AnasayfaBlogBilgisayar işletmenliği Sertifikası ile Ne Yapılır?
Sertifika

Bilgisayar işletmenliği Sertifikası ile Ne Yapılır?

21 Eylül 2021
Mavi lateks eldiven giyen bir kişi bir mikroçipi yakından tutuyor. Çip dikdörtgen şeklindedir ve beyaz renktedir. Arka plan bulanık, ancak beyaz bir duvar ve siyah bir direk görülebiliyor. Görüntünün ortasında, etrafında birkaç küçük konektör bulunan bir bilgisayar çipinin yakın çekimi var. Çipin sağında mavi bir eldivenin yakın çekimi var. Çipin solunda bir sıra çöreğin bulanık bir görüntüsü var. Görüntünün arkasında ise birkaç bağlantı noktası ve konektörün görülebildiği bir bilgisayarın yakın çekimi yer alıyor. Sonuç olarak, görüntü koruyucu eldivenler giyerken bir mikroçip tutan bir kişiyi tasvir ediyor.
KonuAçıklamaFaydaları
Bilgisayar İşletmenliği SertifikasıBilgisayar kullanmayı bilmeyen ya da bilgisini geliştirmek isteyen kişiler için düzenlenen bir eğitim programıdır.Bilgisayar kullanma yetkinliği sağlar, iş bulmayı kolaylaştırır, kıdem almayı hızlandırır.
Temel Düzey Office EğitimiOffice programlarının temel kullanımını öğretilir.Office programlarına hakimiyeti artırır, iş verimliliği sağlar.
İleri Düzey Office EğitimiOffice programlarının ileri düzey kullanımı öğretilir.Profesyonel düzeyde bilgi kazandırır, iş verimliliğini artırır.
Kamu ve Özel Sektörde İş İmkanıBilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olan kişiler, kamu ve özel sektörde görev alabilirler.Çeşitli sektörlerde iş imkanı sağlar.
Bilgisayar İşletmenliği PozisyonuBilgisayar işletmenliği, bilgisayar kullanım yetkinliği gerektiren bir pozisyondur.Çalışanların bilgisayar kullanma yetkinliği olmasını sağlar, iş süreçlerini hızlandırır.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası ile ne yapılır? Bilgisayar işletmenliği sertifikası bilgisayar kullanmayı bilmeyen kişiler için ya da bu mevcut bilgisini geliştirmek isteyen kişiler için düzenlenmiş eğitim programına katılıp başarılı olanların almaya hak kazandığı belgeye verilen addır. Eğitim programında bilgiler temel düzeyden başlıyorsa herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek duyulmaz.

Temel düzeyde office eğitimi alan kişiler sonrasında daha kolay iş bulabilir. Çalıştıkları kurumda daha hızlı kıdem alabilirler. Bunun yanında eğitim tamamlandıktan sonra ileri office eğitimi de alarak, profesyonel düzeyde bilgi sahibi olma şansını yakalayabilirler. Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip kişiler kamu ve özel sektöre bağlı işletmelerde görev alabilir. Alınan eğitim her alan için istenen bilgisayar kullanma yetkinliğini sağlamaktadır.

Bu bilgiler bilgi teknolojisini kullanan her kurum için geçerlidir. Kamu, eğitim, sağlık, diğer alanlarda ve özel sektör için çok önemli olan bilgisayar işletmenliği pozisyonunda yer almak için bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmanız önemlidir. Peki, bilgisayar işletmenliği eğitimi nedir?

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Nedir?


Bilgisayar İşletmenliği eğitimi sayesinde bilgisayar hakkında geçmişten günümüze tüm gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilir, bilgisayarı oluşturan donanım ve yazılımları tanıyabilirsiniz. Windows işletim sistemini uygulamalı olarak öğrenirsiniz. Windows ortamında çalışan programlar hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Uluslararası bilgisayar ağına yani İnternete bağlanmayı ve İnternet sitelerinde gezinmeyi öğrenirsiniz. Arama motorları sayesinde bilgiye kolay ulaşmanın yollarını öğrenmiş olursunuz. E-posta hesabı açabilir ve kullanabilirsiniz. Güvenli internet kullanımı için uyulması gereken tüm kurallar hakkında bilgi sahibi olursunuz. Kısacası bilgisayarın sağladığı tüm olanaklardan yararlanma fırsatı elde edersiniz. Office uygulamalarını öğrendiğiniz için rahatlıkla Word ile belgeler ve dokümanlar hazırlayabilirsiniz.

Excel ile matematiksel fonksiyonları kullanılarak hesap tabloları yapabilirsiniz. Grafikler ve çizelgeler oluşturabilirsiniz. Powerpoint programı ile sunum hazırlayabilir, bilgi, resim ve ses dosyalarını sunumlarınızda kullanabilirsiniz. Üstelik tüm bu sıraladığımız bilgileri bir yere gitmeye gerek kalmadan uzaktan eğitim imkanlarından yararlanarak edinme imkanına da sahipsiniz.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nasıl Alabilirim?

Günlük yaşamda ya da iş yaşamında bilgisayar kullanmaya ihtiyacı olan kişiler raporlama, sunum, makale ve internet kullanma gibi bilgisayarla olan işleri yapabilmek için çeşitli kurslara katılabilir. Enstitü Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi ile bu alanda hedefleri olan kişilere hedeflerine ulaşabilecekleri kapsamlı bir eğitim sunuyor. Bilgisayar kullanmayı öğrenmeye istekli olmak kursa katılarak sertifika sahibi olmak için yeterlidir.

Eğitim neticesinde uygulana sınavda başarılı olan kişiler, bilgisayar işletmenlik sertifikası alır ve sınavda tüm konulardan sorumlu olurlar. Bu eğitimden herkes yararlanabilir ve eğitim herkes için uygundur. Günümüzde teknolojinin hızla geliştiği göz önünde bulundurulduğunda bilgisayar kullanamamak çoğu şeyden geri kalmanıza neden olacaktır. Bu sebeple herkesin bir an önce bu eğitimlerden yararlanması faydalı olacaktır.

Bu eğitime bilgisayar kullanmayı daha önce öğrenmemiş olanlar ve iş yaşamında kendini geliştirmek isteyen, hızlı bir şekilde terfi almak isteyen herkes katılmalıdır. Her iş yerinde zorunlu olarak görülen bilgisayar programlarını kullanımı işverenler tarafından aranan ilk kriterler arasındadır. Bilgisayar İşletmenliği sertifikasına sahip olmak kariyeriniz için oldukça önemli bir adımdır.

Eğitim süresi başarıyla tamamlandıktan sonra bilgisayar donanımı, Windows işletim sistemi, Microsoft Office programları gibi en çok işinize yarayacak temel bilgilere hakim olursunuz. Bu durum da kendiniz için oldukça büyük ve önemli bir adım attığınızı gösterir. Öğrendiğiniz tüm bu bilgiler iş yaşamınız için önemli bir kazanımdır.

İlgili eğitim: Microsoft Office Sertifikası

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Yararlı Mıdır?

Günümüzde bilgisayar kullanılmayan bir alan hemen hemen kalmadı. Hizmet sektörü, pazarlama, bilişim, bankacılık ve daha birçok iş sektörlerinde bilgisayar kullanımı mecburidir. Bilgisayar pek çok sektörde her görev için gerekli bir araç hâlini alalı uzun zaman olduğu söylenebilir. İster kamu sektörü olsun ister özel sektör, işin içinde bilgisayar olduğunda, bilgisayar kullanımında bilgi sahibi olan bir aday işverenler tarafından ilk sıralarda değerlendirilir.

Bilgisayar kullanımı iş yaşamı dışında öğrencilik hayatı için de önemlidir. Bilgisayarın içinde olmadığı bir ödev ya da proje öğrenciler için artık neredeyse imkansızdır. Dolayısıyla herkesin bir an önce bilgisayarın temel ve ileri düzey kullanımını öğrenmesi gerekir. Öğrendiğiniz bilgiler her alanda işinizi kolaylaştırır ve sizi rahatlatır. Bilgisayar kullanımına dair aldığınız online bilgisayar işletmenliği eğitimi, bilgisayar ile ilgili temel olarak bilmenizi gerektiren bilgileri aktarmaktadır.

Temel düzeyde bilgisayar kullanamamak, işe alım sırasında adayları oldukça zor durumda bırakır. Bu nedenle bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmak, kendinize katacağınız en önemli belgelerden biridir. Bilgisayar işletmenliği eğitimi tüm beklentileri karşılayacak şekilde hazırlanmış olup önemli kazanımlar edinmenizi sağlamaktadır. Öğreneceğiniz bilgileri, iş yaşamınızda kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Böylece işlerinizi daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Teknolojinin durmaksızın yol aldığı bir dönemde temel bilgileri dahi öğrenememek, oldukça büyük bir zaman kaybına neden olur. Dolayısıyla alacağınız eğitimin, kariyer ve kişisel yaşamınıza olumlu kazanımları olacağını unutmamalısınız. Eğitimin, işe alım zamanında etkin rol oynayacağını düşünerek, kendinizi bu alanda hızlı bir şekilde geliştirmelisiniz.

Bilgisayar İşletmenliği Eğiminin Süresi Nedir?

Bilgisayar işletmenliği eğitimi uzun süreli eğitimlerdendir. Eğitim, uzaktan eğitim (online eğitim) formatında sunulmaktadır. Tüm müfredat, etkileşimli eğitim modülleri ve videolardan meydana gelmektedir. Eğitimlere katılım için belirlenen günlerde canlı dersler vardır ancak katılım için bir gün ve saat sınırlaması yoktur.

Dilediğiniz yer ve zamanda, internete bağlı olduğunuz tüm cihazlardan katılım sağlayamadığınız dersleri takip edebilirsiniz. Eğitim 15 canlı dersten oluşur. Eğitime katılmak için aktif bir internet bağlantısı ve bilgisayar yeterlidir. Verilen eğitim sonrasında ise sertifika sınavı uygulaması vardır. Sertifika sınavı internet üzerinden yapılmaktadır. Sertifika sınavına, mobil cihazlardan (akıllı telefon, tablet) ya da bilgisayar üzerinden katılım sağlayabilirsiniz. Bilgisayar işletmenliği eğitimi sonundan uygulanan sınavda başarı gösteren katılımcılar, bilgisayar işletmenliği sertifikası almaya hak kazanır.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Olanlar Nerelerde Çalışabilir?

Bilgisayar işletmenliği sertifikası olan kişiler kamu ve özel sektöre bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilir. Günümüzde her sektörde hemen hemen her alan için istenen bilgisayar kullanma yetkinliği, bilgi teknolojisini kullanan her kurumda özellikle şart olarak aranır. Bilgisayar işletmeni olarak kabul almak için bilgisayar kullanımınızı belgeleyen bir eğitim almanız da şarttır.

Pek çok sektörde ve çeşitli alanlarda geçerli olan bilgisayar işletmenliği sertifikası bilgi işlem departmanında çalışmak isteyenler için bir zorunluluktur. Özel sektörde de her alanda çok önemli olan bilgisayar kullanımı iyi bir eğitim almayı gerektirir. Ayrıca kişilerin kendilerini geliştirmeye devam etmeleri de oldukça önemlidir.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Katılımcılara Ne Sağlar?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Programı'nın katılımcılara sağladığı kazanımlar oldukça geniştir. Bu sertifikaya sahip olan kişiler bilgisayar ile ilgili birçok alanda yetkinliğe de sahip olabilir. Bunlar;

  • Etkin bilgisayar kullanımı ile ilgili becerilerinizi geliştirebilirsiniz,

  • Windows İşletim Sistemini ileri seviyede kullanımı için gereken bilgileri öğrenebilirsiniz,

  • Microsoft Word programı ile belgeler oluşturabilirsiniz ve bu belgeleri düzenleyebilirsiniz,

  • Microsoft Excel programı ile sayısal alanda hesaplamalar ve tablolar yapabilirsiniz,

  • Microsoft PowerPoint ile etkili sunumlar hazırlayıp sunma imkanına sahip olabilirsiniz.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Bilgisayar kullanmayı bilmeyen ya da bilgisini geliştirmek isteyen kişiler için düzenlenen bir eğitim programıdır, Bilgisayar kullanma yetkinliği sağlar, iş bulmayı kolaylaştırır, kıdem almayı hızlandırır, Temel Düzey Office Eğitimi, Office programlarının temel kullanımını öğretilir, Office programlarına hakimiyeti artırır, iş verimliliği sağlar, İleri Düzey Office Eğitimi, Office programlarının ileri düzey kullanımı öğretilir, Profesyonel düzeyde bilgi kazandırır, iş verimliliğini artırır, Kamu ve Özel Sektörde İş İmkanı, Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olan kişiler, kamu ve özel sektörde görev alabilirler, Çeşitli sektörlerde iş imkanı sağlar, Bilgisayar İşletmenliği Pozisyonu, Bilgisayar işletmenliği, bilgisayar kullanım yetkinliği gerektiren bir pozisyondur, Çalışanların bilgisayar kullanma yetkinliği olmasını sağlar, iş süreçlerini hızlandırır
bilgisayar işletmenliği eğitimi bilgisayar işletmenliği eğitim office sertifika bilgisayar işletmenliği kursu bilgisayar programları
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.