AnasayfaBlogBireysel Emeklilik Danışmanı
Meslekler

Bireysel Emeklilik Danışmanı

14 Haziran 2021
Siyah şık bir takım elbise giyen ve kravat takan bir adam kollarını iki yana açmış, ellerini iki yana açmış duruyor. Gözleri dikkatle önüne odaklanmıştır ve yüzü okunamamaktadır. Kravatının üzerinde hafif bir desen vardır ve gömleği düz beyazdır. Elleri hafifçe açık, sanki birini onları tutmaya davet ediyor. Ciddi ve kararlı görünüyor, sanki başına ne gelirse gelsin yüzleşmeye hazır gibi. Arka plan bulanık, ancak uzakta bir şehir silüetine dair bir ipucu var. Görüntü bir güç, cesaret ve hazır olma hissi uyandırıyor.
Bireysel Emeklilik Danışmanı TanımıGerekli NiteliklerGörev ve Sorumluluklar
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışından sorumlu kişi.İşletme, sigortacılık, bankacılık veya pazarlama gibi ilgili bölümlerden mezun olma.Potansiyel müşterilere ulaşma ve bireysel emeklilik sigorta paketlerini tanıtma.
Müşteri memnuniyetini sağlama yükümlülüğü olan kişi.Mükemmel iletişim ve kişilerarası becerilere sahip olma.Bireysel emeklilik ürününü satmak ve satış işlemi sırasında müşteri memnuniyetini sağlamak.
Müşterilere emeklilik koşullarındaki değişiklikler hakkında bilgi veren kişi.Finansal ürünler, hizmetler ve pazarlar hakkında bilgi sahibi olma.Müşterilere emekli maaşı ve yatırım ürünleri hakkındaki güncel bilgileri iletmek.
Emeklilik seçeneklerinin göreceli yararlarını değerlendirebilen kişi.Fon yapısı, değeri ve performansı hakkında geniş bilgisi olma.Müşterilere çeşitli emeklilik seçeneklerini ve bu seçeneklerin yararlarını açıklamak.
Emeklilik mevzuatındaki değişikliklerden haberdar olan kişi.Sigortacılık, pazarlama gibi konulara ilgi duymak ve bu konularda bilgi sahibi olmak.Emeklilik mevzuatındaki değişiklikleri takip etmek ve müşterilere bu konuda bilgi sağlamak.
Finans kurumu, sigorta acentesi ve banka gibi kurumlarda iş imkanına sahip kişi.İyi bir finansal ve sigorta bilgisine sahip olmak.Çalıştığı finans kurumu, sigorta acentesi veya bankanın hedeflerine uygun hareket etmek.
Bireysel emeklilik ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştiren uzman.Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerine geniş çaplı bir bilgiye sahip olma.Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştirmek.
Müşteri memnuniyetini sağlama ve ürünlerin satışı konusunda uzman kişi.Müşteri hizmetleri ve satış konusunda deneyimli olma.Ürünlerin satışı sırasında müşteri memnuniyetini sağlamak.
Potansiyel müşterilere ulaşma ve ürünler hakkında bilgi sağlama konusunda yetenekli kişi.Mükemmel iletişim ve müşteri hizmetleri becerilerine sahip olmak.Potansiyel müşterilere ulaşma ve bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerini tanıtma.
Müşterilere çeşitli emeklilik seçenekleri sunabilme kabiliyetine sahip kişi.Bireysel emeklilik ve hayat sigortası hakkında geniş bilgiye sahip olma.Müşterilere çeşitli emeklilik seçenekleri sunmak ve bu seçeneklerin faydalarını değerlendirmek.

Bireysel emeklilik danışmanı, potansiyel müşterilere ulaşmak üzere bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştirmekle görevlendirilmiş kişilere verilen addır. Bireysel emeklilik danışmanı, potansiyel müşterilere ulaşır ve bireysel emeklilik sigorta paketlerini tanıtımını yapar. Bireysel emeklilik ürünü satmak ve bu satış işlemi sırasında müşteri memnuniyetinin gerçekleştirildiğinden emin olmak başlıca sorumlulukları arasında yer alır. Aynı zamanda mevcut müşterilerin değişen emeklilik koşullarından haberdar olmalarını da sağlamalıdır.

Günümüzde oldukça yüksek sayılara ulaşan sigortacılık kurumları beraberinde meslek mensuplarına olan ihtiyacı da arttırmıştır. Özellikle oldukça ilgi gören bireysel emeklilik sigorta seçeneği, uzman danışmanlara ihtiyaç duyulmasını sağlıyor. Bu durumda bireysel emeklilik danışmanı sayısının her geçen gün artmaya devam etmesini sağlıyor.

Yazımızda bireysel emeklilik danışmanı nedir? Bireysel emeklilik danışmanı ne iş yapar? Gibi sorulara sizler için yanıtlar hazırladık.

Bireysel Emeklilik Danışmanı Nedir?

