AnasayfaBlogBilinçaltının Gücüyle Instagram Hesabınızı Güçlendirin
Sosyal Medya

Bilinçaltının Gücüyle Instagram Hesabınızı Güçlendirin

08 Ekim 2021
Bu resim gözlüklü ve kahverengi gömlekli bir kadını tasvir ediyor. Saçlarını toplamış ve gözleri dümdüz karşıya bakıyor. Gözlükleri biraz dikdörtgen çerçevelidir ve gömleği düz kahverengi renktedir. Sağ kolunda bir saat takılıdır. Ağzı hafifçe açık ve dudakları hafifçe büzülmüş. Kaşları hafifçe kalkık görünüyor. Elleri görüntüde görünmüyor. Sol kulağında tek bir halka küpe var. Arkasında beyaz bir duvar ve ahşap zemin bulunan iyi aydınlatılmış bir odada duruyor gibi görünüyor. Arka plan odak dışı, bu da fotoğrafçının kadına odaklandığını gösteriyor.
Bilinçaltı YöntemleriInstagram Hesabı EtkilemeDaha Fazla Bilgi
Duygusal Tepkileri KullanmakHedef kitleye hareket geçirecek içerikler sunmaPaylaşılan her fotoğrafın duygusal bir etkisi olmalı
Kalıcı Bilgi ve İmajHafızada kalıcı bir marka imajı oluşturmaKalıcı bir hale getirip takma İsim kullanma teknikleri.
Şeffaflık ve GüvenVerilen sözleri tutmak ve şeffaf olmakİnsanların içeriğin ve sizin hakkınızda aldatıcı olduğunuzu düşünmemesi gerekiyor
İçerik ÇeşitliliğiFotoğraf türleri arasında çeşitlilik sağlamaTakipçilerin dikkatini her zaman çekecek şeyler sunduğunuzdan emin olun
Kendileriyle İlişkilendirmeGönderilerde kendilerini bulmalarını sağlamaKarşılıklı bir iletişim oluşturma
Etkileşim ArtırmaAktif yer alabileceklerini ve gelişimine katkıda bulunduklarını göstermeYaratıcılık ve içgörü ile hedef kitleyi anlama
SüreklilikInstagram stratejileri geliştirme ve uygulamaBilinçaltına hitap ettiğiniz kişi sayısını artırma
Geri DönüşümHesaptan ayrılan kişilerin tekrar gelmesini sağlamaHesabınıza tekrar gelmeleri için karşılıklı bir iletişim olmalı
Kendilerinden Bir Parça PaylaşımKendilerinin hazırladığı gönderilerden paylaşmaHem sizin için bir şeyler üretilmesi hem de geri dönüşümün artması

Beynimizin iki bölümü vardır. Biri istemli eylemleri kontrol eder, diğeri ise solunum, kan dolaşımı gibi otomatik süreçleri kontrol eder. İstemli kısım rasyoneldir, harekete geçmeden önce bilgiyi düşünür ve analiz eder. Diğer kısımsa irrasyoneldir ve gelecekteki olayları nasıl etkileyeceği hakkında düşünmeden hareket eder. Beynimizin rasyonel kısmı analitik düşünürken, bilinçaltının da yer aldığı irrasyonel kısım duygu ve davranışları yöneten hormonların salınımını uyarır.  

İşte tam olarak bu noktada Instagram hesabınızı bilinçaltının gücüyle güçlendirip güçlendiremeyeceğiniz sorusu ortaya çıkıyor. İnsanlara bilinçaltı pazarlama yöntemleriyle vermek istediğiniz mesajları verebilir ve onların istedikleri türde içerikleri paylaştıkça Instagram hesabınız tam da istediğiniz gibi özelliklere sahip olur. Takipçileri artırabilir ve daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. Pekala, şimdi gelelim bilinçaltı gücüyle nasıl Instagram hesabınızı güçlendireceğinize.

Bilinçaltının Gücüyle Instagram Hesabınızı Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

Instagram’ı kişisel olarak olarak kullanabileceğiniz gibi işletmeniz için de kullanabiliyorsunuz. Hesabınızın genel performansını iyileştirecek ve hedef kitlenizi büyütmenize yardımcı olacak bazı yöntemlere ihtiyacınız var. Burada önemli olan nokta etkilemek. İşte bilinçaltının da temelinde etkilemek ve etkilenmek vardır. Bilinçaltı insanların duygularını etkiler ve bir şeylerden etkilenir. Farkında olmadan. Ama siz bu yöntemi farkında olarak uygularsanız insanların dikkatini çekebilirsiniz. 

