AnasayfaBlogDijital Pazarlamada Başarı İçin İhtiyacınız Olan 5 Strateji
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlamada Başarı İçin İhtiyacınız Olan 5 Strateji

25 Ağustos 2022
Bir grup insan büyük bir masanın etrafında toplanmıştır. Masanın etrafı birkaç sandalyeyle çevrili ve insanların hepsi gülümseyerek sohbet ediyor. Bir kişi önlerindeki bir dizüstü bilgisayara bakarken, bir diğeri bir tablete bakmaktadır. Ayrıca gülümseyen bir kadının yakın çekimi ve masanın üzerinde bir kutu içinde bir bitki var. Buna ek olarak, tablet kullanan ellerin yakın çekimi var. Arka planda bulanık bir daire görüntüsü ve siyah zemin üzerinde beyaz bir O harfi var. Atmosfer rahat ve mutludur ve herkes birlikte geçirdikleri zamanın tadını çıkarmaktadır.

Thomson Reuters'ın 5.000 iş profesyoneliyle yaptığı ankete göre işletmelerin neredeyse %50'si dijital pazarlama stratejileri kullanmıyor. Eğer siz de bu işletmelerden biriyseniz, planınızı değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. İşte günümüz pazarında başarılı olmak için ihtiyacınız olan en iyi 5 dijital pazarlama stratejisi.

Zaman Kaybetmeyin: Bu 5 Stratejiyle Başlayın

Etkili bir dijital pazarlama stratejisi geliştirmek göz korkutucu görünebilir, ancak öyle olmak zorunda değil. Bazı basit en iyi uygulamaları izleyerek, zamanınızdan ve kaynaklarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bir plan oluşturabilirsiniz. İşte başlamanız gereken beş dijital pazarlama stratejisi:

1. Sağlam bir sosyal medya varlığı geliştirin. Sosyal medya, hedef kitlenize ulaşmanın en etkili yollarından biridir. Lütfen müşterilerinizin vakit geçirdiği platformlarda aktif olduğunuzdan emin olun.

2. Web sitenizin sıralamasını iyileştirmek için arama motoru optimizasyonunu kullanın. Arama motoru optimizasyonu (SEO), web sitenizin sizinki gibi ürün veya hizmetleri arayan potansiyel müşteriler tarafından görünür olmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

3. İnsanların paylaşmak isteyeceği değerli içerikler oluşturun. Bilgilendirici ve ilgi çekici içerikler oluşturursanız, insanların bunları ağlarıyla paylaşma olasılığı daha yüksek olacaktır. Bu, görünürlüğünüzü ve erişiminizi artırmanıza yardımcı olabilir.

4. Ücretli reklamcılığa yatırım yapın. Ücretli reklamcılık yeni müşterilere ulaşmak için harika bir yol olabilir. Doğru yapıldığında, pazarlama bütçenizi etkili bir şekilde kullanabilir.

5. Sonuçlarınızı takip edin ve stratejinizi gerektiği gibi ayarlayın. Nelerin işe yaradığını ve geliştirilebileceğini görmek için dijital pazarlama çalışmalarınızı periyodik olarak gözden geçirin. Ardından, istediğiniz sonuçları elde etmeye devam etmek için gerektiğinde stratejinizde değişiklikler yapın.

Sağlam bir sosyal medya varlığı geliştirin

Günümüzün dijital dünyasında, sağlam bir sosyal medya varlığına sahip olmak her işletme için çok önemlidir. Sosyal medya size yalnızca müşterilerinizle bağlantı kurabileceğiniz bir platform sunmakla kalmaz, aynı zamanda daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlar. Doğru strateji ile sosyal medyayı satışlarınızı artırmak ve işinizi büyütmek için kullanabilirsiniz.

Peki sağlam bir sosyal medya varlığını nasıl oluşturursunuz? Öncelikle, hangi platformların işletmeniz için en uygun olduğunu belirlemelisiniz. Ardından, hedef kitlenizde yankı uyandıracak ilgi çekici içerikler üretmeniz gerekir. Ve son olarak, platformda aktif olmanız, kullanıcılarla bağlantı kurmanız ve web sitenize veya mağazanıza trafik çekmeniz gerekir.

Biraz çabayla, iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak sağlam bir sosyal medya varlığı geliştirebilirsiniz. Öyleyse bugün başlayın ve markanızı çevrimiçi ortamda büyütmeye başlayın.

Sosyal medya için kullanmanız gereken araçları ve bunları nasıl kullanacağınızı aşağıdaki 7 maddede özetledim.

Araç 1: Hootsuite

Hootsuite, tüm sosyal medya kanallarınızı tek bir yerden takip etmenizi sağlayan bir sosyal medya yönetim platformudur. Bu, markanızın çevrimiçi varlığını izlemeye çalışırken son derece yararlı olabilir.

