AnasayfaBlogBlog Sayfası Nasıl Açılır?
Blog Yazmak

Blog Sayfası Nasıl Açılır?

31 Aralık 2019
Bir kadın aydınlık bir odada durmakta ve iki eliyle büyük bir tabela tutmaktadır. Tabela beyazdır ve üzerinde siyah bir yazı ile Oy Verin yazmaktadır. Kadının uzun bir at kuyruğu vardır ve koyu renkli bir gömlek giymektedir. Gözleri kapalı ve ağzı hafifçe açık. Elinin yakın çekiminde siyah zemin üzerinde beyaz bir O harfi görülüyor. Arka planda odanın ve diğer nesnelerin ayrıntıları var. Kadın kararlı ve kendinden emin görünüyor, sesini duyurmaya hazır.
KonuDikkate Alınması GerekenlerÖrnekler
Blog SayfasıGenellikle bir web sitesinde bulunan, metin, resim ve videoları içerebilecek, güncellenen özelleştirilebilir sayfadır.Wix, Blogger, Weebly ve WordPress
WordPress ile Blog OlusturmaÖncelikle bir tema seçimini yaptıktan sonra benzersiz ve akılda kalıcı bir alan adı belirlenmelidir.E-Posta ile doğrulama sonrası blog sayfası oluşturulabilir.
Kişisel BlogGünlük yaşantı ve düşüncelerin akıcı ve ilgi çekici bir dille anlatımı gerekmektedir.Kişisel deneyimler veya düşüncelerin detaylı anlatımları
Kişisel Blog İçerik SeçimiBlog sahibinin gerçekten sevip ilgilendiği bir konu hakkında yazması gerekmektedir.Hobi, deneyim veya kişisel düşünceler
Kişisel Blog Tema SeçimiModern görünümlü ve içeriklere uygun tema seçilmelidir.Renk uyumu ve okunabilirlik taşıyan temalar
Blog BaşlıklarBaşlıkların okuyucunun ilgisini çekmesi, merak uyandırması gerekmektedir.Bilincalti Manifestosu : Bilinçaltını Yönetmenin Sır Rehberi
Blog Sayfası PopülerliğiBloglar kişisel ifade, bilgi paylaşma ve sosyal etkileşim olanağı sunmaktadırlar.Teknoloji, sağlık ve kişisel gelişim blogları
Blog Sayfasının ÖnemiKendini ifade etme ve bilgi paylaşma amacıyla oldukça etkili bir yol olduğu.Kurumsal blog sayfaları veya kişisel blog sayfaları
Blog Sayfasının ErişilebilirliğiDoğru anahtar kelime kullanımıyla blog sayfaları internet arama motorları tarafından rahatlıkla bulunur.Kişi veya kurumların sosyal medya hesapları ve e-posta
Blog Sayfasının FonksiyonlarıKronolojik sıralamalı and öncelikli olarak görüntülenen içerikler devamlı akacak şekilde tasarlanabilir.Kişi veya kurumların sosyal medya hesapları, e-posta

i̇nternetin hayatımıza girdiği ilk zamanlardan itibaren kullanılan blog terimi son zamanlarda popülerliğini oldukça arttırmıştır. neredeyse her kurumsal web sitesinin ayrı bir blog sayfası bulunmaktadır. bunun yanı sıra kişisel blog sayfaları da insanların kendilerini ifade etmeleri ya da belli bir konu hakkında bilgi vermek amacıyla kullanılmaya başlamıştır.

Blog teriminin ilk kullanımının kesin tarihi tartışmalıdır. En eski gerçek bloglar, 90’lı yıllarda, bireylerin aileleri, akademik çalışmaları, kariyerleri, seyahatleri ve diğer konularla ilgili yaşadıkları olayları paylaştıkları açık erişim günlükleri olarak ortaya çıkmaya başladı. İlk online günlük yazarları arasında Claudio Pinhanez, Justin Hall ve Carolyn Burke yer alır.