Bireysel emeklilik danışmanı olarak görev alan kişiler, potansiyel müşterilere ulaşmak ve ürünler hakkında bilgi vermekten sorumludur. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştirmek en temel görevleri arasında sayılabilir. Bireysel emeklilik danışmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin finansal ürünlere, hizmetlere ve pazarlara bunun yanında mükemmel iletişim ve kişilerarası becerilere ilgi duymaya ihtiyaçları olur. Bir emeklilik danışmanı olarak diğer kuruluşlara emeklilik prosedürleri hakkında öneri ve bilgi sağlayabilir ve kurum çalışanları ile tüm detaylar hakkında fikir alışverişinde bulunabilir.

Bireysel emeklilik danışmanı olmak isteyen kişilerin üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olması gerekir. Bunlar; işletme, sigortacılık, bankacılık, pazarlama ya da iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarında yer alan Sigortacılık, Pazarlama gibi bölümlerdir. Bu alanda kariyer planı olanların mesleki niteliklere sahip olmaya da özen göstermesi gerekir. Bu mesleki nitelikler sayesinde hem daha başarılı hem diğer adaylara göre bir adım önde olabilirler.

Bireysel Emeklilik Danışmanı Ne İş Yapar?

Bireysel emeklilik danışmanı, potansiyel müşterilere ulaşmaktan sorumludur. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştirmek üzere faaliyetlerde bulunur. Finans kurumu, sigorta acentesi ve banka gibi kurumlarda iş imkanına sahiptir. Bireysel emeklilik danışmanının temel görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Potansiyel müşterilere ulaşması gerekir ve bireysel emeklilik sigorta paketlerini tanıtmaktan sorumludur.

  • Bireysel emeklilik ürünü satmakla sorumlu olan kişilerdir.

  • Müşteri memnuniyetinin gerçekleştirildiğinden emin olmaları gerekir.

  • Müşterilerini değişen emeklilik şartlarından haberdar etmeleri gerekiyor.

  • Çeşitli emeklilik seçeneklerinin göreceli yararlarını değerlendirebilmeli ve müşterilere teknik bilgileri açıklamalıdır.

  • Fon yapısı, değeri ve performansı hakkında inceleme yapmalıdır.

  • Müşterilere emekli maaşı ve yatırım ürünleri hakkındaki güncel bilgileri iletmekten sorumludur.

  • Müşterileri ile bilgilendirici nitelikte sözlü ve yazılı iletişim halinde olmalıdır.

  • Emeklilik mevzuatındaki değişikliklerden haberdar olmalıdır.

Bireysel Emeklilik Danışmanı Maaşları

Bireysel emeklilik özellikle son yıllarda en çok tercih edilen sigorta ürünleri arasında yer alıyor. Herkes rahat ve huzurlu bir emeklilik geçirme hayali kurar. Bireysel emekliliğin amacı da kişilerin emekli olduktan sonra daha rahat bir yaşam sürmeleri için destek sağlamaktır. Oldukça ilgi gören bu sigorta seçeneğinin alanında uzman kişiler tarafından pazarlanması ve satışının yapılması gerekir. Bu konuda bireysel emeklilik danışmanlarına önemli görevler düşer. Çeşitli emeklilik seçenekleriyle göreceli yararlarını değerlendirmek ve bu konuda müşterilere teknik bilgiler vermek oldukça önemlidir. Fon yapısı, değeri ve performansını incelemekte bireysel emeklilik uzmanlarının görevlerindendir.

Müşterilere emekli maaşı ve yatırım ürünleri hakkındaki güncel bilgileri ulaştırmalı ve müşterilerle bilgilendirici nitelikte sözlü ve yazılı iletişim kurmaları mesleklerinin olmazsa olmazıdır. Sigorta firmaları ve bankalarda görmeye alışkın olduğumuz danışmanlar, iş bulma konusunda sıkıntı yaşamaz. Bireysel emeklilik danışmanının aldığı maaş çalıştığı kurumlar doğru orantılıdır. Aynı zamanda eğitimleri, tecrübeleri ve mesleki nitelikleri de maaşlarına yansır. Bazı kurumlar çalışanlarının kişisel gelişimi önemser. Bunun için kurum içi ya da kurum eğitimler ile çalışanlarını destekler. Kişisel gelişimlerine yapılan yatırım sayesinde meslek mensupları hem daha başarılı olur hem de maaşlarına olumlu yönde yansır. Bir bireysel emeklilik danışmanı ne kadar kazanır inceleyelim.

  • Yeni işe başlayan bir bireysel emeklilik danışmanı en az 3.500 TL maaş alır.

  • Bir süre tecrübe kazandıktan sonra ortalama 4.200 TL gelir elde eder.

  • Uzun yıllar bu sektörde tecrübe kazanmış bir bireysel emeklilik danışmanı ise en fazla 5.000 TL gelir elde eder.

Bireysel Emeklilik Danışmanı Nasıl Olunur?

