AnasayfaBlogE Ticaret Sistemleri ve Gereklilikleri
Dijital Pazarlama

E Ticaret Sistemleri ve Gereklilikleri

19 Aralık 2019
Bir kişi elinde beyaz bir tablet tutarken görülüyor. Cihaz yakın bir açıdan görülüyor ve cihazın detayları sergileniyor. Kişinin başparmağı ve işaret parmağı tableti kavrarken, diğer parmakları birbirinden ayrılmış durumda görülüyor. Bir elin de tableti yandan işaret ettiği görülüyor. Ayrıca, arka plandaki masanın üzerinde bir tabak yığını görülebiliyor. Görüntüde bir telefonun yakın çekimi de görülebiliyor. Bir kişinin eli sağ alt köşede bir cep telefonu tutarken görülüyor.
E-Ticaret SistemleriÖnemli ÖzelliklerEtkileri
Yönetim PaneliWeb sitesine hakim olma ve tüm hareketleri izlemeSite kontrolü ve işlevsellik
Web Alanı ve VeritabanıSınırsız veritabanı erişimiVeri depolama ve düzenleme yeteneği
Mobil Cihaz UyumuMobil cihazlar için optimize edilmiş siteKullanıcı erişilebilirliği ve memnuniyeti
Web Site TrafiğiRahat ve kolay site trafiğiHızlı ve sorunsuz kullanıcı deneyimi
Ödeme SistemleriSanal pos, anında ödeme veya eftGüvenli ve hızlı işlem tamamlama
Anlaşmalı Kargo ve Takip SistemiZamanlı ve güvenli ürün teslimiMüşteri memnuniyeti ve güven
SEO Destek PaketiGoogle Analytics ve Search Console desteğiSite sıralaması ve görünürlüğü
E-Ticaret EğitimiOnline eğitimlerBilgi ve yetenek geliştirme
Farklı Ürünler ve StratejilerTüketicinin dikkatini çekecek özelliklerSatış hacmini artırma
Kurumsal KimlikMarka imajı ve kimliğiMarka tanınırlığı ve güveni

E-ticaret sistemleri konusuna giriş yapmadan önce ne anlama geliyor ondan başlamak daha doğru olur. E-ticaret günümüzde oldukça popüler bir kavramdır. İhtiyaçların artması ve talebin çoğalmasıyla birlikte dijital ortamda alışveriş gerçekleştirilmesi daha fazla tercih edilmektedir. E-ticaret nedir? sorusuna henüz cevap veremeyen ve bu koy hakkında merakını gidermek isteyen bireyler var. E-ticaret yani elektronik ticaret yüz yüze bir görüşme sağlanmadan tarafların online şekilde alışveriş sağlamalarıdır. E-ticaret sitelerinden alışveriş son zamanlarda çok yaygınlaşmıştır.

Hem firmalara hem de tüketicilere büyük avantajlar sağlayan, online alışveriş seçeceği öncelikle zamandan tasarruf edilmesini sağlar. Satın almak istediğiniz ürünle aranızda kilometrelerce mesafe dahi olsa e-ticaret siteleri aracılığı ile o ürüne ulaşmanız ve satın almanız mümkündür. E-ticaret üzerine firmanızı geliştirmek istiyorsanız doğru fikir üretmek gerekecektir. Herkes E-ticaret ile ilgilense de farklı ürünler ortaya koymak ve tüketicinin dikkatini çekebilmek online ortamda dikkate alınması gereken bir husustur. E-ticaret sitesi kurmak için ilk adımı atmak istiyorsanız kararını sorgulamalı ve konuya ne kadar hakimsiniz bunu düşünmelisiniz.

Kurumsal kimliğinizi dijital ortama yansıtırken sıkıntı çekmemek adına bu konuda tecrübeli kişilerle iletişime geçebilirsiniz. İnternet üzerinden faydalı, zararlı bir çok bilgiye, ürüne, hizmete ulaşmak mümkündür. E-ticaret bu kapsamda düşünülmeli ve faydalı olanı temsil etmek adına çabalanmalıdır. E- ticaret sitesi kurmadan önce, başarılı e-ticaret siteleri incelenebilir ve e ticaret sistemleri neleri gerektirir? bunlara bakılması size daha verimli sonuçlar verecektir. Neler ortaya koyabilirsiniz, hedef kitleyi dijital ortamda ne şekilde etkileyebilirsiniz, ticaretini yapacağınız ürünü pazarlarken ne gibi stratejiler kullanabilirsiniz? tüm bunların cevabını online çerçevede vererek hazır olduğunuzda satışa başlayabilirsiniz. 