Blog sayfası, bir web sitesinde bulunan online bir günlük veya dergi olarak tanımlanabilir. Bir blogun içeriği genellikle metin, resim ve videolardan oluşabildiği gibi, fiziksel olarak basılmış dergilerin taranarak dijital ortama aktarılmasından da oluşabilir. Bir blog yalnızca kişisel kullanım, bilgileri özel bir grupla paylaşma veya herkese açık erişim olanakları ile özelleştirilebilir.

Blog içeriği, akış sayfasında devamlı akacak şekilde tasarlanabilir. Tüm yayınlar veya yayın bağlantıları en son içerik ilk önce görünecek şekilde okuyucuya kronolojik olarak görüntülenir. Bunun yanı sıra listelenmiş linkler ile farklı içeriklere sahip sayfalara geçiş yapılabilecek bir blog sayfası da oluşturulabilir.  

Ücretsiz Blog Nasıl Açılır?

Ücretsiz dijital platformlar son yıllarda çok yol kat etti. Bir blog sayfası açmak ilk etapta biraz karmaşık görünse de dijital platformlar sayesinde birkaç gün içerisinde donanımlı bir blog sayfasını aktif hale getirebilirsiniz. Wix, Blogger, Weebly, WordPress gibi birçok dijital platform ücretsiz blog açmak için farklı olanaklar sunmaktadır.

Ücretsiz blog sayfası oluşturmak için en güçlü içerik yönetim sistemi WordPress’te bulunmaktadır. İnternet siteleri arasında %30 civarında kullanım oranına sahip olan WordPress birçok ünlü şirket tarafından kullanılmakla birlikte, kişisel kullanıcılar arasında da sıklıkla tercih edilmektedir.

WordPress üzerinden bir blog sayfası açmak için öncelikle WordPress tema seçenekleri arasından blog sayfanızın içeriğine uygun bir tema seçerek başlayabilirsiniz. Mevcut temaların açıklamalar kısmında tema hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir, temanın hangi amaç için kullanılmaya uygun olduğunu öğrenebilirsiniz.

Blog sayfası için tema seçimini tamamladıktan sonra bir alan adı belirlemelisiniz. Bu alan adı benzersiz ve akılda kalıcı olursa hedef kitlenize ulaşmanız daha da kolaylaşacaktır. Alan adınıza karar verip ilerlediğinizde plan seçenekleri ile karşılaşacaksınız. Burada ücretsiz seçeneğini tıklamanız yeterli. Daha sonra e-posta adresiniz, kullanıcı adınız ve belirleyeceğiniz güçlü bir şifre ile hesabınızı oluşturun. Hesap oluşturduktan sonra e-posta kutunuza gelen doğrulama linki ile hesabınızı doğruladığınızda bloglamaya hazırsınız demektir. Bir blog sayfası herkese açık hale getirildiğinde, blog sahibinin bireysel sosyal medya profillerine, e-posta hesaplarına veya anahtar kelime için link verildiği takdirde internet arama motorları tarafından rahatlıkla bulunabilir.

Kişisel Blog Nasıl Açılır?

Kişisel blog, kısaca sizinle ilgili bir blogtur. Kişisel blog sayfası günlük olarak yaptığınız şeyleri ve düşüncelerinizi iletmeniz için bir araçtır. Tek bir konuya bağlı kalmadan kendi dünyanızı hedef kitleniz ile paylaşmanın harika bir yoludur. Yazmayı seven biriyseniz, kendi blog sayfanıza sahip olmak harika bir fikir olabilir. İstediğiniz zaman içerik oluşturabilir ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla, ağınızla ve yabancılarla paylaşabilirsiniz.

Kişisel bir blog başlattığınızda, gerekli olduğunu düşündüğünüz özellikleri ve bilgileri ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, en iyi kişisel blogların birkaç ortak özelliği bulunmaktadır. Bir kişisel blog, kişisel bilgilerinizi içermelidir. Sosyal medya hesaplarınız veya iletişim bilgileriniz blog sayfanızın önemli bileşenlerindendir. Blog içerikleriniz okuyucuyu sıkmayacak şekilde oluşturulmalıdır. Günlük yaşantınızda başınızdan geçen olayları veya düşüncelerinizi ilgi çekecek şekilde ve akıcı bir dille anlatmanız önemlidir.