Bireysel emeklilik danışmanı olmak isteyen kişiler öncelikle nasıl bir eğitim almaları gerektiğini araştırır. Üniversitelerde yer alan dört yıllık eğitim veren İşletme, Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama ve ilgili diğer bölümlerden mezun olmaları beklenir. Bunun yanında iki yıllık eğitim veren Meslek yüksekokulu programları içinden Sigortacılık, Pazarlama gibi bölümlerinden mezun olan bireysel emeklilik danışmanları ile karşılaşmak da mümkündür. İşverenler işe alımlar sırasında adaylarının eğitim ve tecrübelerinin yanı sıra sahip oldukları niteliklere de önem verir. Mesleki niteliklere sahip olması başarısı üzerinde büyük bir rol oynar. Bu nitelikler nelerdir, birlikte inceleyelim.

  • Çok iyi derecede iletişim kurma kabiliyeti göstermeleri ve etkili müşteri hizmetleri sunmaları beklenir.

  • Araştırma ve analiz yapma yeteneğine sahip olmaları istenir.

  • Karmaşık bilgileri net bir şekilde açıklayabilme becerisi göstermeleri gerekir.

  • Matematiksel yönü güçlü olmalı, sayısal derslerle arası iyi olmalıdır.

  • Detay odaklı çalışabilmelidir.

  • Düzgün bir diksiyona sahip olmaları beklenir.

  • İş yükünü öncelik sırasına göre belirleme yeteneğine sahip olmaları gerekir.

  • Hedefleri karşılayabilmek üzere öz motivasyona sahip olmaları oldukça önemlidir.

  • Zaman yönetimi ve proje yönetimini gerçekleştirebilmeleri istenir.

  • Satış, müzakere ve etkileme becerileri sergilemeleri gerekir.

  • Satış odaklı bir ortam içinde, bulundukları ekibin parçası olarak hareket edebilmelidir.

  • Problem çözmede yaratıcı yaklaşımlar göstermeli, etkili çözümler üretmelidir.

  • Finansal ürün, hizmet ve pazarlama alanına ilgi duymalıdır.

  • Erkek adaylar için, askeri yükümlülüğü bulunmaması oldukça önemlidir.

  • Seyahat engeli bulunmaması gerekir.

İlgili eğitim: Etkili Zaman Yönetimi Eğitimi

İlgili eğitim: Diksiyon Sertifikası

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışından sorumlu kişi, İşletme, sigortacılık, bankacılık veya pazarlama gibi ilgili bölümlerden mezun olma, Potansiyel müşterilere ulaşma ve bireysel emeklilik sigorta paketlerini tanıtma, Müşteri memnuniyetini sağlama yükümlülüğü olan kişi, Mükemmel iletişim ve kişilerarası becerilere sahip olma, Bireysel emeklilik ürününü satmak ve satış işlemi sırasında müşteri memnuniyetini sağlamak, Müşterilere emeklilik koşullarındaki değişiklikler hakkında bilgi veren kişi, Finansal ürünler, hizmetler ve pazarlar hakkında bilgi sahibi olma, Müşterilere emekli maaşı ve yatırım ürünleri hakkındaki güncel bilgileri iletmek, Emeklilik seçeneklerinin göreceli yararlarını değerlendirebilen kişi, Fon yapısı, değeri ve performansı hakkında geniş bilgisi olma, Müşterilere çeşitli emeklilik seçeneklerini ve bu seçeneklerin yararlarını açıklamak, Emeklilik mevzuatındaki değişikliklerden haberdar olan kişi, Sigortacılık, pazarlama gibi konulara ilgi duymak ve bu konularda bilgi sahibi olmak, Emeklilik mevzuatındaki değişiklikleri takip etmek ve müşterilere bu konuda bilgi sağlamak, Finans kurumu, sigorta acentesi ve banka gibi kurumlarda iş imkanına sahip kişi, İyi bir finansal ve sigorta bilgisine sahip olmak, Çalıştığı finans kurumu, sigorta acentesi veya bankanın hedeflerine uygun hareket etmek, Bireysel emeklilik ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştiren uzman, Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerine geniş çaplı bir bilgiye sahip olma, Bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışını gerçekleştirmek, Müşteri memnuniyetini sağlama ve ürünlerin satışı konusunda uzman kişi, Müşteri hizmetleri ve satış konusunda deneyimli olma, Ürünlerin satışı sırasında müşteri memnuniyetini sağlamak, Potansiyel müşterilere ulaşma ve ürünler hakkında bilgi sağlama konusunda yetenekli kişi, Mükemmel iletişim ve müşteri hizmetleri becerilerine sahip olmak, Potansiyel müşterilere ulaşma ve bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerini tanıtma, Müşterilere çeşitli emeklilik seçenekleri sunabilme kabiliyetine sahip kişi, Bireysel emeklilik ve hayat sigortası hakkında geniş bilgiye sahip olma, Müşterilere çeşitli emeklilik seçenekleri sunmak ve bu seçeneklerin faydalarını değerlendirmek
Bireysel Emeklilik Danışmanı nedir Bireysel Emeklilik Danışmanı ne iş yapar Bireysel Emeklilik Danışmanı maaşları Bireysel Emeklilik Danışmanı nasıl olunur
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.