AnasayfaBlogDoğru İletişim Başarıyı Getirir
Online Eğitim

Doğru İletişim Başarıyı Getirir

12 Aralık 2014
Bir adam masa başında bacak bacak üstüne atmış oturuyor. Başında bir şapka var ve önündeki dizüstü bilgisayara odaklanmış görünüyor. Masanın üzerinde bir dosya klasörü ve sağında bir pencere var. Kolunu sandalyenin koluna dayamıştır ve koluna yakın çekim yapıldığında bir saat görülür. Dizüstü bilgisayarın ekranında siyah bir nesne vardır. Duruşu ve ifadesi derin bir konsantrasyon içinde olduğunu gösteriyor. Arka plan çoğunlukla beyazdır ve ışık yumuşaktır. Rahat bir pozisyonda ve rahatlamış görünüyor.
İletişim KonusuAçıklamaFayda
Doğru iletişim ve başarıİnsanların birbiriyle iletişimleri ne kadar doğru gerçekleşirse, iletişimden elde edilen sonuç da o denli arzu edilen gibi olur.İş hayatında doğru iletişim, ticari başarıyı beraberinde getirir.
İletişim Eğitimleriİletişim eğitimleri bilgi (enformasyon) konularında yöntemler, teoriler ve örnek uygulamaları verir.Çalışanlar, çalışmayı düşünenler, yöneticiler, yönetici adayları, işyeri sahipleri için son derece önemlidir.
Ticari İletişimTicari hayatta iletişim, personeli doğru yönetmek, personelden istekleri doğru anlatım doğru verimi almak, iş yapılan firmalar, müşteriler ile doğru yöntemlerle iletişim kurmak anlamına gelir.Pazarı büyütme ve daha çok kar etme imkanı sağlar.
Etkili İletişim Teknikleriİnsanlarla olan iletişim doğru ve etkili bir hale geliyor.Kişisel iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve öz güvenli bir etki bırakılması.
Beden DiliSosyal hayatta, iş dünyasında ve günlük hayatımızda beden dilini kullanarak iletişim gerçekleştirebiliriz.Etkili ve etkin bir iletişim sayesinde başarılı projeler üretme.
İletişim Becerileriİletişim becerileri, çözüm odaklı biçimde çalışmaya yardımcıdır.Sosyal ortamlardaki yaşam standartlarını yükseltir.
Sosyal İletişimEtkili bir iletişim sosyal çevrede bireylerin güvenilir, saygılı ve uzlaşmacı bir yapıda olmasını sağlar.Bireylerin imajı ve sosyal kabulünü olumlu bir şekilde etkiler.
İletişim ve İmajİletişim çerçevesinde kişilerin imajı, konuşma şekilleri, beden dili, ses tonu, dış görünüşün ve ilk izlenimin önemli etkileri vardır.Etkili iletişimin öğrenilmesi ile bu etmenler çevresinde sosyal çevrede ve iş hayatında kullanımı sağlanır.
İletişim ve BaşarıEtkili iletişim ile iş yerleri hedeflerine ulaşmada avantajlı hale gelirler.Ticari başarı, iş hedeflerine ulaşma
İletişim ve AnlaşmalarÇalışma hayatındaki iş arkadaşları ile olan, profesyonel anlamda anlaşmaların yapılacağı durumlarda iletişim becerileri ile kolaylık sağlanırEtkili bir iletişim ile anlaşmalar daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilir.

İletişim her alanda insanların ihtiyaç duyduğu bir yöntemdir. Özellikle ticari hayatta doğru iletişimin önemi tartışılmazdır. İnsanların birbiriyle iletişimleri ne kadar doğru gerçekleşirse, iletişimden elde edilen sonuç da o denli arzu edilen gibi olur. İş hayatında da doğru iletişim, ticari başarıyı beraberinde getirecektir.

Doğru İletişim

Uzaktan eğitim yöntemiyle, online sertifika eğitim programları içerisinde yer alan İletişim Eğitimleri, tüm çalışanlar, çalışmayı düşünenler, yöneticiler, yönetici adayları, işyeri sahipleri için son derece önemlidir. i̇letişimin temel amacı bilgi vermektir. i̇letişim eğitimleri ile bilgi (enformasyon) konularında yöntemler, teoriler ve örnek uygulamaları verilir.

İster ticari ister sosyal olsun tüm ilişkiler iletişim ile kurulur ve iletişim ile sürdürülür. Ticari hayatta iletişim, personeli doğru yönetmek, personelden istekleri doğru anlatım doğru verimi almak, iş yapılan firmalar, müşteriler ile doğru yöntemlerle iletişim kurmak böylece daha çok kar etmek, pazarı büyütmek anlamına gelir.

İletişimin liderlik, insan ilişkilerine ve insan ilişkilerinin yönetiminde önemli bir yere sahiptir. Başkaları ile iletişim gerçekleştirirken kendimizi tanımak ve nasıl iletişim kurulduğunun farkına varmak eğitimin başlangıcıdır. Kişisel iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve iletişim kurulan kişinin iletişim şekli analiz edilerek etkili bir iletişim sağlanır. Etkili iletişim teknikleri öğrenildiği takdirde insanlarla olan iletişim doğru ve etkili bir hale gelmektedir. Doğru ve etkili bir iletişim ile beraber çalışma hayatında ve günlük hayattaki iletişimler öz güvenli ve olumlu bir etki bırakılacaktır.

İlgili eğitim: Online Liderlik Eğitimi

Sosyal hayatta, iş dünyasında ve günlük hayatımızda beden dilini kullanarak, belirli ses tonları dahilinde iletişim gerçekleştirilir. Bu çerçeve de çalışma hayatında etkili ve etkin bir iletişim sayesinde başarılı projeler üretilir. Etkili iletişim ile iş yerleri hedeflerine ulaşmada avantajlı hale gelirler. İletişim becerilerinin geliştirilmesi çalışma hayatında ve sosyal hayatta çözüm odaklı biçimde çalışma ve sosyal ortamlardaki yaşam standartlarını yükseltir. 

etkili bir iletişim sosyal çevrede bireylerin güvenilir, saygılı ve uzlaşmacı bir yapıda olmasını ve tutarlılık gibi özelliklere sahip olmasını sağlar. i̇letişim çerçevesinde kişilerin imajı, konuşma şekilleri, beden dili, ses tonunun, dış görünüşün ve ilk izlenimin etkileri vardır. etkili iletişimin öğrenilmesi ile bu etmenler çevresinde sosyal çevrede ve iş hayatında kullanımı sağlanacaktır. çalıma hayatındaki iş arkadaşları ile olan, profesyonel anlamda anlaşmaların yapılacağı durumlarda iletişim becerileri ile kolaylık sağlanır ve etkili bir iletişim gerçekleştirilir.

İletişim Eğitimleri Neden Önemli?



Uzaktan eğitim yöntemiyle, online sertifika eğitim programları içerisinde yer alan İletişim Eğitimleri, tüm çalışanlar, çalışmayı düşünenler, yöneticiler, yönetici adayları, işyeri sahipleri için son derece önemlidir.

İletişim Eğitiminin Amacı Nedir?

İletişimin temel amacı bilgi vermektir. İletişim eğitimleri ile bilgi (enformasyon) konularında yöntemler, teoriler ve örnek uygulamaları verilir.

İletişim Becerilerini Geliştirmek Ne Sağlar?

Etkili iletişim ile iş yerleri hedeflerine ulaşmada avantajlı hale gelirler. İletişim becerilerinin geliştirilmesi çalışma hayatında ve sosyal hayatta çözüm odaklı biçimde çalışma ve sosyal ortamlardaki yaşam standartlarını yükseltir. 

Doğru iletişim ve başarı, İnsanların birbiriyle iletişimleri ne kadar doğru gerçekleşirse, iletişimden elde edilen sonuç da o denli arzu edilen gibi olur, İş hayatında doğru iletişim, ticari başarıyı beraberinde getirir, İletişim Eğitimleri, İletişim eğitimleri bilgi (enformasyon) konularında yöntemler, teoriler ve örnek uygulamaları verir, Çalışanlar, çalışmayı düşünenler, yöneticiler, yönetici adayları, işyeri sahipleri için son derece önemlidir, Ticari İletişim, Ticari hayatta iletişim, personeli doğru yönetmek, personelden istekleri doğru anlatım doğru verimi almak, iş yapılan firmalar, müşteriler ile doğru yöntemlerle iletişim kurmak anlamına gelir, Pazarı büyütme ve daha çok kar etme imkanı sağlar, Etkili İletişim Teknikleri, İnsanlarla olan iletişim doğru ve etkili bir hale geliyor, Kişisel iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve öz güvenli bir etki bırakılması, Beden Dili, Sosyal hayatta, iş dünyasında ve günlük hayatımızda beden dilini kullanarak iletişim gerçekleştirebiliriz, Etkili ve etkin bir iletişim sayesinde başarılı projeler üretme, İletişim Becerileri, İletişim becerileri, çözüm odaklı biçimde çalışmaya yardımcıdır, Sosyal ortamlardaki yaşam standartlarını yükseltir, Sosyal İletişim, Etkili bir iletişim sosyal çevrede bireylerin güvenilir, saygılı ve uzlaşmacı bir yapıda olmasını sağlar, Bireylerin imajı ve sosyal kabulünü olumlu bir şekilde etkiler, İletişim ve İmaj, İletişim çerçevesinde kişilerin imajı, konuşma şekilleri, beden dili, ses tonu, dış görünüşün ve ilk izlenimin önemli etkileri vardır, Etkili iletişimin öğrenilmesi ile bu etmenler çevresinde sosyal çevrede ve iş hayatında kullanımı sağlanır, İletişim ve Başarı, Etkili iletişim ile iş yerleri hedeflerine ulaşmada avantajlı hale gelirler, Ticari başarı, iş hedeflerine ulaşma, İletişim ve Anlaşmalar, Çalışma hayatındaki iş arkadaşları ile olan, profesyonel anlamda anlaşmaların yapılacağı durumlarda iletişim becerileri ile kolaylık sağlanır, Etkili bir iletişim ile anlaşmalar daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilir
Doğru İletişim Başarıyı Getiririletişim doğru iletişim iletişim etkili iletişim
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Çevresinde bir grup insan bulunan ayrıntılı bir dünya haritası gösterilir. İnsanlar yaş, cinsiyet, ırk ve kültür bakımından çeşitlilik göstermektedir ve bir ağ içinde birbirlerine bağlıdırlar. Harita farklı renklerle ve ülkeleri ve sınırlarını net bir şekilde gösteren etiketlerle doldurulmuştur. Okyanuslar koyu mavi renktedir ve kara kütleleri çeşitli yeşiller, kahverengiler ve mavilerle temsil edilmektedir. Bir grup insan haritayı tartışıyor ve dünyanın güzelliğine hayranlık duyuyor gibi görünüyor. Bir grup insan bir araya gelip dünyanın harikalarını takdir ederken bir barış ve birlik imajı çiziliyor.
İletişim

Sosyal ve Kamusal İletişim

26 Temmuz 2021
Bir grup insan güneşli bir günde resmi kıyafetleriyle dışarıda durmaktadır. Bir kadın sağ elinde bir fincan tutarken, diğeri sol elinde bir fincan tutmaktadır. Takım elbiseli bir adam grubun ortasında durmaktadır ve etrafı diğer insanlarla çevrilidir. Görüntüde beyaz bir fincan tutan bir elin yakın çekimi ve arka planda bir kişinin kolunun bulanık görüntüsü görülüyor. Arka planda elinde fincan tutan bir kadın da duruyor. Koyu renk saçlı ve beyaz gömlekli bir kişinin kafasının yakın çekimi görülüyor. Bir grup insan organize bir şekilde duruyor, konuşuyor ve gülümsüyor.
Etkili İletişim

Etkili İletişim Neden Önemli?

31 Ekim 2019