AnasayfaBlogBu Yıl Başarılı Olmak İstiyorsanız Bunları Yapın
Başarı

Bu Yıl Başarılı Olmak İstiyorsanız Bunları Yapın

21 Şubat 2018
Bir adam çimenlik bir alanın ortasında duruyor, kollarını gökyüzüne kaldırmış. Üzerinde açık mavi bir tişört ve mavi bir kot pantolon var ve yüzü gökyüzüne doğru dönük. Gözleri kapalı ve ağzı hafifçe açık. Saçları kahverengi ve kısa, küçük bir sakalı var. Duruşu uzun ve gururludur ve kollarını uzatmıştır. Sevinç ya da kutlama için bağırıyor gibi görünüyor ve güneş yukarıdan ona doğru parlıyor. Çevresi huzurlu ve güzel, etrafı uzun otlar ve ağaçlarla kaplı. Memnun ve rahat görünüyor ve o an gerçekten nefes kesici.
StratejiAmaçFayda
Cesaretli olunYeni insanlarla konuşmak, risk almakDaha cesur olmanıza yardımcı olur ve yeni fırsatlar yaratır
Uzunca düşününYaratıcı bir fikre kapıldığınızda ağzınıza bir sakız atınDaha hızlı düşünmenizi sağlar, beynin kan akışını hızlandırır
Dik durunZor durumlarda güçlü bir duruş sergilemeye çalışınEkstra özgüven sağlar, ilk başarı kuralıdır
Rahatınızı bozunAlışık olmadığınız işleri gerçekleştirinYaratıcılığınıza ve beyin fonksiyonlarınıza doping yaratacaktır
Reddedilinİmkansız gibi görünen bir şeyi isteyinDaha hırslı olmanıza yardımcı olur, başarı yolunda büyük adım atmış olursunuz
Olumlu düşününSıkıntıyı fırsata çevirinStres seviyenizi düşürür ve beyin fonksiyonlarınızı rahatlatır
Şifreniz haline getirinYeni amacınızı bilgisayar şifreniz yapınHer girişinizde kendinize hatırlatma ve motivasyon sağlar
Yatağınızı toplayınGününüzü başarıyla başlayınEndorfin seviyenizi arttıracak, büyük görevlere hazırlanmanızı sağlayacak
Erken yatınGeceden uykuya biraz daha fazla zaman ayırınFazladan uyku, genel enerji seviyesini ve odaklanma yeteneğini arttırır
İyilik yapınHer gün bir yabancıya iltifat edinPozitifliği arttırır, nefreti azaltır ve başkalarının kendilerini daha iyi hissetmesini sağlar

Başarı olmak kolay bir iş değil. Zor olanı başarmak ve başarılı olmak sizin için çok basit. Yapmanız gereken tek şey aşağıdakileri yapmaktır. Bunları ben zaten yapıyorum diyorsanız bütün yıl yapıp yapmadığınızı yeniden gözden geçirin. Aşağıdaki maddelerin tamamı yalnızca başarı odaklı değildir. İş bulmak istiyorsanız ya da işlerinizi büyütmek istiyorsanız yine başarılı sayılırsınız ve bu hedeflerinizi gerçekleştirmek için de bu maddeler halen geçerli.

Başarı olmak için yapmanız gerekenler

Cesaretli olun

Her gün yeni bir insanla konuşun. Örneğin asansörde yanınızda duran insanla sohbet etmeye çalışın. Küçük bir risk almak yeni amaçlara koyulmak ve başarılı olmak için daha cesaretli olmanıza yardımcı olur.

Uzunca düşünün

Yaratıcı bir fikre kapıldığınızda ağzınıza bir sakız atın. Çiğnemek kan akışınızı başınıza yönlendirir ve beyniniz daha hızlı çalışır.

Dik durun

Tedirgin olduğunuzda güçlü bir duruş sergilemeye çalışın. Size ihtiyacınız olan ekstra özgüveni sağlayacaktır. Başarılı olmanın bence ilk kuralı dik durmaktır. 

Rahatınızı bozun

Dişlerinizi sağ elinizle fırçalıyorsanız ya da yemek yiyorsanız bazen sol elinizle fırçalayın veya kahvaltı yapın. Alışık olmadığınız şekilde işleri gerçekleştirmek yaratıcılığınıza ve beyninize doping yaratacaktır.

Reddedilin

Haftada bir veya iki kere olması imkansız olan bir şeyi isteyin. Bu sizin daha hırslı amaçlara ulaşmaya çalışırken daha güçlü olmanıza yardımcı olacak. Birkaç kez başarısız olduğunuzda başarı yoluna giden yolda büyük bir adım atmış olursunuz.

Sıkıntılı halinizi olumlu hale getirmeye çalışın

Epostalara cevap vermek başınızı ağrıttıysa birkaç dakikayı hayal kurmak için ayırın, güzel düşünceler size iyi gelecektir. Ben genellikle youtube da yan tarafta çıkan saçma sapan videoları izliyorum.

Şifreniz haline getirin

Yeni amacınızı bilgisayar şifreniz haline getirin her giriş yaptığınızda hatırlayacak ve de motive olacaksınız. Böylece başarıya hergün yakınlaşmış olabilirsiniz.

Yatağınızı toplayın

Güne bir işi başararak başlayın, bu sizin endorfin seviyenizi arttıracak ve de sizin gün içindeki daha büyük görevleri halletmenize yardımcı olacaktır.

Kafayı vurup yatın

Bir ayda yatağa her gün bir dakika daha erken gidin. Çok gibi gözükmeyebilir ama bu size ay sonunda gece başına yarım saat fazladan uyku kazandıracaktır.

Burnunuz sadece yalan söylediğinizde uzamaz. Birşeyleri hatırlamaya çalıştığınızda da uzar.

Beyin hatıraları kokularla ilişkilendirir. Bir daha bir şey hatırlamaya çalıştığınızda bir portakal soyun ya da ne bileyim soğan sarımsak soyun. Hatırlamaya çalıştığınız şeye daha fazla odaklanma imkanınız olur.

Sıvı tüketin

Günde 2 veya 3 şişe sıvı tüketin. Eğer su hayranı değilseniz, endişelenmeyin. Bütün sıvılar bizim su ihtiyacımızı karşılar. Yani susuzluktan ölmezsiniz. İster bir ayran, ister meyve suyu, ister enerji içeceği (hatta kahve). Daha dinamik, sağlıklı ve mutlu olursunuz.

İyilik yapın

Hergün dilenciye para vermek sizi başarılı yapmaz. Her gün bir yabancıya iltifatta bulunun. Ofiste en gıcık olduğunuz iş arkadaşınıza onun çok başarılı biri olduğunu söyleyin. Çocuğum olsa seni örnek almasını isterdim diye abartın. Böylece içinizdeki nefret yok olacak ve başkasının kendisini daha iyi hissetmesi mutluluğunuzu ve pozitifliğinizi arttırır.

Bu yıl başarılı olmak için neyi bekliyorsunuz?

Başarı olmak için yapmanız gerekenler nelerdir?

Başarılı olmak için bazı maddeler sıralamak gerekirse; cesaretli olun, uzunca düşünün, dik durun, rahatınızı bozun, reddedilin, yatağınızı toplayın ve iyilik yapın.

Dik durmanın başarıyla bağı nedir?

Tedirgin olduğunuzda güçlü bir duruş sergilemeye çalışın. Size ihtiyacınız olan ekstra özgüveni sağlayacaktır. Başarılı olmanın bence ilk kuralı dik durmaktır. 

İyilik yapmak başarı için neden önemlidir?

Her gün bir yabancıya iltifatta bulunun. Ofiste en gıcık olduğunuz iş arkadaşınıza onun çok başarılı biri olduğunu söyleyin. Çocuğum olsa seni örnek almasını isterdim diye abartın. Böylece içinizdeki nefret yok olacak ve başkasının kendisini daha iyi hissetmesi mutluluğunuzu ve pozitifliğinizi arttırır.

Cesaretli olun, Yeni insanlarla konuşmak, risk almak, Daha cesur olmanıza yardımcı olur ve yeni fırsatlar yaratır, Uzunca düşünün, Yaratıcı bir fikre kapıldığınızda ağzınıza bir sakız atın, Daha hızlı düşünmenizi sağlar, beynin kan akışını hızlandırır, Dik durun, Zor durumlarda güçlü bir duruş sergilemeye çalışın, Ekstra özgüven sağlar, ilk başarı kuralıdır, Rahatınızı bozun, Alışık olmadığınız işleri gerçekleştirin, Yaratıcılığınıza ve beyin fonksiyonlarınıza doping yaratacaktır, Reddedilin, İmkansız gibi görünen bir şeyi isteyin, Daha hırslı olmanıza yardımcı olur, başarı yolunda büyük adım atmış olursunuz, Olumlu düşünün, Sıkıntıyı fırsata çevirin, Stres seviyenizi düşürür ve beyin fonksiyonlarınızı rahatlatır, Şifreniz haline getirin, Yeni amacınızı bilgisayar şifreniz yapın, Her girişinizde kendinize hatırlatma ve motivasyon sağlar, Yatağınızı toplayın, Gününüzü başarıyla başlayın, Endorfin seviyenizi arttıracak, büyük görevlere hazırlanmanızı sağlayacak, Erken yatın, Geceden uykuya biraz daha fazla zaman ayırın, Fazladan uyku, genel enerji seviyesini ve odaklanma yeteneğini arttırır, İyilik yapın, Her gün bir yabancıya iltifat edin, Pozitifliği arttırır, nefreti azaltır ve başkalarının kendilerini daha iyi hissetmesini sağlar
Bu Yıl Başarılı Olmak İstiyorsanız Bunları Yapınbaşarılı olmakiş yaşamında başarılı olmak başarılı olmanın kuralları en başarılı insanlar
Ellerini dua veya tefekkür için bir araya getirmiş, gözleri kapalı ve başı hafifçe eğik bir adam. Yüzünde huzurlu ve dingin bir ifade, nazik ve kibar bir tavır var. Teni açık kahverengi, saçları siyah, üzerinde beyaz bir gömlek ve koyu renk bir pantolon var. Huzurlu bir atmosferle çevrili düz beyaz bir arka planın önünde duruyor. Derin düşüncelere dalmış, anlamlı bir konu üzerinde kafa yoruyor gibi görünüyor. Duruşu alçakgönüllülük ve saygı hissi uyandırıyor.
Bilal Şentürk
Blog Yazarı

Celal Bayar Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde Lisans eğitimleri, Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Beykent Üniversitesinde İşletme Yönetimi üzerine Tezli Yüksek Lisans yapmıştır. Halen insan kaynakları üzerine doktora tezi yazmakta ve işletmelere insan kaynakları üzerine danışmanlık yapmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.