AnasayfaBlogBaşarılı İnsanlar ve Stratejileri
Başarılı İnsanlar

Başarılı İnsanlar ve Stratejileri

19 Mart 2019
Siyah kravatını ayarlayan bir adamın yakın çekimi. Adam aşağı bakarken sağ eliyle kravatı boynuna doğru çekmektedir. Sol eli kravatın tam oturmasını sağlamak için yerinde tutmaktadır. Gözleri elindeki işe odaklanmış ve yüzü kararlılıkla belirlenmiş. Arka plan odak dışıdır ve adamın yüzündeki ışık sıcak ve davetkârdır. Adam yeni aksesuarı içinde kendinden emin ve şık görünüyor.
Başarının UnsurlarıAçıklamasıUygulama Adımları
İçsel MutlulukDış dünyada sahip olduğumuz şeyler mutluluğunun sadece %10’unu etkiler.İçsel mutluluğumuz ve dünyayı nasıl algıladığımıza odaklanmalıyız.
Zeki OlmakIQ başarının sadece %25’ini etkiler.İyimserlik seviyemiz azim ve kararlılık üzerine yoğunlaşmalıyız.
Hayat Boyu ÖğrenmeBaşarılı insanlar hayat boyu kararlı bir şekilde öğrenmeye devam ederler.Zamanı iyi değerlendirerek, sürekli kendimizi geliştirmeliyiz.
Kendine GüvenKişinin başarı elde edebilmesi için kendi yolunu bulması gereklidir.Yolculuğumuzda kendimize güven kazanacak şekilde hareket etmeliz
Hedef BelirlemeBaşarılı insanlar o başarmak istedikleri şeyi çok isterler.Gönülden istemiş olmalı ve başaracağımıza inanmalıyız.
Çaba ve Emekİstemanın yanında çaba sarf etmek ve emek vermek gereklidir.İsteklerimize uygun olarak sürekli çalışmalı ve emek vermeliyiz.
Kişisel GelişimEksiklerimizi bilmeli ve kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz.Kişisel eksikliklerimizi belirlemeli ve bu konular üzerinde çalışmalıyız.
İstikrarİrademizi ortaya koymalı ve karşımıza çıkan engelleri görmemeliyiz.Hedeflerimize kararlı, istikrarlı ve azimli bir şekilde ilerlemeliyiz.
Başarının HazziBaştan sona, her başarı yolu ruhumuzda, kalbimizde ve aklımızda genişlemelidir.Başarılarımızın hazzını yaşayabilmeli, tadını çıkarmalıyız.
EğitimBaşarının Şifresi eğitimi, bireylerin özgüvenini yükselterek kendi yönünü bulması hedeflenir.Başarının Şifresi eğitimlerine katılarak bu bireysel yol bulma sürecinde yardımcı kaynaklar bulabiliriz.

başarılı insanlar ne yapar da başarılı olurlar? nasıl bir strateji izlerler? çok mu zekilerdir? çok mu hırslı, ya da çok mu çalışkan? başarı kime, neye göre başarıdır? bir insan kendini ne zaman başarılı olarak görür ve nitelendirir? ne zaman ben oldum, evet ben çok başarılı bir insanım der? çok mu zordur başarılı olmak? çok mu emek ister? başarı beraberinde para ve mutluluğu da getirir mi?

Başarılı bir insan olunca mutlu bir insan da olunur mu? Şimdi, tüm bu soruların cevabını düşünelim. Hep birlikte başarının kaynağını bulmaya çalışalım. Başarılı insanların sırlarını çözmeye çalışalım. Nasıl başarılı insanlar olabileceğimizi tartışalım.

Başarılı ve Mutlu Olmak

Hepimiz başarılı ve mutlu birer insan olmak isteriz. Ama mutluluk için de kendimize koyduğumuz ön koşullar vardır. “Şuna sahip olursam, şu kadar başarılı olursam, şu kadar param olursa veya çok zengin olursam ancak mutlu olabilirim.” gibi… Kendimize koyduğumuz bu ön koşullar yüzünden bir türlü mutlu olmayı başaramayız ve içsel mutluluğumuzu sürekli erteleriz. Gerçekten başarılı insanlar mutlu mudur? 

Başarı beraberinde para ve zenginliği, zenginlik de beraberinde mutluluğu getirir mi? Çok para mutluluk getirmez bence bu konuda hemfikiriz. Para bir amaç değil bir araç olmalı. Ancak paranın çok az olması yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediği için bizi mutsuz eder. Dış dünyada sahip olduğumuz şeyler sadece mutluluğunun %10’unu etkiler. Geri kalan %90 tamamen bizim içsel mutluluğumuz ve dünyayı nasıl algıladığımızdır. 

İçsel Mutluluk 

Hayat kalitemizi ve hayat başarımızı sadece biz geliştirebilir ve değiştirebiliriz. Çok zeki ve çok yüksek bir IQ’ ya sahip olabiliriz. Ama IQ başarının sadece %25’ini etkiler. Kalan %75bizim iyimserlik seviyemiz azim ve kararlılığımızdır. Başarılı insanlar hayat boyu kararlı bir şekilde öğrenmeye devam ederler ve zamanı iyi değerlendirirler. Diyelim ki çok başarılı insanlar olduk. Bir süre sonra bu bize yetmemeye başlar. Kendimize “Daha çok başarılı olmalıyım, bu başarı artık beni tatmin etmiyor.” deriz. Bunun bir sonu yoktur. 

Her sahip olduğumuzla birlikte ona alışırız ve sonrasında daha fazlasını isteriz. Başarmak bizi mutlu etmeyecekse bizi ne mutlu edecek? Bir şeyi başarmak istiyorsak bu üniversite sınavını kazanmak da olabilir yüksek lisans veya doktora yapmak ya da yeni bir iş bulmak, işinde terfi etmek, İngilizce öğrenmek veya kendi işini kurmak da olabilir. Başarılı insanlar öncelikle o başarmak istedikleri şeyi çok isterler. İstemek derken basit bir istemekten bahsetmiyorum. Gönülden istemeli ve başaracağımıza inanmalıyız. 

İnanç Bizi Başarılı Kılar Mı?

Sadece inanç ve istek başarıyı getirmez. İstemenin yanında çaba sarf etmek de gerekir. Bir şeyi çok istiyorsak ve inanıyorsak ama çaba sarf etmeyip o işe emek vermiyorsak hiçbir anlam ifade etmez. Eksiklerimizi bilmeli ve kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz. Kişinin başarı elde edebilmesi için kendi yolunu bulması gelir.

Başarı hem de mutluluk peşinde koşan bireylerin doğru yolu bularak bu yolda emin adımlarla ilerlemesi sağlanır. Hedeflerden diğeri ise kişinin bu yolda kendine güven kazanmasıdır. Başarının Şifresi eğitimi bireylerin özgüvenini yükselterek kendi yönünü bulması hedeflenmektedir. Özellikle başka kişilerin hem başarıyı hem de mutluluğu nasıl elde ettiği araştırılır.

Başarının şifresi eğitimi nereden alınır?

İstanbul İşletme Enstitüsü online eğitim programları arasında bu eğitim yer alıyor. Üstelik sertifika destekli. İstikrarlı bir şekilde çalışmaya ve emek vermeye devam etmeliyiz. İrademizi ortaya koymalı ve karşımıza çıkan engelleri görmemeliyiz. Ancak ve ancak bunları yaparsak başarılı insanlar oluruz. Böylelikle başarmanın, başarının verdiği hazzı yaşarız kalbimizde, aklımızda ve ruhumuzda.

“Yaptığın en küçük harekete bile kalbini, aklını ve ruhunu kat. Başarının sırrı budur.” Swami Sivananda.

Yazar: Berrak Kurtbay

İçsel Mutluluk, Dış dünyada sahip olduğumuz şeyler mutluluğunun sadece %10’unu etkiler, İçsel mutluluğumuz ve dünyayı nasıl algıladığımıza odaklanmalıyız, Zeki Olmak, IQ başarının sadece %25’ini etkiler, İyimserlik seviyemiz azim ve kararlılık üzerine yoğunlaşmalıyız, Hayat Boyu Öğrenme, Başarılı insanlar hayat boyu kararlı bir şekilde öğrenmeye devam ederler, Zamanı iyi değerlendirerek, sürekli kendimizi geliştirmeliyiz, Kendine Güven, Kişinin başarı elde edebilmesi için kendi yolunu bulması gereklidir, Yolculuğumuzda kendimize güven kazanacak şekilde hareket etmeliz, Hedef Belirleme, Başarılı insanlar o başarmak istedikleri şeyi çok isterler, Gönülden istemiş olmalı ve başaracağımıza inanmalıyız, Çaba ve Emek, İstemanın yanında çaba sarf etmek ve emek vermek gereklidir, İsteklerimize uygun olarak sürekli çalışmalı ve emek vermeliyiz, Kişisel Gelişim, Eksiklerimizi bilmeli ve kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz, Kişisel eksikliklerimizi belirlemeli ve bu konular üzerinde çalışmalıyız, İstikrar, İrademizi ortaya koymalı ve karşımıza çıkan engelleri görmemeliyiz, Hedeflerimize kararlı, istikrarlı ve azimli bir şekilde ilerlemeliyiz, Başarının Hazzi, Baştan sona, her başarı yolu ruhumuzda, kalbimizde ve aklımızda genişlemelidir, Başarılarımızın hazzını yaşayabilmeli, tadını çıkarmalıyız, Eğitim, Başarının Şifresi eğitimi, bireylerin özgüvenini yükselterek kendi yönünü bulması hedeflenir, Başarının Şifresi eğitimlerine katılarak bu bireysel yol bulma sürecinde yardımcı kaynaklar bulabiliriz
başarıbaşarılı insanlarbaşarılı insanbaşarının şifresi eğitimhedef özgüven
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın mavi elbisesiyle ayakta durmakta ve kameraya gülümsemektedir. Uzun, siyah saçları var ve altına beyaz bir atlet giymiş. Ön planda, üzerinde siyah yazılar olan gri dikdörtgen bir tabela var. Kadının sağında göğsünün yakın çekimi ve elinde bir büyüteç var. Arka planda bir cep telefonunun ekran görüntüsü ve üzerinde siyah bir logo bulunan beyaz bir kare yer alıyor. Kadının gülümsemesi büyüleyici, kendinden emin ve mutlu görünüyor. Üzerindeki mavi elbise, gülümseyen ifadesini mükemmel bir şekilde tamamlıyor.
Stratejik Yönetim

Strateji Nedir? Stratejik Planlama Nedir?

12 Kasım 2019
Bir yüzey üzerinde farklı dillerde bir dizi kitap sergilenmektedir. Arkada beyaz metinli kırmızı dikdörtgen bir nesne, siyah metinli beyaz bir kutu, kırmızı metinli sarı bir kap, siyah metinli yeşil bir etiket ve bayraklı mavi bir kitap var. Ön tarafta siyah beyaz bir işaret ve bir kitabın yakın çekimi var. Mavi kitabın üzerinde rüzgarda dalgalanan kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşan bir bayrak var. Kitap sırasının ortasında, mavi arka planı ve beyaz yıldızları olan bir bayrağın yakın çekimi yer alıyor. Tüm kitapların farklı dillerde başlıkları var ve bu da resme çeşitli ve çok kültürlü bir hava veriyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenme Stratejileri

13 Nisan 2021
Bu görüntü bir bilgisayar klavyesinin yakın çekimini yansıtmaktadır. Klavye, beyaz harfli ve siyah arka planlı çeşitli tuşlardan oluşuyor. Tuşlar dört ayrı sıra halinde düzenlenmiştir ve her sıra bir grup sembol, rakam ve harf içermektedir. Klavye ayrıca bir güç düğmesi, birkaç işlev tuşu ve bir sayısal tuş takımı dahil olmak üzere çeşitli özel tuşlarla donatılmıştır. Tuşlar siyah plastik bir çerçevenin altına yerleştirilmiş ve çerçeve ince beyaz bir kenarlıkla çevrelenmiştir. Çekim açısı klavyenin üst kısmını gösteriyor ve tuşların hepsi odakta.
Kişisel Gelişim

Öğrenmeyi Öğrenme Stratejileri

28 Haziran 2021