Kişisel blog sayfanızda içerik üretirken ne hakkında olacağını dikkatli seçmelisiniz. Gerçekten sevmediğiniz veya ilgilenmediğiniz bir şey hakkında yazı yazmak zaman kaybıdır. Eğer sizinle ilgisi olmayan bir konuya yönelirseniz insanların ilgisini çekmekten çok uzaklaşırsınız.

Kişisel blog sayfanız için tema seçimi de son derece önemlidir. Gönderileriniz ne kadar harika olursa olsun onları sunma şekliniz karmaşıksa insanların takibi bırakmasına neden olabilir. Modern görünümlü bir tema, ilk sayfada sunacağınız kişisel biyografiniz ve merakı arttıracak başlıklar ile popüler bir kişisel blog sayfasının ilk adımlarını atmış olabilirsiniz.

Blog Sayfaları Neden Popüler?

Birçok insan blogların neden bu kadar popüler olduğunu merak ediyor. Bloglar sosyal bir çıkış noktası sağlar. Birçok insan, doğası gereği sosyal hayvanlardır. Etkileşim, bilgi ve bakış açılarını paylaşmak için diğer insanlara ihtiyaç duyarlar. Yüz yüze, çevrimdışı ortamlarda anti-sosyal olan birçok kişi bile gerçek kimliklerini veya anonim kişiliklerini kullanarak sosyal ağlar aracılığıyla online etkileşim kurmanın keyfini çıkarır. Bir blog sosyal bir araç olduğundan, blog oluşturmak veya okumak onlara daha önce var olmayan başkalarıyla etkileşim kurmak için iyi bir alternatif yöntem sağlar.

Buna ek olarak, sosyal ve anti-sosyal insanlar yeni arkadaşlıklar ve diğer kişiler ile ilişkiler kurmak için blog sayfalarını kullanır ve günlük olarak etkileşimde bulunamayacakları insanların hayatlarını daha iyi anlarlar. Örneğin, bloglar onlara başka kültürlerden olan veya diğer coğrafi bölgelerde yaşayan insanlarla, farklı kariyer alanlarında çalışan insanlarla ve daha önce coğrafi olarak sınırlı ve nadir hobi alanlarına sahip insanlarla etkileşim kurma fırsatı sunar.

Bu gibi durumlarda, blog sayfaları, geçmişte yalnızca basılı gazeteler, dergiler, televizyon programları, filmler, belgeseller, özel topluluklar, sanat kuruluşları ve festivaller aracılığıyla ulaşılan tüm içerikleri online olarak sunar.

Kimler Blog Yazıyor?

Blog sayfası oluşturan kişilerin karakterleriyle ilgili olarak bir sınırlama koymak mümkün değildir. Blogger olarak da bilinen blog içerik oluşturucuları, dünyanın dört bir yanından hayatın her kesiminden olabilir. Bir kişi, web sayfası içeriği oluşturmalarına yardımcı olan online araçlara erişebildiği sürece, bir blog sayfası açabilir ve okuyucuları çekmek için onu tanıtabilir. En yaygın blogcular, kendileri, ilgi alanları ve hobileriyle ilgili kişisel bilgileri dünyayla paylaşmak isteyen bireyleri içerir.

Bazı insanlar politik haber, yardım kuruluşları, güvenlik sorunları, evcil hayvan bakımı ve sağlık koşulları ile ilgili konular gibi diğerlerinin iyiliği için kritik önemde olduğunu düşündükleri konulara daha fazla farkındalık getirmek için bu blog sayfalarını kullanırlar. İşletmeler genellikle müşterilerin yaşamlarını iyileştirmek, müşterilere ürünlerini ve hizmetlerini güvenli bir şekilde nasıl kullanacaklarını öğretmek ve belirli bir sektördeki uzmanlıklarına, ürün ve hizmetlerine dikkat çekmek için blog sayfalarını kullanır.

Siz de popüler bir blog sayfası ile kendinizi anlatmak ve kitlenizi oluşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için Enstitü tarafından sunulan online eğitimler yardımcınız olabilir. Ücretsiz blog yazarlığı kursu ile kendi düşüncelerinizi, hayallerinizi, içinizden geçenleri binlerce insanla paylaşmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz. WordPress eğitimi ile kişisel blog sayfası yaratmak için gerekli her şeye en ince ayrıntısına kadar hakim olabilirsiniz. Uzman eğitmenler tarafından canlı dersler ile verilen bu eğitimler, videolar ve uzaktan eğitim dokümanları ile de desteklenmektedir. Tüm eğitimlerin sonucunda kariyer hayatınızın her döneminde sizi bir adım öne çıkarabilecek bir sertifika sahibi de olacaksınız.

Blog Sayfası, Genellikle bir web sitesinde bulunan, metin, resim ve videoları içerebilecek, güncellenen özelleştirilebilir sayfadır, Wix, Blogger, Weebly ve WordPress, WordPress ile Blog Olusturma, Öncelikle bir tema seçimini yaptıktan sonra benzersiz ve akılda kalıcı bir alan adı belirlenmelidir, E-Posta  ile doğrulama sonrası blog sayfası oluşturulabilir, Kişisel Blog, Günlük yaşantı ve düşüncelerin akıcı ve ilgi çekici bir dille anlatımı gerekmektedir, Kişisel deneyimler veya düşüncelerin detaylı anlatımları, Kişisel Blog İçerik Seçimi, Blog sahibinin gerçekten sevip ilgilendiği bir konu hakkında yazması gerekmektedir, Hobi, deneyim veya kişisel düşünceler, Kişisel Blog Tema Seçimi, Modern görünümlü ve içeriklere uygun tema seçilmelidir, Renk uyumu ve okunabilirlik taşıyan temalar, Blog Başlıklar, Başlıkların okuyucunun ilgisini çekmesi, merak uyandırması gerekmektedir, Bilincalti Manifestosu : Bilinçaltını Yönetmenin Sır Rehberi, Blog Sayfası Popülerliği, Bloglar kişisel ifade, bilgi paylaşma ve sosyal etkileşim olanağı sunmaktadırlar, Teknoloji, sağlık ve kişisel gelişim blogları, Blog Sayfasının Önemi, Kendini ifade etme ve bilgi paylaşma amacıyla oldukça etkili bir yol olduğu, Kurumsal blog sayfaları veya kişisel blog sayfaları, Blog Sayfasının Erişilebilirliği, Doğru anahtar kelime kullanımıyla blog sayfaları internet arama motorları tarafından rahatlıkla bulunur, Kişi veya kurumların sosyal medya hesapları ve e-posta, Blog Sayfasının Fonksiyonları, Kronolojik sıralamalı and öncelikli olarak görüntülenen içerikler devamlı akacak şekilde tasarlanabilir, Kişi veya kurumların sosyal medya hesapları, e-posta
blog sayfası blog ücretsiz blog kişisel blog dijital platformlar WordPress online eğitimler sertifika
Uzun, koyu kahverengi saçları sırtının ortasına kadar uzanan genç bir kadın. Saçları hafif dalgalı ve ortadan ayrılmış. Memnun bir ifadesi var ve beyaz yakalı açık mavi bir bluz giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, parlak, sarı bir duvarın önünde duruyor. Odanın ışığı yumuşak ve yüz hatlarını vurgulayarak ona neredeyse ruhani bir görünüm veriyor. Gözleri koyu kahverengi ve dudakları hafifçe ayrılmış, gülümsüyor.
İrem Elitez
Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntüde bir ön muhasebe eğitimine katılan bir grup insan görülüyor. Muhtemelen kurs hakkında bilgi içeren siyah metinli beyaz dikdörtgen tabelaları okuyorlar. Ortadaki adamın gözlüklü ve mavi beyaz takım elbiseli olması eğitmen olduğunu gösteriyor. İlgi çekici ve bilgilendirici bir deneyim gibi görünüyor.
5
(66)

Ön Muhasebe Eğitimi

11 Konu5 Saat
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
55463402
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322