İçerik oluşturmaya zaman harcadığımızda en iyi sonuçları alabilmek için etkileşim oranını artırmayı hedefleriz. Genelde fark ederseniz insanların mizahi anlayışlarını, duygusal hassasiyetleri olduğu konuları ön plana çıkardığınızda ve bunu profesyonel bir şekilde yapabildiğinizde etkileşiminiz de artıyor. Şimdi Instagram hesabınızı yönetirken kullanabileceğiniz bazı bilinçaltı tüyolarına göz atacağız;

Bir kişinin bilinçaltını etkileyen iki şey vardır; ilki duyguları ve bu duyguların oluşturduğu tepkilerdir. Bunların her ikisi de Instagram hesabınızda paylaştığınız gönderilerle etkilenir. O yüzden hedef kitlenizin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığından emin olmanız gerekiyor. Bir duygunun olumlu ya da olumsuz olmasına bakılmaksızın sunduğunuz her fotoğrafın duygusal bir etkisi olmak zorunda. Hedef kitlenize duygularını hareket geçirecek içerik paylaştığınızda hesabınızla ilgili kalıcı bir his uyandıracaksınız. Enstitü’de hafıza teknikleri eğitimi var. Burada insanların isimlerini hafızanızda nasıl tutabileceğinize dair bir aktivite öğreniyorsunuz. Eğitmen şunun üzerinde vurgu yapıyor; ya ismini kalıcı bir hale getirip takma isim kullanın ve görsel bir etiketle ismi bağdaştırın. Aynı şekilde hafızada kalıcı bir marka imajı ve takip edilebilir bir hesap olmak istiyorsanız bu tekniği kullanın.

Instagram’ı iş için kullanıyorsanız gönderilerinizde verdiğiniz sözleri tutmanız önemli. Teklif verirken kişilerin tam istedikleri şeylere odaklanmalısınız. Yalnızca sizi takip etmek, başkalarını etiketlemek, yorum yapmak gibi belirli işlemleri yapan kullanıcılara teklif ettiğiniz şey neyse onu vermeli ve şeffaf olmalısınız. Aksi halde insanlar içeriğiniz ve sizin hakkınızda aldatıcı olduğunuzu düşünür. Ve kötü yanı ise başkalarına da bunu yansıtabilirler. Kitlenizi büyük bir oranda azaltabilirsiniz.

Aynı zamanda eğlenceli içerikler yaparken fotoğraf türleri arasında çeşitlilik sağlayın. Birisi belli bir konuda ilginç bir bilgi verdiğinizde sizi takip ederse, katılımı sadece eğlence amaçlıysa ciddi bir şey paylaştığınızda takip etmeyi bırakabilir. Sunduğunuz içeriklerin takipçilerinizin dikkatini her zaman çekecek şeyler olmasına özen gösterin ya da en azından böyle düşünmelerini sağlayın ve vermek istediğiniz mesajda net olun.

Bilinçaltı yöntemlerinden bir diğeri ise kendileriyle ilişkilendirebilecekleri bir şey bulun. Gönderilerinizde kendilerini bulmaları gerekiyor. Yaratıcılık ve içgörü ile hareket ederseniz onların tam olarak ne istediğini anlayabilirsiniz. Vermek istediğiniz mesaj tek yönlü olmamalı. Hesabınıza tekrar gelmeleri için karşılıklı bir iletişim olmalı. Hatta onlara hesabınızda aktif yer alabileceklerini ve gelişiminize katkıda bulunduklarını gösterin. Kendilerinden bir şekilde bir parça hesabınızda yer almalı. Mesela komik bir paylaşım yapıyorsanız bununla ilgili bir yarışma düzenlediğinizi ve onların hazırladıkları gönderilerden paylaşacağınızı söyleyin. Hem sizin için bir şeyler üretecekler hem de geri dönüşümü artıracak.

Genel olarak bilinçaltı iletişimini kuvvetlendirdiğinizde Instagram dahil olmak üzere tüm sosyal medya stratejilerinizde geçerli olduğunu ve uygulayabileceğinizi unutmayın. Unutmamanız gereken bir diğer konu ise bunun zaman aldığı. Ama bilinçaltına hitap ettiğiniz kişi sayısı arttıkça etkileşiminiz de takipçi sayınızda artacak ve kalıcı kişilerle hesabınız güçlenecek.

Duygusal Tepkileri Kullanmak, Hedef kitleye hareket geçirecek içerikler sunma, Paylaşılan her fotoğrafın duygusal bir etkisi olmalı, Kalıcı Bilgi ve İmaj, Hafızada kalıcı bir marka imajı oluşturma, Kalıcı bir hale getirip takma İsim kullanma teknikleri, Şeffaflık ve Güven, Verilen sözleri tutmak ve şeffaf olmak, İnsanların içeriğin ve sizin hakkınızda aldatıcı olduğunuzu düşünmemesi gerekiyor, İçerik Çeşitliliği, Fotoğraf türleri arasında çeşitlilik sağlama, Takipçilerin dikkatini her zaman çekecek şeyler sunduğunuzdan emin olun, Kendileriyle İlişkilendirme, Gönderilerde kendilerini bulmalarını sağlama, Karşılıklı bir iletişim oluşturma, Etkileşim Artırma, Aktif yer alabileceklerini ve gelişimine katkıda bulunduklarını gösterme, Yaratıcılık ve içgörü ile hedef kitleyi anlama, Süreklilik, Instagram stratejileri geliştirme ve uygulama, Bilinçaltına hitap ettiğiniz kişi sayısını artırma, Geri Dönüşüm, Hesaptan ayrılan kişilerin tekrar gelmesini sağlama, Hesabınıza tekrar gelmeleri için karşılıklı bir iletişim olmalı, Kendilerinden Bir Parça Paylaşım, Kendilerinin hazırladığı gönderilerden paylaşma, Hem sizin için bir şeyler üretilmesi hem de geri dönüşümün artması
sosyal medya uzmanlığı eğitimiınstagram ınstagram kullanımı sosyal medya dijital pazarlama
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.