Hootsuite ile insanların markanız hakkında neler söylediğini görebilir, kimlerin sizin hakkınızda konuştuğunu takip edebilir ve markanızın erişimini ölçebilirsiniz. Hootsuite ayrıca içerik planlayıp yayınlayabilir, dönüşümleri takip edebilir ve sonuçlarınızı ölçebilir.

Araç 2: Google Analytics

Google Analytics, web sitenizin trafiği hakkında bilgi veren ücretsiz bir araçtır. Google Analytics ile insanların web sitenizi nasıl bulduklarını, sitenize geldiklerinde ne yaptıklarını ve nereden geldiklerini görebilirsiniz.

Web sitenizin performansını iyileştirmeye çalışırken bu bilgiler çok değerli olabilir. Örneğin, Google Analytics hangi pazarlama kampanyalarının sitenize trafik çektiğini ve ziyaretçileriniz arasında en popüler sayfaların hangileri olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Araç 3: BuzzSumo

BuzzSumo, web üzerindeki en popüler içeriği görmenizi sağlayan bir araçtır. BuzzSumo ile insanların ne hakkında konuştuğunu, hangi içeriğin paylaşıldığını ve en çok ne hakkında konuşulduğunu görebilirsiniz.

Bu bilgiler, popüler ve ilgi çekici içerikler oluşturmaya çalışırken size yardımcı olabilir. Ayrıca, kitlenizde hangi konuların yankı uyandırdığını anlamanıza yardımcı olabilir, böylece onların istediği içerikten daha fazlasını üretebilirsiniz.

Araç 4: Social Mention

Social Mention, markanızın çevrimiçi itibarını takip etmenizi sağlayan bir araçtır. Social Mention ile insanların markanız hakkında neler söylediğini, markanızdan ne sıklıkla bahsedildiğini ve markanızdan nerede bahsedildiğini görebilirsiniz.

Bu bilgiler, markanızın çevrimiçi varlığını ve itibarını izlemeye çalışırken yardımcı olabilir. Ayrıca, herhangi bir olumsuz duyguyu hemen ele almak için belirlemenize de yardımcı olabilir.

Araç 5: Sprout Social

Sprout Social, tüm sosyal medya kanallarınızı tek bir yerden takip etmenizi sağlayan bir sosyal medya yönetim platformudur. Sprout Social ile insanların markanız hakkında neler söylediğini görebilir, kimlerin sizin hakkınızda konuştuğunu takip edebilir ve markanızın erişimini ölçebilirsiniz.

Sprout Social'ı ayrıca içerik planlamak ve yayınlamak, dönüşümleri izlemek ve sonuçlarınızı ölçmek için de kullanabilirsiniz. Sprout Social ile markanızın sosyal medya performansını kapsamlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Web sitenizin sıralamasını iyileştirmek için arama motoru optimizasyonunu kullanın.

Arama motoru optimizasyonu (SEO), web sitenizi arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etme sürecidir. Bu, görünürlüğünüzü artırabilir ve sizinki gibi ürün veya hizmetler arayan potansiyel müşterilere ulaşmanızı sağlayabilir.

SEO'nuzu geliştirmek için, hedeflenecek doğru anahtar kelimeleri bulmak üzere anahtar kelime araştırması yaparak işe başlayın. Ardından, bu anahtar kelimeleri başlık etiketleri, meta açıklamalar ve sayfa içeriği dahil olmak üzere web sitenizin tamamında kullanın. Ayrıca, web sitenizin otoritesini ve arama sonuçlarındaki konumunu iyileştirmek için web sitenize bağlantılar oluşturabilirsiniz.

Web sitenizi arama motorları için optimize etmeye zaman ayırarak görünürlüğünüzü önemli ölçüde artırabilir ve sunduklarınızı arayan potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

SEO için kullanabileceğiniz beş araç:

1 - Google Search Console: Google Search Console, web sitenizin trafiği hakkında bilgi veren ücretsiz bir araçtır. Google Search Console ile insanların web sitenizi nasıl bulduklarını, sitenize ulaştıklarında ne yaptıklarını ve nereden geldiklerini görebilirsiniz. Web sitenizin performansını iyileştirmeye çalışırken bu bilgiler çok değerli olabilir.

2 - Bing Web Yöneticisi Araçları: Bing Web Yöneticisi Araçları, web sitenizin trafiği hakkında bilgi sağlayan ücretsiz bir araçtır. Bing Web Yöneticisi Araçları ile kullanıcıların web sitenizi nasıl bulduklarını, sitenize geldiklerinde ne yaptıklarını ve nereden geldiklerini görebilirsiniz. Web sitenizin performansını iyileştirmeye çalışırken bu bilgiler çok değerli olabilir.