E-ticaret Sistemleri 

E- ticaret öğrenmek isteyenler nasıl bir yol izleyecekleri konusun karasız. Keza e-ticaret sistemleri olmadan bu yola çıkmak oldukça zor hatta imkansız diyebiliriz. Bir siteniz varsa ya da bir site kurmak istiyorsanız muhakkak e-ticaret sistemleri oluşturmakta gerekli. İnternet üzerinden hizmet vermek isteyen firmaların daha dikkatlı olması lazım. Çünkü e-ticaret reel pazara benzemez. Rakip sayısı fazla rekabete ve çok açık. Bu yüzden ilk sistem kurulum aşamasında dahi ince eleyip sık dokumak gerekir. Sitenin ana yapı taşlarını e-ticaret sistemleri oluşturur. 

Sistem Neden Bu kadar Önemli?

E-ticaret paketleri ya da sistemlerini önemli yapan birden fazla unsur vardır. Bunları sıralamak gerekirse:

  • Birinci olarak bir panele sahip olacaksınız. Yönetim paneli ile birlikte web sitesine hakim olacak ve tüm hareketleri gözlemleyebileceksiniz. 

  • Web alanı ve veritabanına sınırsız şekilde sahip olma. Kimi firmalarda bu özellik sınırlı gözükse de birçok fima veritabanını sınırsız olarak vermektedir. 

  • Mobil cihaz uyumu. Belki de e-ticarette en önemli faktörlerden biri. Günümüzde insanların yarısında fazlası mobil üzerinden internette gezinti yapmaktadır. Sitenin mail uyumlu olması artı bir avantaj katacaktır. Fakat bu özellik opsiyonel olarak sunulmaktadır. 

  • Web site içinde yaşanılan trafik. İnsanların web sitesini ziyaret ederken, rahat ve kolay bir trafik sağlanması sağlamaktadır. Özel indirimlerin olduğu günlerde web sitelerde yoğun bir trafik olur ve açılması biraz sancılı gerçekleşir. İşte burada trafik önemlidir. 

  • Ödeme sistemleri; sanal pos, anında ödeme ya da eft. İnternette alışveriş yapan müşteri, ödemeyi genellikle banka kartı veya kredi kartıyla yapmaktadır. Böyle bir uygulama olmayan web sitesinde, müşteri çoğu zaman alışveriş yapmaz. 

  • Anlaşmalı kargo ve takip sistemi elektronik ticaretinin can damarı diyebiliriz. Müşteriyi memnun edebilmek için zamanında ve kargoyu sağlam teslim etmek gerekir. 

  • SEO destek paketi

  • Google Analytics ve Search Console desteği.

ve daha sayamadığımız birçok özelliği e-ticaret sistemleri içinde alabiliyorsunuz. Hedefim e-ticaret diyenler için gayet uygun olarak paketler, yıllık ödemelerle avantajlı hale gelmektedir. Hem site sahibi hem de müşteri odaklı olan sistemler, internet üzerinden satış yapmak isteyenlere bire bir. Fakat henüz bir deneyim sahibi değilim nasıl bir yol izleyeceğim diyorsanız, korkmayın bu seferde yanınızda Enstitü var. 

Sistem Öncesinde E-ticaret Eğitimi Şart

Reel pazarda olan firmayı, dijital ortama taşımak niyetindesiniz. Ancak bunu nasıl yapacağınız hakkında yeteri bilgiye sahip değilsiniz. Binlerce bilgi kirliliği kafanızı kurcalıyor. Site nasıl kurucam? Kurduktan sonra nasıl işleticem? Kazancımı ne şekilde çıkarabilirim? gibi sorularla boğuşuyor olabilirsiniz. Ancak Enstitü üzerinde başta e-ticaret eğitimi olmak üzere farklı online eğitimler de yer almaktadır. E-ticaret sitesi için hedeflediğiniz her şeye eğitim sayesinde ulaşabilirsiniz. İyi bir eğitimden sonra kurulacak site ve sistem için kafanızda ki soru ve bilgi bulutu kaybolmuş olacaktır. Aynı zamanda e-ticaret eğitim yanında Wordpress eğitimi alarak da site kurulum sürecini görebilirsiniz.  

Her Noktada E-ticaret

İstanbul, Ankara, Gaziantep veya Türkiye’nin farklı bir yerinde mağazaya sahipsiniz. Ancak 81 ile hizmet vermek oldukça zor. İmkanınız olsa bile çok büyük bir masraf altına girecesiniz. Hatta dünyanın öbür ucundan birine ulaşmak imkansız. E-ticaretin en güzel tarafı, her yere ulaşabiliyor olmaktır. Web sitesi üzerinden dünyanın en ücra köşelerine bile markanızı taşıyabilirsiniz. Firmanızı, dijital ortam sayesinde dünya tanıtmış olacaksınız. Elektronik ticareti bir derya gibi görmek mümkündür. 

