AnasayfaBlogAÖF Mezunları İçin Ücretsiz Eğitimler
Online Eğitim

AÖF Mezunları İçin Ücretsiz Eğitimler

20 Eylül 2021
Bir kadın bilgisayarın önünde durmuş, kameraya gülümsemektedir. Beyaz bir gömlek giymiştir ve yakın çekimde göğsü görünmektedir. Bilgisayar ekranında, siyah bir sembol içeren beyaz bir kare ile bir cep telefonunun ekran görüntüsü görünüyor. Yüzü parlak bir gülümsemeyle aydınlanmış, gözleri sanki anın tadını çıkarıyormuş gibi parıldıyor. Saçları düzgün bir bob şeklinde şekillendirilmiş ve dudakları ince bir pembeye boyanmış. Doğrudan kameraya bakıyor ve yüzünde neşe dolu bir ifade var. Görüntünün arka planı düz beyaz bir duvar ve ışıklandırma sıcak ve davetkâr. Genel olarak bu, kamerayla vakit geçirmekten keyif alan bir kadının neşeli ve mutlu görüntüsü.
AÖF BilgisiAçıklamaÖnemli Notlar
Kuruluş Yılı1982AÖF, ülkemizde ilk olarak Anadolu Üniversitesi tarafından kurulmuştur.
Eğitim MetoduUzaktan eğitimÖğrenciler istedikleri zaman diliminde ve yerden derslere katılım sağlayabilirler.
Fakülte Sayısı3Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi (Erzurum) AÖF hizmeti sunmaktadır.
En Çok Tercih Edilen BölümlerSosyoloji, Tarih, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi ve Halkla İlişkiler ve ReklamcılıkAÖF lisans ve ön lisans programları mevcuttur.
Öğrenci HaklarıÖğrencilerin birçok hakkı vardır.Bununla birlikte, bu hakları pek kullanıldığı söylenemez.
Enstitü Ailesi Ücretsiz EğitimleriCV Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Eğitimi, Etkili Sunum Teknikleri EğitimiAÖF mezunlarının, yeterliliklerini artırmak için bu eğitimlerden yararlanması önerilir.
Öğrenci SayısıÇok yüksekTürkiye'deki öğrencilerin büyük bir kısmı AÖF'den eğitim almaktadır.
Nitelikli Eleman İhtiyacıYüksekAÖF'den mezun olan öğrencilerin niteliklerini geliştirmeleri ve şirketlerin aradıkları nitelikli elemanlar olmaları gerekmektedir.
Özgeçmiş HazırlamaÖnemliİş görüşmelerinde özgeçmiş hazırlama yeteneği büyük önem taşır.
Sunum YetenekleriKritikEtkili sunum teknikleri eğitimi, iş yaşamında başarılı olmak isteyen her kişiye tavsiye edilir.

Ülkemizde açık öğretim fakültesi ilk kez 1982 yılında Anadolu Üniversitesinde kurulmuştur. Açık öğretim fakültesi uzaktan eğitim metodunu kullanarak öğrencilerine ders vermektedir. Açık öğretim fakültesi kendi şehrinde üniversite kazanamayan, farklı bir şehirde üniversite okuma imkanı olmayan, üniversite giriş sınavından yüksek puan alamayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Açık öğretim fakültesi tüm ülkeye eğitim hizmeti sunmaktadır. Ülkemizde Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi (Erzurum) olmak üzere 3 adet açık öğretim fakültesi bulunmaktadır. Ülkemizde en çok tercih edilen ve öğrencilerin ilgi gösterdiği açık öğretim fakültesi Anadolu Üniversitesi olarak bilinmektedir.

Açık öğretim fakültesi bünyesinde dersler sanal ortamda interaktif bir şekilde işlenmektedir. Öğrenciler sanal olarak işlenen bu derslere istediği zaman diliminde ve istediği yerden katılım sağlayabilmektedir. Öğrenciler, örgün eğitimde olduğu gibi vize, final ve bütünleme sınavlarına girmektedir. Bu sınavlarda başarı sağlayan öğrenciler bir üst sınıfa geçebilmektedir. Ülkemizde bu fakültede okuyan çok fazla öğrenci bulunmaktadır. Örgün eğitimde olduğu gibi lisans ve ön lisans olmak üzere ikiye ayrılır. Hatta kontenjan türüne göre kontenjanı olan ve olmayan olmak üzere de ikiye ayrılmaktadır.

AÖF’ de en çok sosyoloji bölümü, tarih bölümü, sosyal hizmet bölümü, sağlık yönetimi bölümü, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi lisans bölümleri tercih edilmektedir. Sosyal hizmet, dış ticaret, adalet, aşçılık, insan kaynakları yönetimi, ilahiyat, lojistik, laborant ve veteriner sağlık, işletme yönetimi gibi ön lisans bölümleri en çok tercih edilmektedir. Tabi ki bu bölümler dışında birçok bölüm bulunmakta ve ilgi duyulmaktadır.

AÖF’den mezun olan kişiler kendilerini geliştirmeli ve şirketler tarafından aranan nitelikli eleman seviyesine gelmelidir. AÖF öğrencileri her ne kadar okudukları üniversitelerin başta sosyal hakları olmak üzere birçok hakkından yararlansa da öğrenciler bu hakları pek kullanmaktadır. Bu durum onları örgün eğitim alan öğrencilerin biraz gerisinde bırakmaktadır. Başarılı bir kariyer ve nitelikli bir birey olabilmeleri için AÖF mezunları ücretsiz eğitimler imkanından yararlanmalıdır. Enstitü ailesinin sunmuş olduğu ücretsiz eğitimler olanağından yararlanarak şirketlerin aradığı yetenekli ve nitelikli eleman olabilirler. Peki, AÖF mezunlarının alması gereken ücretsiz eğitimler nelerdir?

CV Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Eğitimi

CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi AÖF mezunlarının yararlanabileceği ücretsiz eğitimler arasındadır. AÖF bölümleri arasında insan kaynakları yönetimi bölümü oldukça sık tercih edilmekte ve öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Bu alandan mezun olan öğrenci sayısı oldukça fazladır. Hatta bu bölümü okumayıp da bu bölümle ilgili sertifika alarak bu alanda çalışmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. O yüzden insan kaynakları alanında nitelikli ve yeterlilik sahibi olmak şirketler tarafından fark edilmeyi sağlamaktadır. CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi bu anlamıyla AÖF mezunları için harika bir seçenektir.

CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi insan kaynakları alanında yeterlilik kazandırmanın yanında iş görüşmesine hazırlanan bir aday için de harika bir seçenektir. CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi ile etkin CV hazırlayarak iş görüşmesine nasıl katılacağınızı öğrenebilirsiniz. Doğru hazırlanan bir özgeçmiş sizi diğer adayların önüne geçirmeyi başarmaktadır. CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi nasıl özgeçmiş hazırlanması gerektiği ile ilgili sizlere bilgi vermektedir. Özgeçmişte olmazsa olmaz unsurların neler olduğu hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlayan bir eğitimdir. CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi iş görüşmesine gidilirken hangi hazırlıkların yapılması gerektiği konusunda bilgi verirken iş görüşmesinde hangi konuya nasıl yaklaşılması gerekildiğini de siz katılımcılarına öğretmektedir.

Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

İlgili eğitim: Sunum Teknikleri Dersi



Etkili sunum teknikleri eğitimi AÖF mezunları için uygun olan ücretsiz eğitimler arasında yer alır. İş yaşamında fark edilmek, başarılarınızla anılmak ve kalıcı olmak isteyen herkes bu yaşama sağlam adımlar atmalı. Yapılacak olan iş başvurusunda diğer adaylar bir adım önde olunmalıdır. etkili sunum teknikleri eğitimi yetkinlik kazanmak isteyen ve iş yaşamında başarılı olmak isteyen aöf mezunları için gayet uygun bir eğitimdir. Etkili sunum teknikleri eğitimi, sunum yapmayı ve yapılan sunum üzerinden etki bırakabilmeyi öğreten bir eğitimdir. Yapacağınız sunum ile dinleyicilerin dikkatini üst düzeyde nasıl tutacağınızı öğreten bir eğitimdir.

Etkili sunum teknikleri eğitimi bu eğitimi alan kişilerin çok iyi bir hatip ve sunucu olmasını sağlamaktadır. Dinleyicilerin dikkatini üst seviyede tutulması gerektiğini öğreten bir eğitimdir. Etkili sunum teknikleri eğitimi topluluk önünde etkili konuşma durumlarını ve konuşma yaparken yaşanan heyecan, stres gibi duygu durumlarının nasıl kontrol altına alınacağını öğreten bir eğitimdir. Sunum beceri ve yeteneklerini geliştirmek için gerekli ipuçlarını katılımcıları ile paylaşmaktadır. Etkili sunum teknikleri eğitimi gerekli materyalleri kullanarak dinleyici kitlesinin algı özelliklerini canlı tutmak için bilgi vermeyi amaçlayan bir eğitimdir.

Kurumsal Yaşam ve İletişim Yönetimi Eğitimi

Kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi eğitimi AÖF mezunları için uygun görülen ücretsiz eğitimler arasında yer alır. Yeni mezun olan ve çalışma yaşamına girecek olan herkesin kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi eğitimi alması gereklidir. Kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi eğitimi bir oyuna benzemektedir. Bu oyunu oynama teknikleriniz çalışacağınız yerdeki bütün olayları etkilemektedir. Çalışacağınız yerde mutlu olup olmadığınız, o yerde ne kadar süre çalışacağınız vb. her şeyi etkilemektedir. Kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi eğitimi çalışma yaşamı içerisinde sahip olabileceğiniz en etkili şeyin etkili iletişim olduğunu katılımcılarına öğretmektedir.

Kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi eğitimi çalışma yaşamında aynı ortamda bulunan kişilerin kendilerini ve birbirlerini tanımaları gerektiği noktasında önemli uyarılarda bulunmaktadır. Aynı zamanda kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi eğitimi bireylerin çalışma ortamını nasıl algıladıklarını ve ortamda nasıl algılandıklarını fark etmeleri için gerekli bilgi akışını sunmaktadır. Son olarak bireysel olarak farkındalığın yükselmesi ve iletişim alanında yaşanan olumsuzlukların giderilmesini amaçlayan bir eğitimdir.

Halkla İlişkiler ve İletişim Eğitimi

Halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi AÖF mezunları için uygun olan ücretsiz eğitimler arasında yer alır. Halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi kuruluşların en önemli birimlerinden olan halkla ilişkiler alanının güçlenmesi için verilen bir eğitimdir. Hangi sektörde olursa olsun mezun ve çalışan kişilerin alması gereken ücretsiz eğitimler arasında görülür. Halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi halk ve kuruluşlar arasındaki ilişkiyi yönetmek üzerine bilgi veren bir eğitimdir. Halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi bu alanda uzman olmak isteyen ve aranan kişi olmak isteyenlerin alması gereken bir eğitimdir.

Halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi bireyin kendini tanımasından başlayarak, grupları, çevresini, ulusunu tanımasına kadar büyüyerek devam eder. Halka ilişkiler ve iletişim eğitimi bireylere ticari kaygı ve sosyal sorumluluk arasında bir denge kurarak çalışmalarını sürdürmesi için gerekli bilgi akışını sunmaktadır.

Adobe After Effects Eğitimi

Adobe after effects eğitimi AÖF mezunları için uygun görülen ücretsiz eğitimler arasında yer alır. Adobe after effects eğitimi günümüz tüketim çağında önem kazanan bir hal almış ve oldukça tercih edilen eğitimler arasında yer almıştır. Adobe after effects eğitimi medyanın dijitalleşmesi ve bu alanda üretilen ürünlerin çok hızlı tüketilmesi nedeniyle oluşan içerik üretme ihtiyacına karşılık gelmektedir. Özellikle oyun, sinema ve reklam sektöründe hareketli grafik çok fazla kullanılan bir yöntemdir.

Adobe after effects eğitimi katılımcılarına hareketli grafik ve 2b animasyonlarında kullanılan “after effects” kullanmayı öğretecektir. Adobe after effects eğitimi programın tekniklerini katılımcılarına öğretir. Katılımcıların öğrendikleri bilgilerle ticari ya da kişisel olarak videolar üretmelerini sağlayan bir eğitimdir. Günümüzde medyanın dijitalleşmesi ve bu alandaki içeriklerin çok hızlı üretilmesi firmaları ve kişileri bu eğitime yönlendirmiştir. Adobe after effects eğitimi efekt uygulama, animasyon ve video üretme yöntemlerini öğretmektedir.

Kuruluş Yılı, 1982, AÖF, ülkemizde ilk olarak Anadolu Üniversitesi tarafından kurulmuştur, Eğitim Metodu, Uzaktan eğitim, Öğrenciler istedikleri zaman diliminde ve yerden derslere katılım sağlayabilirler, Fakülte Sayısı, 3, Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi (Erzurum) AÖF hizmeti sunmaktadır, En Çok Tercih Edilen Bölümler, Sosyoloji, Tarih, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, AÖF lisans ve ön lisans programları mevcuttur, Öğrenci Hakları, Öğrencilerin birçok hakkı vardır, Bununla birlikte, bu hakları pek kullanıldığı söylenemez, Enstitü Ailesi Ücretsiz Eğitimleri, CV Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Eğitimi, Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi, AÖF mezunlarının, yeterliliklerini artırmak için bu eğitimlerden yararlanması önerilir, Öğrenci Sayısı, Çok yüksek, Türkiye'deki öğrencilerin büyük bir kısmı AÖF'den eğitim almaktadır, Nitelikli Eleman İhtiyacı, Yüksek, AÖF'den mezun olan öğrencilerin niteliklerini geliştirmeleri ve şirketlerin aradıkları nitelikli elemanlar olmaları gerekmektedir, Özgeçmiş Hazırlama, Önemli, İş görüşmelerinde özgeçmiş hazırlama yeteneği büyük önem taşır, Sunum Yetenekleri, Kritik, Etkili sunum teknikleri eğitimi, iş yaşamında başarılı olmak isteyen her kişiye tavsiye edilir
aöf
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel çevrimiçi bir Python kursuna ait. Kollarını kavuşturmuş, kendine güven ve kararlılık sergileyen bir adam görülüyor. Yüzünün yakın çekimi, odaklanmasını ve öğrenmeye olan bağlılığını ortaya koyuyor. Bir saatin yakın çekimi zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Siyah arka plana karşı beyaz harfler, kursun profesyonelliği ve adanmışlığı hakkında bir fikir veriyor. Kıllı kolun yakın çekimi, gerekli olacak sıkı çalışmayı ve çabayı sembolize ediyor. Siyah takım elbiseli adam otorite ve güvenilirlik havası veriyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek bu kursu olağanüstü bir çevrimiçi Python kursu haline getiriyor. Öğrenciye başarılı olması için gereken bilgi ve becerileri sağlayacağından emin olabilirsiniz.
4.9
(65)

Python Eğitimi

10 Konu5 Saat
Kameranın önünde siyah tişörtlü ve koyu renk saçlı bir adam durmaktadır. Yüz ifadesi ciddi ve duruşu kendinden emin. Gözleri kameraya odaklanmıştır ve kolları iki yanındadır. Güçlü, kaslı bir yapısı var ve siyah tişörtü soluk teniyle tezat oluşturuyor. Koyu renk saçları kısa, düzgün bir kesimle şekillendirilmiş ve yüzünü güzel bir şekilde çerçeveliyor. Kararlı görünüyor ve kararlı ifadesi onu öne çıkarıyor. Karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.Hanifi Çetinkaya
1411881