3 - Yahoo! Site Explorer: Yahoo! Site Explorer, web sitenizin trafiği hakkında bilgi sağlayan ücretsiz bir araçtır. Yahoo! Site Explorer ile insanların web sitenizi nasıl bulduklarını, sitenize geldiklerinde ne yaptıklarını ve nereden geldiklerini görebilirsiniz. Web sitenizin performansını iyileştirmeye çalışırken bu bilgiler çok değerli olabilir.

4 - Google Analytics: Google Analytics, web sitenizin trafiği hakkında size bilgi veren ücretsiz bir araçtır. Google Analytics ile insanların web sitenizi nasıl bulduklarını, sitenize geldiklerinde ne yaptıklarını ve nereden geldiklerini görebilirsiniz. Web sitenizin performansını iyileştirmeye çalışırken bu bilgiler çok değerli olabilir.

HubSpot Web Sitesi Değerlendiricisi: HubSpot Website Grader, web sitenizin trafiği hakkında size bilgi veren ücretsiz bir araçtır. HubSpot Website Grader ile insanların web sitenizi nasıl bulduklarını, sitenize geldiklerinde ne yaptıklarını ve nereden geldiklerini görebilirsiniz. Web sitenizin performansını iyileştirmeye çalışırken bu bilgiler çok değerli olabilir.

Web sitenizi arama motorları için optimize etmeye zaman ayırarak görünürlüğünüzü önemli ölçüde artırabilir ve sunduklarınızı arayan potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

İnsanların paylaşmak isteyeceği değerli içerikler oluşturun

İnsanların işletmenizi fark etmesini istiyorsanız, değerli ve heyecan verici içerikler oluşturmanız gerekir. Aksi takdirde, neden dikkat etme zahmetine girsinler ki?

Değerli içerik oluşturmanın bir yolu, hedef kitlenizin karşılaştığı bir sorunu çözmeye odaklanmaktır. Sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilirseniz, ürününüze veya hizmetinize ihtiyaç duyduklarında sizi hatırlama olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Değerli içerik oluşturmanın bir diğer yolu da uzmanlık bilginizi paylaşmaktır. İnsanlar her zaman yaşamlarını veya işlerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek bilgiler ararlar. Bu bilgileri sağlarsanız sizi güvenilir bir kaynak olarak görmeleri daha olasıdır.

Son olarak, içeriğinize harekete geçirici mesajlar eklemeyi unutmayın. Okuyucularınıza web sitenizi ziyaret etmeleri, e-posta listenize kaydolmaları veya ürününüzü satın almaları gibi ne yapmalarını istediğinizi söyleyin. Bir sonraki adımı atmalarını kolaylaştırırsanız, bunu yapma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

İçerik oluşturmak için bu araçları kullanın:

1 - BuzzSumo: BuzzSumo, web'deki en popüler içerikleri görmenizi sağlayan bir araçtır. Nişinizdeki popüler konuları bulmak ve benzer içerikler oluşturmak için kullanabilirsiniz.

2 - Google Trends: Google Trends, insanların internette ne aradıklarını görmenizi sağlayan bir araçtır. Sektörünüzdeki trendleri bulmak ve bu trendlerle alakalı içerikler oluşturmak için kullanabilirsiniz.

3 - Quora: Quora, insanların soru sorduğu ve uzmanlardan yanıt aldığı bir platformdur. Hedef kitlenizdeki insanların sorduğu soruları bulmak ve çözüm sağlayan içerikler oluşturmak için kullanabilirsiniz.

4 - Reddit: Reddit, insanların ilginç içeriklerin bağlantılarını paylaştığı bir platformdur. Alanınızla ilgili bağlantıları bulmak ve benzer içerikler oluşturmak için kullanabilirsiniz.

5 - Twitter: Twitter, insanların kısa güncellemeler paylaştığı bir platformdur. Sektörünüzde trend olan konuları bulmak ve bu konularla ilgili içerik oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Ücretli reklamcılığa yatırım yapın

Ücretli reklamcılık yeni müşterilere ulaşmak için harika bir yol olabilir. Doğru yapıldığında, pazarlama bütçenizi etkili bir şekilde kullanabilir.

Tıklama başına ödeme (PPC) reklamları, görüntülü reklamlar ve sosyal medya reklamları gibi birçok farklı ücretli reklam türü vardır. Radyo veya televizyon reklamları gibi geleneksel reklam biçimlerini de kullanabilirsiniz. Önemli olan, işletmeniz için doğru reklam türünü seçmek ve bunu doğru kitleye hedeflemektir.

Ücretli reklamcılığa yatırım yaparken, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmek için sonuçlarınızı takip edin. Ardından, kampanyalarınızı buna göre ayarlayın. Bunu yaparak, reklam bütçenizden en iyi şekilde yararlanacak ve işletmeniz için en olağanüstü sonuçları göreceksiniz.