Türkiye Elektronik Ticareti Sevdi

Türkiye e-ticarete çabuk ısındı. İlk çıktığı zamanlar pek bilinmemekteydi. Belli bir sürecin geçmesi gerekmişti. Fakat 2010 yılı sonrasında dünya çabuk alışmıştı. Günümüze geldikçe e-ticaret siteleri kullanımı arttı. Her sene yeni rekorlar kırıldı. Elbette bu rekorlar rakamlara da yansıdı. Türkiye tarafından baktığımız zaman, Dünya ve Avrupa geneline göre e-ticaret konusunda üst sıralarda yer aldı. Türkiye, Avrupa ülkelerinin bulunduğu bir araştırma verilerine göre e-ticaret konusunda ilk 5 içinde kendine yer buldu. Dünya genelinde ise Türkiye, ilk 20 içinde yer almayı başardı. 

Baştada belirttiğimiz gibi ülkemiz e-ticaret çabuk alıştı. Hem zaman kaybı olmuyor, hem de fiyat karşılaştırması yapabiliyor. Böylelikle ürünler ya da hizmetleri yüksek fiyatla değil, asıl değerinde satın alıyor. Bir başka araştırma da 2016 senesinden sonra internetten alışveriş yapan sayısı 30 milyonu geçeceğini söylüyor. Aradan 3 sene geçmiş olması bu rakamı çoktan egale ettiğini söyleyebiliriz. Hemen hemen her evde internet ve akıllı telefonların yaygın olduğunu düşünürsek, e-ticaretin gün hep açık olacak gibi. Bunu gören şirket ve firma sahipleri, hedef e-ticaret olduğunu söylüyor.

Yönetim Paneli, Web sitesine hakim olma ve tüm hareketleri izleme, Site kontrolü ve işlevsellik, Web Alanı ve Veritabanı, Sınırsız veritabanı erişimi, Veri depolama ve düzenleme yeteneği, Mobil Cihaz Uyumu, Mobil cihazlar için optimize edilmiş site, Kullanıcı erişilebilirliği ve memnuniyeti, Web Site Trafiği, Rahat ve kolay site trafiği, Hızlı ve sorunsuz kullanıcı deneyimi, Ödeme Sistemleri, Sanal pos, anında ödeme veya eft, Güvenli ve hızlı işlem tamamlama, Anlaşmalı Kargo ve Takip Sistemi, Zamanlı ve güvenli ürün teslimi, Müşteri memnuniyeti ve güven, SEO Destek Paketi, Google Analytics ve Search Console desteği, Site sıralaması ve görünürlüğü, E-Ticaret Eğitimi, Online eğitimler, Bilgi ve yetenek geliştirme, Farklı Ürünler ve Stratejiler, Tüketicinin dikkatini çekecek özellikler, Satış hacmini artırma, Kurumsal Kimlik, Marka imajı ve kimliği, Marka tanınırlığı ve güveni
e ticaret sistemleri e ticaret ödeme sistemleri e ticaret paketleri e ticaret nedir e ticaret sitesi e ticaret siteleri hedefim e ticaret hedef e ticaret
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
Kulaklık takan bir erkek ve kadın kameraya bakmaktadır. Adamın sakalı var ve yüzüne yakından bakıldığında kararlı bir ifade görülüyor. Kadın siyah saçlı ve kulaklık takıyor. Yüzünde hoş bir ifade vardır. Her ikisi de kulaklık takıyor ve dikkatle bir şeyler dinliyor gibi görünüyorlar. Arka plan sade ve dikkatleri yalnızca kamerada. Adamın yüzü kulaklık tarafından çerçevelenmiş ve kadının saçları kulaklığını hafifçe gizliyor. İkili birbirlerine çok yakın ve muhtemelen bir şekilde iletişim kuruyorlar.
Girişimcilik

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

24 Haziran 2020
Bu görüntü, bir masa üzerine yerleştirilmiş bir grup simgeyi göstermektedir. Masanın ortasında beyaz kenarlıklı siyah dikdörtgen bir nesne var. Siyah nesneyi çevreleyen farklı renklerde çeşitli simgeler bulunmaktadır. Simgeler belirli bir desen veya sıraya göre düzenlenmiş gibi görünmektedir. Resimde ayrıca en üstte bir logonun yakın çekimi görülmektedir. Logo renkli bir tasarıma sahip beyaz bir arka plana sahip. Görüntünün genel kompozisyonu oldukça dikkat çekici ve görsel olarak hoş.
Satış - Pazarlama

E-Ticaret ve Sosyal Medya Etkisi

16 Eylül 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat