AnasayfaBlogBaşarılı İnsanlardan Tavsiyeler
Başarılı İnsanlar

Başarılı İnsanlardan Tavsiyeler

14 Mayıs 2019
Genç bir kadın yoğun bir konsantrasyon ve düşünce ifadesiyle yukarı bakarken görülüyor. Sağ elini çenesine koymuş, derin düşüncelere dalmış olduğunu yansıtıyor. Kahverengi gözleri bir fikri ya da sorunu düşünürken uzaklara bakıyor. Uzun, siyah saçları yumuşak dalgalar halinde sırtından aşağı dökülüyor. Beyaz yakalı ve bileklerine kadar uzanan uzun kollu lacivert bir elbise giyiyor. Duruşu kendinden emin ve tetikte, yüzü kararlı ve niyetli. Kadın derin ve yoğun bir düşünce halinde, zor bir soruna çözüm arıyor gibi görünüyor.
Başarılı İş İnsanıTavsiyeDetaylar ve Ek Bilgiler
Marla BeckNerede Başladıysanız Oraya Geri Dönemeyeceğinizi UnutmayınBluemercury CEO'su Marla Beck, ilginç gelen şeylere odaklanmanın ve teknolojiyle iç içe olmanın önemini vurgulamaktadır.
Stewart ButterfieldBir Deneysel Tutumunuz OlsunFlickr'ın kurucusu ve Slack'in CEO'su Stewart Butterfield, genç yaşta belirli bir kariyer hedefi olmamasına rağmen deneysel bir tutum takınmayı önermektedir.
Marissa MayerBir Şey Alın ve Onu MükemmelleştirinYahoo başkanı ve CEO'su Marissa Mayer, mükemmelleştirmeye odaklanmanın önemini vurgulamaktadır.
T.J. MillerÇevrenizdeki Herkesten Çok ÇalışınHBO komedyeni T.J. Miller, başarıya giden yolun çok çalışmak olduğunu belirtmektedir.
Bill Gatesİşleri Basit TutunMicrosoft’un kurucusu Bill Gates, karmaşıklığın kaçınılmaz olduğu iş dünyasında basitliği tercih etmeyi önermektedir.
Maya AngelouKendi Yolunuzu YaratınŞair ve yazar Maya Angelou, bize kendimize özgü bir yol yaratmanın önemini hatırlatmaktadır.
Eric SchdmitDaha Fazla Şeye Evet Cevabını VerinGoogle Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt'in tavsiyesi, yeni fırsatları ve deneyimleri kabul etme konusunda cesurca adımlar atmaktır.
George StephanopoulosRahatlayın“Good Morning America” programının sunucusu George Stephanopoulos, genç yaşta yapılan endişelerin hayatı belirleme olasılığının düşük olduğunu belirtmektedir.
Emre Ceylanİçindeki özgüveni uyandırYazar Emre ceylan, başarının temelinde özgüvenin yer aldığını vurgular.

Eğer “Tutkularını takip et!”, ”% 110‘unu ver!” ve “Kendine dürüst oI!” klişeleri sizi artık etkilemiyorsa, kariyerinize nasıl bir başlangıç yapacağınıza dair taze fikirlerimiz var. Tüm dünyada son derece başarılı kabul edilen ve hayallerini gerçekleştirmiş iş insanlarından en iyi, geleneksel olmayan ve motive edici tavsiyeleri beraber inceleyelim. 

Başarı Sırları Ne?

Marla Beck: Nerede Başladıysanız Oraya Geri Dönemeyeceğinizi Unutmayın.

Marla Beck, Bluemercury CEO’su, Adam Bryant ile yaptığı bir röportajda, sürekli öğrencilerine “Kimse üniversite sonrasında başladığı ilk işine geri dönmez, bu yüzden kendinize ilginç gelen bir şeyler bulun, çünkü ilginizi çeken şeylere daha çok bağlanma eğilimindesinizdir. Sadece gidip onu yapın. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.” diye sürekli hatırlattığını söylemiştir.

Başka bir tavsiyesi ise: Teknolojiyle iç içe olun.

Marla röportajında Byrant’a “Eğer şirketlerin aradığı yetenekler listesine bakarsanız, teknolojide rahatlık seviyesinde bir yetenek aradıklarını görürsünüz.” demiştir.

Stewart Butterfield: Bir Deneysel Tutumunuz Olsun.

Flickr ‘ın kurucusu ve tüm zamanların en hızlı büyüyen iş uygulamalarından biri olan Slack’in CEO’su Stewart Butterfield, genç insanlara tavsiyesini The New York Times habercisi Adam Bryant ile paylaşmıştır:

Stewart, “Bazı insanlar genç yaşlarda tam olarak ne yapmak istediklerini bilir, ancak bunun olasılığı çok düşüktür.” demektedir. “20’li yaşların başında olan insanlar çok ciddiymiş gibi hissediyorum. Gerçekten ciddiler ve genç yaşlarında bazı şeyleri çözmeye çalışmaktansa, birçok şeyi başarmış gibi hissetmek istiyorlar. Bu yüzden onları ileriye, deneysel tutuma doğru itmeye çalışıyorum.”

Marissa Mayer: Bir Şey Alın ve Onu Mükemmelleştirin.

2011 yılında SocialTimes ile yapılan bir röportajda, şimdiki Yahoo başkanı ve CEO’su Marissa Mayer, şimdiye kadar aldığı en iyi tavsiyeyi paylaşmıştır:

Arkadaşım Andre bana, ”Biliyorsun Marissa doğru kararı seçmek için kendine çok fazla yükleniyorsun ve dürüst olmak gerekirse benim burada gördüklerim bu değil. Ben, birçok iyi karar, seçeceğin ve mükemmelleştireceğin bir şeyler görüyorum.” demişti. Galiba bu benim şimdiye kadar aldığım en iyi tavsiyeydi.

T.J. Miller: Çevrenizdeki Herkesten Çok Çalışın.

HBO komedyeni ve yıldızı T.J. Miller, “Silikon Vadisi: Vasat bir yeteneğe ve bir at çenesine sahip olsam bile benim çok işime yaradı.“ diyerek başarıya giden yolu kişisel finans internet sitesi NerdWallet’a açıklamıştır.

Bill Gates: İşleri Basit Tutun.

2009 yılında CNBC ile bir röportajda, Miscrosoft’un kurucusu ve başkanı Bill Gates, Warren Buffet’in işleri basit tutma yeteneğine hayranlık duyduğunu söylemektedir.

Takvimine bakıyorsunuz, oldukça sade. Onunla, işin çekici olduğu ve birkaç basit numara ve gerçekleri bildiği bir vaka hakkında konuşuyorsunuz. Eğer, az karmaşık bir haldeyse, beğeniyor ve yatırım yapmak üzere o işi ve aslında, gerçekten öngörülebilir ve uzun yıllar boyunca çalışmaya devam edebilen bir modeli seçiyor. İşleri rahatlatma yeteneği, gerçekten üzerinde çalışabilir ve çalışmaya değer şeylerin üzerinde çalışmasını, temeli düşünmesini inanılmaz buluyorum. Bu dâhinin özel bir formudur.

Maya Angelou: Kendi Yolunuzu Yaratın.

“The Best Advice I Evet Got” kitabında Katie Couric, yazar, şair, dansçı, oyuncu ve şarkıcı olan Maya Angelou’dan bahsetmiştir:

Babaannem, Bayan Annie Henderson, bana 65 yıldır halen kullandığım bir tavsiye vermişti. “Eğer dünya seni istemediğin bir yola sokuyorsa, eğer önüne bakıyorsan ve sana sunulan hedefi beğenmiyorsan, arkana baktığında ise başladığın noktaya geri dönmek istemiyorsan, yoldan çık. Kendine yeni bir yol yarat.”

Eric Schdmit: Daha Fazla Şeye Evet Cevabını Verin.

“The Best Advice I Evet Got” kitabında Katie Couric, Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt’in danışmanlığından bahsetmiştir:

Bir şeylere evet demenin yolunu bulun. Yeni bir ülkeye davetiye geldiği zaman evet deyin, yeni arkadaşlarla buluşmaya evet deyin, yeni şeyler öğrenmeye evet deyin. Evet, ilk işinizi ve sonrakini ve eşinizi ve hatta çocuklarınızı nasıl kazanacağınızdır.

George Stephanopoulos: Rahatlayın.

“Şu an hakkında endişelendiğiniz neredeyse hiçbir şey sizin geleceğinizi belirlemeyecektir.” “ Good Morning America” programının sunucusu George Stephanopoulos, kişisel finans internet sitesi NerdWallet’a konuştu: “Yol boyunca tutkunuzdan kesintiler vermekten korkmayın. Ama şimdi kenara birkaç dolar ayırmayı da unutmayın.”

Başarılı iş insanlarının tavsiyelerini dikkate alarak kariyeriniz için kendinize yeni bir yol çizebilirsiniz. İş hayatında başarılı olmanın formülleri kişiden kişiye değişkenlik gösterse de aslında hepsinin temelinde aynı şey yatıyor: İçindeki özgüveni uyandırmak.

Yazar: Emre Ceylan

Marla Beck, Nerede Başladıysanız Oraya Geri Dönemeyeceğinizi Unutmayın, Bluemercury CEO'su Marla Beck, ilginç gelen şeylere odaklanmanın ve teknolojiyle iç içe olmanın önemini vurgulamaktadır, Stewart Butterfield, Bir Deneysel Tutumunuz Olsun, Flickr'ın kurucusu ve Slack'in CEO'su Stewart Butterfield, genç yaşta belirli bir kariyer hedefi olmamasına rağmen deneysel bir tutum takınmayı önermektedir, Marissa Mayer, Bir Şey Alın ve Onu Mükemmelleştirin, Yahoo başkanı ve CEO'su Marissa Mayer, mükemmelleştirmeye odaklanmanın önemini vurgulamaktadır, TJ Miller, Çevrenizdeki Herkesten Çok Çalışın, HBO komedyeni TJ Miller, başarıya giden yolun çok çalışmak olduğunu belirtmektedir, Bill Gates, İşleri Basit Tutun, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, karmaşıklığın kaçınılmaz olduğu iş dünyasında basitliği tercih etmeyi önermektedir, Maya Angelou, Kendi Yolunuzu Yaratın, Şair ve yazar Maya Angelou, bize kendimize özgü bir yol yaratmanın önemini hatırlatmaktadır, Eric Schdmit, Daha Fazla Şeye Evet Cevabını Verin, Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt'in tavsiyesi, yeni fırsatları ve deneyimleri kabul etme konusunda cesurca adımlar atmaktır, George Stephanopoulos, Rahatlayın, “Good Morning America” programının sunucusu George Stephanopoulos, genç yaşta yapılan endişelerin hayatı belirleme olasılığının düşük olduğunu belirtmektedir, Emre Ceylan, İçindeki özgüveni uyandır, Yazar Emre ceylan, başarının temelinde özgüvenin yer aldığını vurgular
başarılı insanlar Marla Beck Stewart Butterfield Marissa Mayer T.J. Miller Bill Gates Maya Angelou Eric Schmidt Arianna Huffington George Stephanopoulos Rick Goings
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın kameraya gülümsüyor, dudakları sıcak bir ifadeyle kıvrılıyor. Başında mavi bir fiyonk var ve gözleri parlak ve ışıltılı. Yakın çekimde göğsü görünüyor, boynu ve omuzları beyaz arka plan üzerinde belirginleşiyor. Yanında siyah metinli beyaz bir dikdörtgen ve yakınında beyaz zemin üzerinde küçük siyah bir harf var. Saçları kısa ve düzgün, yüzünü gurur verici bir şekilde çerçeveliyor. Soluk pembe bir gömlek giymiş, ellerini kucağına koymuş. Kendinden emin ve mutlu görünüyor, ifadesi izleyiciyi bu neşeye katılmaya davet ediyor.
Kişisel Gelişim

Aşağılık Kompleksi Nasıl Aşılır?

09 Eylül 2021
Şık lacivert bir takım elbise giymiş ve kravat takmış bir adam kollarını göğsünde kavuşturmuş ayakta duruyor. Beyaz bir gömleği, siyah ayakkabıları ve kırmızı desenli bir kravatı var. Saçları geriye taranmış ve yüzünde sert bir ifade var. Kollarını kavuşturmuş, sol kolunu sağ pazusunun üzerine koymuş. Elleri birbirine kenetlenmiş ve güçlü duruşunu vurguluyor. Görünürde arka planda herhangi bir nesne bulunmayan beyaz bir duvarın önünde duruyor gibi görünüyor. Kıyafeti ve ifadesi profesyonellik ve güven mesajı veriyor.
Başarılı İnsanlar

Başarılı İnsanları Farklı Kılan 10 Özellik

13 Mayıs 2019
Bir grup insan bir odadadır, elleri birleşik bir hareketle havaya kalkmıştır. Hepsinin yumrukları sıkılıdır ve kolları yukarı doğru uzanmıştır. Bir kişi ön plandadır ve kolu kameraya en yakın konumdadır. Görüntü siyah kumaştan oluşuyor ve grubun ortasında beyaz bir peçete görülüyor. Kamera detaylı bir şekilde bir kişinin eline odaklanmış, derisinin kırışıklıklarını ve parmak eklemlerinin kırışıklıklarını gösteriyor. Arka planda, bu kez beyaz bir çorap tutan bir başka elin yakın çekimi görülüyor. Odadaki atmosfer, bir grup elin havaya kalkmasıyla bir dayanışma havasına bürünüyor.
Başarılı İnsanlar

Bizler Başarılı İnsanlar Mıyız?

24 Haziran 2019