Ücretli reklamcılık için kullanabileceğiniz araçlar:

1 - Google AdWords: Google AdWords, PPC reklamları oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak tanıyan bir araçtır. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi arayan potansiyel müşterileri hedeflemek için kullanabilirsiniz.

2 - Facebook Reklamları: Facebook Reklamları, sosyal medya platformu Facebook'ta reklam oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak tanıyan bir araçtır. Site üyesi olan potansiyel müşterileri hedeflemek için kullanabilirsiniz.

3 - Twitter Reklamları: Twitter Reklamları, sosyal medya platformu Twitter'da reklam oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak tanıyan bir araçtır. Aktif site kullanıcısı olan potansiyel müşterileri hedeflemek için kullanabilirsiniz.

4 - LinkedIn Reklamları: LinkedIn Reklamları, profesyonel ağ sitesi LinkedIn'de reklam oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak tanıyan bir araçtır. Site üyesi olan potansiyel müşterileri hedeflemek için kullanabilirsiniz.

5 - Bing Reklamları: Bing Ads, arama motoru Bing'de reklam oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak tanıyan bir araçtır. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi arayan potansiyel müşterileri hedeflemek için kullanabilirsiniz.

Sosyal medya platformlarından yararlanın

Sosyal medya platformları potansiyel ve mevcut müşterilerle bağlantı kurmak için harikadır. Ayrıca içeriğinizi tanıtmak ve web sitenize trafik çekmek için de kullanılabilirler.

Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram gibi birçok farklı sosyal medya platformu mevcuttur. Her forumun kendine özgü özellikleri ve demografisi vardır. İşletmeniz için doğru olan platformu seçin ve hedef kitlenizle alakalı içerikler oluşturun.

Sonuçlarınızı takip edin ve stratejinizi gerektiği gibi ayarlayın.

Dijital pazarlama tek seferlik bir çaba değildir. Bunun yerine, düzenli olarak izlenmesi ve sonuçlarınıza göre ayarlanması gereken devam eden bir süreçtir.

Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmek için web sitenizin trafiğini, potansiyel müşterileri ve satışları takip ettiğinizden emin olun. Ardından, gerektiğinde stratejinizde değişiklikler yapın. Bu, anahtar kelimelerinizi değiştirmeyi, içerik stratejinizi değiştirmeyi veya yeni ücretli reklam biçimlerine yatırım yapmayı içerebilir.

Sonuçlarınızı düzenli olarak izleyerek ve stratejinizde değişiklikler yaparak dijital pazarlama çabalarınızın sürekli olarak tam potansiyeliyle çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, dijital pazarlama dinamik bir alan olduğundan en son trendler ve en iyi uygulamalar konusunda güncel kalmak çok önemlidir.

Bu beş dijital pazarlama stratejisini izleyerek işletmenizi bir üst seviyeye taşıyabilir ve yeni başarı zirvelerine ulaşabilirsiniz. Dijital pazarlama her modern iş planı için çok önemlidir, bu nedenle başlamak için beklemeyin. Ne kadar erken başlarsanız, sonuçları o kadar çabuk görebilirsiniz.

Dijital pazarlamada başarılı olmak için bu beş temel stratejiyle işe başlayın. Sağlam bir sosyal medya varlığı geliştirmek, arama motoru optimizasyonunu kullanmak, değerli içerik oluşturmak, ücretli reklamcılığa yatırım yapmak ve sonuçlarınızı takip etmek çevrimiçi başarının anahtarıdır. Elbette dijital pazarlamada bu beş taktikten daha fazlası var; ancak bu beş stratejide ustalaşabilirseniz pazarlama hedeflerinize ulaşma yolunda ilerlemiş olursunuz.

Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? Dijital pazarlama kursumuza bugün katılın ve uzmanlar tarafından verilen tüm eğitimlerimize ve derslerimize erişin. Yardımımızla, hedef kitlenize ulaşmanıza ve iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak etkili bir dijital pazarlama stratejisi oluşturabileceksiniz

sosyal medya platformu online pazarlama kampanyası arama motoru optimizasyonu seo sosyal medya pazarlamacıları dijital pazarlama çalışmaları di̇ji̇tal pazarlama plani işletme sahipleri i̇çeri̇k pazarlama pazarlama hedefleri̇ kurşun üretimi blog yazıları mobil cihazlar
Omuz hizasında açık kahverengi saçları olan mutlu bir kadın kameraya gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı dişlerini ortaya çıkaracak şekilde hafifçe açık. Pembe yanakları, doğal ve kendinden emin bir ifadesi var. Beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Kıyafetinin parlak renkleri saçının ve teninin tonlarıyla güzel bir tezat oluşturuyor. Başı bir karşılama jestiyle hafifçe yana eğik. Beyaz duvarları ve ahşap zemini olan bir odada duruyor.
Monica Bourbon

Dijital pazarlama, sosyal medya ve halkla ilişkiler hakkında yazmayı seviyor. Kişisel gelişim özel ilgi alanı. Dijital içerik üreticisi olarak gelirini sağlıyor. 3 yıldan fazla süredir IIENSTITU için blog içerikleri üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kısa saçlı, gözlüklü bir kadın kameraya gülümserken görülüyor. Beyaz dişlerini ortaya çıkaran parlak, geniş bir gülümsemesi var. Gözleri kapalı ve siyah çerçeveli bir gözlük takmış. Yakın çekimde boynu görünüyor ve kolu hafifçe bulanıklaştırılmış. Arka plan beyazdır ve içinde bir metin vardır, ancak seçilmesi zordur. Kadının yüzü çerçevenin büyük kısmını kaplıyor ve yüzündeki neşe ifadesi bulaşıcı.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Danışmanlığı Nedir?

14 Ağustos 2021
Siyah metinli beyaz bir tabelanın önünde gülümseyen bir kadın. Uzun kahverengi saçları var ve yüzü yakından çekilmiş. Arka planda içinden siyah bir çizgi geçen beyaz bir daire var. Kadın yakalı açık renkli bir gömlek giyiyor ve tabelanın üzerinde iki satırlık bir metin var. İlk satır kalın ve 'Hoş geldiniz', ikinci satır ise daha küçük ve 'evimize' yazıyor. Kadının ifadesi parlak ve neşelidir ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Gülümsemesi sıcak ve davetkârdır ve gözleri neşe doludur. Tabela, gelen kişiye sıcak bir hoş geldin demektedir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Nedir?

02 Nisan 2020
Bu görüntüde beyaz gömlek giymiş, gülümseyen ve doğrudan kameraya bakan bir kadın yer alıyor. Kadın kapalı bir ortamda durmakta ve ön planda göğsü görünmektedir. Görüntünün arka planında siyah ve mor bir logo gösteren bir bilgisayar ekranının yanı sıra beyaz bir kare ve siyah bir sembol içeren bir cep telefonu ekranı yer alıyor. Kadın aynı zamanda mavi bir elbise giyiyor ve yüz ifadesi neşeli. Kolları yanında ve saçları uzun ve koyu renk. Görüntüdeki ışık parlaktır ve kadının kıyafetinin rengini ve gülümsemesini vurgulamaktadır.
Dijital Pazarlama

Popüler Dijital Pazarlama Örnekleri

13 Aralık 2019
Gözlüklü bir kadın parlak mor bir arka planın önünde oturuyor. Üzerinde kahverengi bir gömlek vardır ve gözleri doğrudan kameraya bakmaktadır. Saçları arkaya doğru toplanmış ve yüzü ışıkla aydınlatılmış. Boynunda küçük bir ben vardır. Solunda siyah zemin üzerine pembe bir yazı var. Görüntünün sağ tarafında sarı ve beyaz bir duvarın bulanık bir görüntüsü var. Ön planda, içinden siyah bir çizgi geçen beyaz bir yüzey var. Kadın gözlükleriyle yoğun ve odaklanmış görünüyor; bir başlık veri kümesi için mükemmel bir görüntü.
Dijital Pazarlama

En Etkili Dijital Pazarlama Teknikleri

13 Ekim 2021
Beyaz klavyeli bir bilgisayar kullanan bir adamın yakın çekimi. Bileğinde bir saat vardır ve kolunu masaya dayamıştır. Sol eli klavyenin üzerinde hızla hareket ederken, gözleri bilgisayar ekranına odaklanmıştır. Ekranda bir adam görülmektedir. Klavyenin sağında siyah bir yüzey üzerinde dikdörtgen şeklinde beyaz bir nesne vardır.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Yöntemleri

23 Ekim 2019
Bu görsel, beyaz bir armatürün içinde renkli bir ampul ve ortasında renkli bir elmas bulunan bir ampulü göstermektedir. Ampulün üzerinde beyaz bir yazı var ve etrafı parlak ve canlı turuncu ve kırmızı tonlarla çevrili. Merkezdeki elmas ise çeşitli maviler, yeşiller ve sarılarla parlak bir şekilde renklendirilmiştir. Ampul ve elmasın renkleri, armatürün beyazıyla güzel bir kontrast oluşturarak güzel ve benzersiz bir sahne yaratır. Ampul ve elmas yoğun bir parlaklıkla ışıldıyor ve ampul ile elmasın dokusu fotoğrafın karmaşıklığına katkıda bulunuyor. Genel olarak, benzersiz renkler, dokular ve parlaklığın birleşimi göz alıcı bir görüntü oluşturuyor.
Satış - Pazarlama

Geleneksel Pazarlama Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

26 Aralık 2019
Uzun siyah saçlı bir kadın kameranın önünde ışıl ışıl gülümsüyor. Üzerinde siyah desenli beyaz bir bluz var ve başını hafifçe yana eğmiş. Gözleri neşeli bir ifadeyle kapalı ve dudakları neşeli bir gülümsemeyle hafifçe ayrılmış. Arkasında, bir tabelanın bulanık görüntüsü görülebiliyor. Sağ tarafta, bulanık bir saat görüntüsünün yanı sıra ortasında bir kare bulunan siyah beyaz bir işaret görülüyor. Daha sağda, ortasında bir kare olan siyah bir sembol ve solda bir bitkinin bulanık görüntüsü görülüyor. Tüm bu unsurlar izleyici için sıcak ve davetkar bir atmosfer sağlıyor.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Araçları Nelerdir?

03 Eylül 2021
Bu görüntü, elleri bir dizüstü bilgisayarın üzerinde olan bir kişiye aittir. Kişi arka planda bir kitap bulunan bir masada oturmaktadır. Kişi siyah bir gömlek giyiyor ve dizüstü bilgisayar ekranına odaklanmış görünüyor. Dizüstü bilgisayarın gümüş rengi bir dış yüzeyi vardır ve kişinin elleri bir kalem tutmaktadır. El dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır ve dizüstü bilgisayarın kendisi açıktır. Kişinin sağ eli hafif bulanıktır ve görüntü kişinin ellerinin ve dizüstü bilgisayarının yakın çekimidir. Arka plandaki bir direğin ışığı sahneye zayıf bir ışık veriyor. Dizüstü bilgisayar ekranı görüntüde görünmüyor, ancak kişinin elleri tarafından aydınlatılıyor.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Neden Bu Kadar Önemli?

21 Mayıs 2019
Bu resim, hepsi siyah saplı bir grup büyüteci göstermektedir. En üstteki dairesel bir şekle ve üzerinde bir yazıya sahipken, ortadaki daha büyüktür ve bir tutma yeri vardır. Alttaki ise daha küçük ve daha kompakttır. Sağda mavi metinli sarı bir tabelanın yakın çekimi görülüyor. Arka planda, üzerinde bazı metin ve grafikler bulunan bir web sitesinin yakın çekimi yer alıyor. Tüm bu nesneler, izleyicinin nesnelere ve görüntülere daha yakından bakmasını sağlayan büyüteçlerdir. Büyüteçlerin renkleri, bazıları daha parlak ve diğerleri daha koyu olmak üzere değişmektedir. Sahne iyi aydınlatılmış ve aydınlatma nesnelerin keskin ve net görünmesini sağlıyor.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Kavramları

10 Aralık 2019
Bir kişi dizüstü bilgisayarının önünde oturmuş, odaklanmış bir ifadeyle klavyede bir şeyler yazıyor. Sağ eli bir kalem tutarken, sol eli yakınında durmaktadır. Solunda bir fincan kahve ve fincanın içinde bir kaşık var. Dizüstü bilgisayarın ekranı açık ve klavye aydınlatılmış. Arka plan düz bir duvardır. Kişi mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giymektedir. Dizüstü bilgisayarın gövdesi gümüş rengindedir. Kişinin yüzü kısmen görünmekte ve bir gülümseme ipucu ortaya çıkmaktadır. Işık parlaktır ve görüntüye canlı bir his verir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlamada İlk Adımlar

20 Ağustos 2019
Bir kadının yüzünün yakın plan görüntüsü geniş, sıcak bir gülümsemeyi ortaya çıkarıyor. Gözleri parlak ve yanakları hafif pembe. Küçük, kalkık bir burnu var ve dudakları hafifçe ayrılmış. Üzerinde açık renk desenli beyaz bir gömlek vardır ve koyu renk saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır. Gözleri doğrudan kameraya bakıyor ve izleyiciyle doğrudan bir bağlantı kuruyor. İfadesi hem davetkar hem de pozitif ve gülümsemesi mutluluk ve memnuniyet hissi veriyor.
Satış - Pazarlama

Dijitalleşen Dünyada Pazarlama Nedir?

02 Aralık 2019
Bir kadın masa başında dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Gözlük ve kulaklık takıyor ve elleri dizüstü bilgisayar klavyesinin üzerinde duruyor. Arka planda bir saksı bitkisi, tripod üzerinde bir kamera ve bir kanepe var. Ön planda, elinde bitki olan bir kişinin bulanık bir görüntüsü ve siyah bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Sahne hep birlikte, kadın dizüstü bilgisayarında çalışırken odaklanma ve konsantrasyon hissi uyandırıyor.
Dijital Pazarlama

Yeni Medya ve Dijital Pazarlama

30 Nisan 2019
Tablet bilgisayar ve cep telefonu kullanan bir kişi kadrajdadır. Yakın plandadırlar, bir el telefonu tutmakta ve tablet yüze doğru açılı durmaktadır. Telefonda dairesel bir logo, tablette ise yeşil zemin üzerinde beyaz bir harf vardır. Beyaz metinli bir bilgisayar ekranı da görülebiliyor. Görüntünün alt kısmında, oynat düğmesi olan beyaz ve siyah bir ekran görülebilmektedir. Görüntünün odak noktası kişi, arka planda bir kahve kupası ve telefonu tutan elin yakın çekimi.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlamada SEO Nedir?

10 Ocak 2021
Bir grup insan, birden fazla bilgisayarın göründüğü bir masanın etrafında oturuyor. Herkes ekranına odaklanmış ve klavyede bir şeyler yazıyor. Masanın üzerinde yeşil bir bitkinin bulunduğu küçük bir saksı, bir sandalye ve bir fincan kahve var. Arka planda mavi ve beyaz desenli bir duvar ve turuncu zemin üzerinde parlak sarı renkli bir dişli var. Sağ alt köşede, yanında üçgen sembolü olan bir ampul var. Genel olarak, bu insan grubu bilgisayarlarında sıkı çalışıyor ve atmosfer odaklanmış ve üretken.
Dijital Pazarlama

2019 Yılı Dijital Pazarlama Stratejileri

21 Mayıs 2019
Bu görüntü, farklı renk ve dokulara sahip birden fazla dişlinin yakın çekimini göstermektedir. Dişlilerden biri paslı ve metal iken diğerleri gri ve pürüzsüzdür. Ayrıca siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılmış bir tabela ve siyah zemin üzerine kırmızı harflerle yazılmış bir tabela bulunmaktadır. Dişliler birbirleriyle etkileşim halindeymiş gibi görünerek karmaşık bir desen oluşturacak şekilde yerleştirilmiştir. Arka planda gri bir yüzeyin yakın çekimi var. Detaylı ve karmaşık bir kompozisyona sahip olan bu görüntü, dişlilerin yakın çekimine mükemmel bir örnek teşkil ediyor.
SEO

SEO ve SEM Farkı Nedir?

12 Aralık 2019
Bir kadın kahverengi bir kanepede uzanmış, sol elinde pembe bir kredi kartı tutuyor ve sağ elinde siyah bir tablete bakıyor. Rahatlamış ve mutlu görünüyor. Kadın cihaza bakarken yüzünde sıcak bir gülümseme var. Uzun kahverengi saçları arkasındaki kanepeye dağılmış. Beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giymiştir. Kredi kartını başparmağı ve işaret parmağı arasında tutuyor, diğer parmakları tabletin üstünde duruyor. Tabletin ekranı aydınlatılmış ve dijital bir görüntü gösteriyor. Ekrandan gelen ışık kadının gözlerinden yansıyarak onunla cihaz arasında benzersiz bir bağlantı anı yaratıyor.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama İle Ürün Satışı

24 Mayıs 2019
Resimde bir bina üzerindeki büyük bir reklam panosu görülüyor. Üst ortada mavi zemin üzerine beyaz bir harf ve sol alt köşede bir logonun yakın çekimi yer alıyor. Logonun sağında, üzerinde metin bulunan bir tabelanın yakın çekimi yer alıyor. Daha sağda, üzerinde bulanık bir insan başı resmi olan başka bir tabelanın yakın çekimi yer alıyor. Reklam panosu reklamlar içeriyor ve parlak bir şekilde aydınlatılmış. Reklam panosunun arka planı açık sarı-kahverengi renktedir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Ve Etkili Reklam Türleri

07 Ekim 2019
Bir grup insan bir toplantıda uzun ahşap bir masanın etrafında toplanmıştır. Masanın üzerine birkaç dizüstü bilgisayar yerleştirilmiş ve bir kişi dizüstü bilgisayar ve kalem kullanıyor. Bu kişi kareli bir gömlek giymektedir ve takım elbiseli bir adam odanın ön tarafındaki beyaz tahtayı işaret etmektedir. Dizüstü bilgisayarın yakınında, dizüstü bilgisayar ekranında bir grafik görülüyor. Başka bir kişi masada oturmuş tablete bir şeyler yazmaktadır. Görüntüde bir adamın ceketinin yakın çekimi de görülüyor. Arka planda beyaz bir yüzeyin bulanık bir görüntüsü de var. Bu görüntü, önemli kararların alınabileceği bir toplantı anını yakalıyor.
Dijital Pazarlama

Günümüzde Dijital Pazarlama Çeşitleri

19 Eylül 2019
Bir kişi sandalyede oturmakta ve kucağında bir dizüstü bilgisayar kullanmaktadır. Beyaz bir önlük giyiyor ve sol elinde bir fare tutuyor. Sağ eli dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır. Dizüstü bilgisayar ekranı parlak bir ışıkla aydınlatılmıştır. Arka planda bir kişi cep telefonu tutmaktadır ve görüntü hafif bulanıktır. Görüntüde telefon ve klavyenin yakın çekimi de görülmektedir. Ön planda, kişinin eli dizüstü bilgisayarı kullanırken görülüyor. Genel olarak, bu görüntü ofis benzeri bir ortamda dizüstü bilgisayar kullanan bir kişiyi ve arka planda diğer teknolojik cihazları göstermektedir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Ve Ticaret Yöntemleri

30 Eylül 2019
Bu görüntüde, bir kişi yakın plan bir perspektiften dizüstü bilgisayarda yazı yazarken görülüyor. Eller klavyenin üzerine yerleştirilmiş ve parmak uçları tek tek tuşlara basıyor. Dizüstü bilgisayar arkadan aydınlatmalı klavyesi olan modern bir bilgisayar. Ayrıca, görüntünün sağında beyaz bir çizgi ile beyaz bir zarf var. Ayrıca, görüntünün solunda şeffaf bir zarf ve bir kart var. Kişi, yüzünde konsantre bir ifade ile yazmaya odaklanmıştır. Görüntüdeki ışık dengeli ve net bir görüntü oluşturacak şekilde eşit olarak dağıtılmıştır. Renkler nötrdür, beyaz ve gri görüntüye hakimdir. Görüntü keskin ve ayrıntılıdır, izleyicinin tek tek tuşları ve kişinin ellerini görmesini sağlar.
Nedir?

E-Posta Pazarlama Nedir?

13 Kasım 2020
Koyu renk takım elbise giyen ve açık renk kravat takan bir adam lüks bir arabadan iniyor. Araba koyu renk, muhtemelen siyah. Beyaz bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymektedir. Araçtan inerken yüzü kısmen görünmektedir. Onun sağında, arabanın yanında duran, her ikisi de resmi kıyafetli iki adam daha vardır. Arka planda kırmızı bir nesnenin hafif bulanık bir görüntüsü var. Nesnenin ne olduğu belli değil ama muhtemelen araçla ilgili.
Meslekler

Pazarlamacı Ne İş Yapar?

28 Kasım 2019
Bu görüntüde yirmili yaşlarının ortasında sarı ceketli genç bir kadın görülüyor. Kıvırcık saçları var ve başı hafifçe yana eğik bir şekilde kameraya gülümsüyor. Arkasında ahşap ve metalden yapılmış gibi görünen kapalı bir duvar saati var. Kadının sağında, ikisi de ceket giymiş iki kişi daha var. Onların önünde, üzerinde başka bir kişinin resmi olan bir tabela var. Çerçevenin sol tarafında cam bir küre içinde bir ışık ve daha uzakta bazı mobilyaların üzerinde bir dizüstü bilgisayara benzeyen bir şey var. Arka plan rengi ağırlıklı olarak siyah ve kahverengi tonlarından oluşurken, görüntü boyunca turuncu bir vurgu rengi de görülebiliyor.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Kullanımı ve Pazarlama

12 Eylül 2019
Bir kişi dizüstü bilgisayarın başına oturmuş, elleriyle klavyeye bastırıyor. Dizüstü bilgisayar, beyaz metin ve simgeler içeren mavi bir arka planla çevrilidir. Kişi siyah bir gömlek giyiyor ve bacakları hafifçe bulanık. Görüntünün köşesinde bir kasenin yakın çekimi var. Kişi dizüstü bilgisayarda yazıyor ve elindeki işe odaklanmış görünüyor. Dizüstü bilgisayar görüntünün ana odağıdır ve kişi çekimdeki tek kişidir. Kişinin elleri tuşların üzerinde konumlandırılmış ve görüntü yakın bir açıdan çekilmiştir. Görüntü, dizüstü bilgisayarını özveriyle kullanan bir kişiyi gösteriyor ve mavi beyaz arka plan, genel sahneye ince bir ayrıntı katıyor.
Dijital Pazarlama

SERP Dijital Pazarlama Nedir?

05 Şubat 2021
Bir onay kutusunun üzerinde pembe bir keçeli kalem tutan bir elin yakın çekimi. Kalem ince, silindirik bir gövdeye ve geniş, düz bir uca sahiptir. El, onay kutusunun üzerinde gezinirken işaretleyiciyi sıkıca tutmaktadır. Onay kutusunun beyaz bir arka planı, onu çevreleyen siyah bir kenarlığı ve ortasında siyah bir kare vardır. Pembe işaretleyici siyah ve beyaz arka plana karşı öne çıkıyor ve görüntünün odak noktasını oluşturuyor. İşaretleyici, onay kutusunun üzerinde bir işaret oluşturarak kutunun işaretlendiğini göstermektedir.
Dijital Pazarlama

SOSTAC Planı Nedir? SOSTAC Açılımı

02 Ağustos 2020