanlıklarında da kadın her zaman ön plandadır. Bu özellikler kadınların piyasayı daha kolay analiz etme ve ihtiyaca uygun çözümler sunma konusunda başarılı olmalarını sağlar. Kendi kariyer hedeflerini şartları sebebi ile yerine getirememiş pek çok kadın girişimci e-ticaret ile başarıyı yakalamıştır.

Kendi ekonomik bağımsızlığını kazanırken ülkemize de katkı sağlayacak girişimci kadınlara ihtiyacımız var. Kadınların kadın olmanın getirdiği sorumluluklarla mücadele ederken iş hayatında başarılı kadın görmeye ihtiyacımız var. Dijital Kadınlar e-ticareti sosyal medya üzerinden kadınlara anlamaya devam ediyor. E-ticaret öğrenerek ekonomik bağımsızlığını kazanmak isteyen kadınlar topluluk ile iletişime geçerek eğitimlere katılabilirler.

Kariyer yaşamınıza veya iş hayatınıza katkı sağlayıp fark yaratacak yeni değerler öğrenmek ve girişimci kadınlar arasında yer almak istiyorsanız İstanbul İşletme Enstitüsü ücretsiz online eğitimler veriyor. Alacağınız Dijital Pazarlama Eğitimi ve Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi size bu alanda büyük katkı sağlar.

Yazar: Neslihan Acar

Kadınlar ve İş Hayatı, Evlilik, çocuk bakımı, yetersiz eğitim ve düşük ücretler kadınların iş hayatındaki engeller Ancak kadınların iş dünyasındaki yeri ve önemi giderek artıyor, Kadınlar iş dünyasında özellikle hizmet ve destek sektöründe çalışıyor, E-Ticaret ve Kadın Girişimciler, Yeni teknolojiler ve iletişimdeki kolaylıklar, e-ticaretin potansiyel bir iş dalı olarak karşımıza çıkmasıyla, kadın girişimcilerin e-ticaret şirketleri kurmaları kolaylaşıyor, Devletin verdiği teşviklerle, kadınlar küçük çaplı e-ticaret şirketleri kurabiliyor, E-Ticaretin Kadın Girişimciler Tarafından Kullanımı, E-ticaret, karlılık elde etme düşüncesi ve evden çalışma imkanı sağlaması dolayısıyla kadın girişimciler tarafından tercih ediliyor, Kadınlar, e-ticaret platformları ve sosyal medya aracılığıyla çeşitli ürünleri üretebiliyor ve pazarlayabiliyor, E-Ticaret ve Kadınların Finansal Bağımsızlığı, Dijital girişimcilik ve e-ticaret sayesinde kadınlar ekonomik bağımsızlıklarını kazanabiliyor, E-ticaret sayesinde evlerinden çıkmadan iş yapabiliyor ve ürünlerini uluslararası pazarlarda da satabiliyorlar, E-Ticarette Kadınların Başarısı, Kadınlar, alış veriş alışkanlıkları ve detaylara önem verme özellikleri sayesinde e-ticarette başarılı olabiliyor, Kadınlar, kendi kariyer hedeflerini e-ticaret sayesinde yerine getirebiliyorlar, E-Ticaret Eğitimi, İstanbul İşletme Enstitüsü, e-ticaret konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kadınlara online eğitimler veriyor, Online eğitimlerde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konular işleniyor, Dijital Kadınlar Topluluğu, Dijital Kadınlar Topluluğu, e-ticaret konusunda eğitimler vererek, kadınların iş hayatına atılmalarını sağlıyor, Bu topluluk sayesinde kadınlar, sosyal medya üzerinden ticaret yapmayı öğreniyorlar, Kadınların Kendi İşini Kurma Örnekleri, Kadınlar, e-ticaret sayesinde evden çalışarak kendi işlerini kurabiliyor ve para kazanabiliyorlar, Kadınlar, sosyal medya ve online pazar yerlerinin avantajlarından faydalanarak ürünlerini geniş kitlelere pazarlama şansı buluyorlar, Kadınların Ekonomiye Katkısı, Kadın girişimciler, kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanırken ülkeye de katkı sağlıyorlar, Kadınların iş hayatında daha aktif rol almasının toplumsal kalkınma için önemi büyük, Kadınların Meslek grubu, Kadınlar iş hayatına katılamayanlar için ideal meslek e-ticarettir, E-ticaret ile kadınlar ekonomik bağımsızlığını sağlayabiliyor
e ticaret kadın girişimci girişimci kadınlar dijital pazarlama sosyla medya online eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
E ticaret ile birlikte alışveriş yeni bir anlam kazandı. Ticaretin dijital ortama geçmesiyle şirketlerin yeni rekabet savaşı başlamış oldu. Peki e ticaret nedir? Ne anlama geliyor
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Yapmak Nedir?

05 Aralık 2019
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat