AnasayfaBlogAlbert Einstein İlham Veren Sözleri
Motivasyon

Albert Einstein İlham Veren Sözleri

16 Mayıs 2020
Kalın, koyu renk bıyıklı bir adam açık renkli bir duvarın önünde duruyor. Beyaz yakalı bir gömlek giymiş ve siyah bir kravat takmıştır. Saçları geriye taranmış ve bıyıkları özenle düzeltilmiş. Yüzü bıyığı tarafından kısmen gizlenmiş, ancak gözleri görülebiliyor ve önündeki bir şeye odaklanmış gibi görünüyor. Elleri iki yanında ve yüzünde ciddi, kararlı bir ifade var. Dünyayı ele geçirmeye hazır gibi görünüyor.
SözAnlamıHayata Yansıması
Yaşam, bisiklet sürmeye benzer. Dengeyi sağlamak için pedal çevirmeye devam etmek gerekir.Yaşama dengeli ve disiplinli bir biçimde devam etmek gerektir, tıpkı bisiklet sürerken vazgeçmeden pedal çevirmek gibi.Hayatın iniş çıkışlarına rağmen ayakta kalmak için uğraşmayı ve çabalamayı sürdürmeliyiz.
Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.Başarı, zeki olmaktan ziyade, karşılaşılan zorluklardan yılmamak ve çözüm peşinde koşmaktır.Karşılaştığımız engeller karşısında pes etmemeliyiz.
Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.Eğer aynı eylemi farklı sonuç beklentisiyle tekrarlıyorsak, bu tavrın yanlış olduğunu gösterir.Farklı sonuçlar elde etmek için farklı yaklaşımlar sergilemeliyiz.
Aynı zamanda kafaları eğitmenin, aydınlatmanın yoludur.Eğitim ve aydınlanma, barışı kurmak ve korumak için teknik çarelerden daha önemlidir.Kendimizi ve toplumu aydınlatmak, daha huzurlu ve adil bir toplum yaratmamızı sağlar.
Dünya tehlikeli bir yer. Bunun nedeni ise insanların kötü olması değil, kötülük konusunda bir şey yapmamalarıdır.Kötülüğe sessiz kalmak, kötülüğü yapmaktan daha büyük tehlikedir.Toplumda kötülük gördüğümüzde sessiz kalmamalı ve mücadele etmeliyiz.
Basit düşüncenin tembel alışkanlıkları içinde kalır.Sürekli okumak ve düşünmemek, basit düşünce modellerine saplanmamıza yol açar.Yalnızca bilgi edinmek yerine, bilgiyi anlamak ve üzerinde düşünmek önemlidir.
Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da çalışmaktır.Yetenek ve deha, başarılı olmanın bir parçasıdır ancak en önemli faktör, çaba ve çalışmadır.Yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak, ama en önemlisi çok çalışarak başarıya ulaşabiliriz.
Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.Hayal gücümüz, gelecekte elde edeceğimiz başarıların ve güzelliklerin bir önizlemesini bize sunar.Bilginin ötesine geçerek, hayal gücümüzü kullanmalı ve daha geniş bir perspektiften bakmayı öğrenmeliyiz.
Salaklık ve dahilik arasında bir fark vardır. O da dahiliğin belli bir sınırının olmasıdır.Dahilik de belirli bir sınıra sahip olabilir; ancak aptallığın sınırı yoktur.Bilgi ve uygulamalarımızı sürekli bir öğrenme haliyle genişletmeliyiz.
İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz.Kendimize ve yeteneklerimize inanarak ve aklımızın sınırlarını zorlayarak her türlü başarıya ulaşabiliriz.Kişisel gelişimimizde ve başarılarımızda kendimizi zorlamalı ve aklımızın sınırlarını genişletmeliyiz.

İsmi deha ile eş anlamlı tutulan modern fiziğin önde gelen ismi Albert Einstein, gerek hayatı gerekse çığır açan çalışmaları sayesinde toplumlara ilham veren sayılı bilim adamlarından birisidir.

Küçük yaşlarda içine kapanık bir çocukluk yaşayan Albert Einstein, ilk zamanlarda zor ve yavaş konuşmaya başladığı için zekasından şüphe duyulan bir çocuktu. Beş yaşında incelediği bir pusula sayesinde meraklı bir insan olarak yetişen ve zamanla matematiğe olan sevgisi artan Einstein, daha sonraki yıllarda fizik alanında yaptığı devrim niteliğindeki buluşları sayesinde bugün dünyanın en zeki insanları arasında yer almaktadır.

E = mc² formülüyle akıllara kazınan Albert Einstein, insanlığın görmüş olduğu en dahi beyinlerden birisi olarak kabul edilir. Bilimde ufuk açan ve ona yön veren buluşlara imza atmış bu unutulmaz dehanın hayatta karşılaşılan zorluklar ve sorunların üstesinden nasıl gelineceğine ilişkin şüphesiz bir motivasyon gücü ve çalışma metodolojisi vardı. Bu yazıda, başarılı bir bilim adamı olan Albert Einstein’ın olaylara bakış açısı ve çözüm yollarına dair bir fikir elde etmenizi sağlayacak ilham veren sözlerini açıklayacağız.

Albert Einstein ve Esin Kaynağı Sözler

20 yy. Fiziğinde devrim yapan Albert Einstein, sınırsız hayal gücü ve sembollerle düşünebilme yeteneği sayesinde sadece kendi uzmanlık alanının sınırlarının ötesinde, ele aldığı bütün konularda yoğunlaşabilen bir dahiydi. Modern Fizik alanında açmış olduğu ufuklar sayesinde ondan sonra gelenler tarafından sorulan sorular bugün bile gündemi işgal etmeye devam ediyor. Albert Einstein tarafından yazılanlar sadece fizik bilimini değil aynı zamanda felsefeyi de ilgilendirdiği için bu iki kavram arasındaki bağlantıyı en iyi açıklayan ve değerlendiren kişi de kendisidir. Albert Einstein motivasyon arttırıcı ilham veren sözleri umarım sizlere de esin kaynağı olur:

  • Bizi ilgilendiren konu yalnız barışı kurmanın ve korumanın teknik çareleri değil, aynı zamanda kafaları eğitmenin, aydınlatmanın yoludur.

  • Yaşam, bisiklet sürmeye benzer. Dengeyi sağlamak için pedal çevirmeye devam etmek gerekir.

  • Sizin merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamama durumudur. Bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım.

  • Merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız. Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir.

  • Pes edene kadar başarısız sayılmazsınız.

  • Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.’ Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız? Posta pullarının gideceği yere varasıya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir. Posta pulu gibi olun ve başladığınız işi bitirin.

  • Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir.

  • İki atı aynı anda süremezsiniz. Bir şeyler yapabilirsiniz ama her şeyi yapamazsınız. Şimdiye odaklanın ve bütün enerjinizi şu anda yaptığınız işe verin.

  • Zorlukların göbeğinde fırsatlar yatıyor.

  • Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.

  • Başarılı bir adam olmak için çalışmayın aksine önemli bir adam olmak için çalışın.

  • Ben gelecek için hiçbir endişe duymadım. O yeterince hızlı geliyor.

  • Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir. Doğa bize sadece aslanın kuyruğunu gösteriyor. Fakat düşünceme göre aslan çok büyük olduğundan kendisini gösteremese de, şüphesiz olarak orada duruyor.

  • Ufak tefek şeylerdeki gerçekliğe kayıtsız kalan kişilere daha önemli konularda güvenilemez.

  • Dünya tehlikeli bir yer. Bunun nedeni ise insanların kötü olması değil, kötülük konusunda bir şey yapmamalarıdır.

  • Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mükemmel insandır.

  • Çok fazla okuyan ve beynini çok az kullanan bir adam, basit düşüncenin tembel alışkanlıkları içinde kalır.

  • Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın.

  • Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da çalışmaktır.

  •  En değerli kişiler alçakgönüllü olanlardır.

  • Bir adam güzel bir kızla bir saat oturduğunda bu ona bir dakika gibi gelir. Fakat aynı adam sıcak bir fırının üzerine oturursa , bu ona bir saatten çok daha uzun gelir. Bu göreliliktir.

  • Gelecekte başarılı olacak insanlar, geçmişten çalışarak geleceğe ulaşmalıdır.

  • Otoritelere düşünülmeden gösterilen saygı, gerçeğin en büyük düşmanıdır.

  •  Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.

  • Her şeyi olabildiğince sade yapın, ama basit değil.

  • Salaklık ve dahilik arasında bir fark vardır. O da dahiliğin belli bir sınırının olmasıdır.

  •  İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz.

  • İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.

  • Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.

  • Eğer A hayatta başarıyı temsil ediyorsa , öyle ise A eşittir X artı Y artı Z . X çalışmak, Y oynamak ve Z çenenizi kapatmaktır.

  • Takdir değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.

  • Yüksek ruhlar, her zaman sıradan akılların şiddetli muhalefetleriyle karşılaşırlar.

  • Uzun bir yaşam içeresinde öğrendiğim bir şey: Gerçek ile kıyaslandığında, sahip olduğumuz bütün bilim basit ve ilkeldir, fakat sahip olduğumuz en değerli şey de odur.

  • Bir insanın zekası, verdiği cevaplardan değil sorduğu sorulardan anlaşılır.

  • Sorunları çözmeye çalışırken, o sorunları yaratırken kullandığımız düşünce yapısını kullanamayız.

  • Kaosun içinde sadeliği bulun. Gürültünün içinde harmoniyi bulun. Her zorluğun ortasında bir fırsat vardır.

  •  Kıymetli olan bir şey hırsla ya da vazife duygusuyla elde edilemez. İnsanlığa ve objektifliğe yönelik sevgi ve kendini adamayla değerli şeyler başarılır.

  • Dünden ders alın. Bugünü yaşayın. Yarın için umutlu olun. En önemli şey sorgulamayı elden bırakmamaktır.

  • Herkeste deha vardır. Ancak bir balığı, ağaca tırmanamıyor diye yargılarsanız, tüm hayatını bir salak olduğuna inanarak geçirecektir.

  • İki türlü yaşamak vardır: Birincisinde hiçbir şeyin mucize olmadığına inanırsınız. İkincisinde ise her şeyin mucize olduğuna inanırsınız.

Albert Einstein Kimdir?

14 Mart 1879’da Almanya’nın Ulm kasabasında doğdu. 1894 yılında babası ve amcasının ortak olduğu elektrik şirketi iflas etti. Maddi sorunlar yüzünden ilk Münih'e daha sonra da Milano’ya taşınmaya karar verdi.

1895’te İsviçre’de Politeknikte kabul sınavına girdi. Burada aynı zamanda sınıf arkadaşı olan ilk eşi Sırp kökenli Mileva Maric ile tanıştı. 1896 yılında Zürih Teknoloji Enstitüsünden mezun oldu ve Politeknike kabul edildi. 1900 yılında üniversiteden Fizik dalında mezun oldu. Almanya’nın sıkı disiplininden ve yönetim anlayışından hoşlanmayan Einstein, 1901 yılında İsviçre vatandaşı oldu.

Mezun olduktan sonra 2 yıl iş bulma konusunda sıkıntı çekti. Daha sonra Bern'de İsviçre Patent Ofisinde yardımcı asistan olarak çalışmaya başladı. Burada aynı zamanda kendisini popüler yapacak birçok çalışmaya ismini yazdırdı. 1908’de Bern Üniversitesi’nde yardımcı doçent, 1909’da Zürih Üniversitesi'nde Fizik Doçenti, 1911’de Prag’da Karl-Ferdinand Alman Üniversitesi'nde Profesör unvanlarını almıştır.

1913 yılında Zürih Üniversitesi'nde Fizik Profesörü olarak eğitim vermeye başladı. 1914’te Almanya’ya geri dönerek Kaiser Willhelm Fizik Enstitüsü'nde yöneticilik, Berlin Humboldt Üniversitesinde Profesörlük yapmaya devam etti. Mileva Maric ile evliliğinden Hans Albert ve Eduard isimli iki oğlu oldu. 1919 yılında kuzeni Elsa ile evlendi. Elsa'nın önceki evliliğinden olan iki kızını kendi çocukları gibi benimsedi.

1921 yılında fotoelektrik etkiyi açıklayan çalışmasıyla Nobel Fizik Ödülü aldı. 1928 yılında bütün fizik kurallarını birleştirmeyi düşündüğü Birleşik Alan Teorisi üzerinde çalıştı. 1933’te Hitler’in Alman Şansölyesi seçilmesi üzerine Amerika’ya iltica etti. 1940 yılında Amerikan vatandaşı oldu. Başkan Roosevelt'i Almanya’nın atom bombası yapması ihtimaline karşı uyararak onları nükleer çalışma yapması konusunda ikna etsede bu tarz silahların yıkıcı etkisini gördükten sonra 1947’de silahsızlanmayla ilgili çalışmalara katıldı. 1952’de kurulan İsrail’in başkanlığı kendisine teklif edilmiş ancak bunu reddetmiştir.

1955 yılında kalp damarlarındaki rahatsızlıktan dolayı iç kanama geçirdi. 76 yaşındayken Princeton Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Einstein ameliyat olmayı şu sözlerle reddetmiştir; “İstediğim zaman gitmek istiyorum. Hayatı yapay bir şekilde uzatmak tatsız. Ben payımı kullandım, şimdi gitme zamanı ve bunu zarif bir şekilde yapmak istiyorum”.

Yaşam, bisiklet sürmeye benzer Dengeyi sağlamak için pedal çevirmeye devam etmek gerekir, Yaşama dengeli ve disiplinli bir biçimde devam etmek gerektir, tıpkı bisiklet sürerken vazgeçmeden pedal çevirmek gibi, Hayatın iniş çıkışlarına rağmen ayakta kalmak için uğraşmayı ve çabalamayı sürdürmeliyiz, Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum, Başarı, zeki olmaktan ziyade, karşılaşılan zorluklardan yılmamak ve çözüm peşinde koşmaktır, Karşılaştığımız engeller karşısında pes etmemeliyiz, Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır, Eğer aynı eylemi farklı sonuç beklentisiyle tekrarlıyorsak, bu tavrın yanlış olduğunu gösterir, Farklı sonuçlar elde etmek için farklı yaklaşımlar sergilemeliyiz, Aynı zamanda kafaları eğitmenin, aydınlatmanın yoludur, Eğitim ve aydınlanma, barışı kurmak ve korumak için teknik çarelerden daha önemlidir, Kendimizi ve toplumu aydınlatmak, daha huzurlu ve adil bir toplum yaratmamızı sağlar, Dünya tehlikeli bir yer Bunun nedeni ise insanların kötü olması değil, kötülük konusunda bir şey yapmamalarıdır, Kötülüğe sessiz kalmak, kötülüğü yapmaktan daha büyük tehlikedir, Toplumda kötülük gördüğümüzde sessiz kalmamalı ve mücadele etmeliyiz, Basit düşüncenin tembel alışkanlıkları içinde kalır, Sürekli okumak ve düşünmemek, basit düşünce modellerine saplanmamıza yol açar, Yalnızca bilgi edinmek yerine, bilgiyi anlamak ve üzerinde düşünmek önemlidir, Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da çalışmaktır, Yetenek ve deha, başarılı olmanın bir parçasıdır ancak en önemli faktör, çaba ve çalışmadır, Yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak, ama en önemlisi çok çalışarak başarıya ulaşabiliriz, Hayal gücü her şeydir Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir Hayal gücü bilgiden daha önemlidir, Hayal gücümüz, gelecekte elde edeceğimiz başarıların ve güzelliklerin bir önizlemesini bize sunar, Bilginin ötesine geçerek, hayal gücümüzü kullanmalı ve daha geniş bir perspektiften bakmayı öğrenmeliyiz, Salaklık ve dahilik arasında bir fark vardır O da dahiliğin belli bir sınırının olmasıdır, Dahilik de belirli bir sınıra sahip olabilir; ancak aptallığın sınırı yoktur, Bilgi ve uygulamalarımızı sürekli bir öğrenme haliyle genişletmeliyiz, İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz, Kendimize ve yeteneklerimize inanarak ve aklımızın sınırlarını zorlayarak her türlü başarıya ulaşabiliriz, Kişisel gelişimimizde ve başarılarımızda kendimizi zorlamalı ve aklımızın sınırlarını genişletmeliyiz
albert einstein sözleri einstein sözleri
Parlak bir gülümsemeye sahip yakışıklı bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Koyu kahverengi gözleri, kısa koyu kahverengi saçları ve güçlü bir çene hattı var. Beyaz bir tişört giyiyor ve sol kulağında küçük bir küpe var. Yüz ifadesi rahat ve memnun. Çenesinde hafif bir kirli sakal ve yanaklarında birkaç çil var. Yirmili yaşlarının ortalarında görünüyor ve sağlıklı ve mutlu görünüyor.
Gürcan Puy
Blog Yazarı

Finans Uzmanı olan Gürcan Puy 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi İşletme bölümünde, Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi MBA , Yönetim ve Organizasyon dalında tamamladı. Eğitimi sırasında Örgütsel Davranış ve Yönetim Kuramlarına  ilişkin projeler ve anket çalışmaları yapmıştır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Salıncakta sallanan bir adamın balmumu figürü huzurlu ve sakin bir atmosferde oturuyor. Beyaz bir kazak ve mavi bir kot pantolon giymiş olan adamın bacakları ve ayakları salıncağın içine sokulmuştur. Elleri ahşap korkuluklara dayanmış ve salıncağa denge için bir ip bağlanmıştır. Yüz hatları detaylı ve gerçeğe yakın ve gözleri rahatlamış bir halde kapalı. Arka planda pırıl pırıl parlayan güneş, salıncaktaki adam için güzel bir fon oluşturuyor.
Başarılı İnsanlar

Albert Einstein Buluşları

01 Haziran 2020
Bu, kırmızı bir duvar üzerine boyanmış bir grafiti duvar resminin yakın çekimidir. Resimde bıyıklı, sarı göz bandı olan ve dili dışarı çıkmış bir adam görülüyor. Adamın etrafı beyaz yazılar ve çeşitli diğer şekil ve renklerle çevrili. Grafiti ayrıntılıdır ve renkler canlıdır, görüntüye hayat verir. Resim, sarı gözlü sarı bir göz ve sarı gözlü sarı bir göz ile çevrelenmiştir. Adamın yüzü sarı bir yama ile vurgulanarak bu görüntüyü hem benzersiz hem de büyüleyici kılıyor.
Başarılı İnsanlar

Albert Einstein Hayatı

10 Mayıs 2020
Bu görüntü, çeşitli şekil ve boyutlarda bir grup ampulü tasvir etmektedir. En yakın ampul çerçevenin büyük bir kısmını kaplayan beyaz, yuvarlak bir ampuldür. Yan tarafta daha küçük, sarımsı bir ampul var ve ondan turuncu bir parıltı yayılıyor. Arka planda, üzerinde bazı koyu lekeler bulunan büyük, beyaz bir ampul var. Ayrıca, yakınlarda bir masanın üzerinde duran kırık bir ampul var. Daha uzakta, oyun oynayan bir kişinin bulanık bir figürü var. Son olarak, kahverengi bir zemin üzerinde beyaz bir O harfi var. Işık parlak ve net, bu da sahnenin detaylarını görünür kılıyor.
Motivasyon

Motivasyon Sözleri Örnekleri

09 Ağustos 2020
İki elin siyah zemin üzerinde beyaz romen rakamları olan bir saate uzandığı görülüyor. Eller hafif bulanık ve bir tür işaretçi tutuyor gibi görünüyor. Sağ el çoğunlukla odakta, sol el ise hafifçe odak dışında. Sağ elin yakın çekimi ibrenin detaylarını ortaya çıkarıyor ve kişinin bir yüzük taktığını gösteriyor. Saatin arka planı görülebiliyor ve koyu renkli bir ahşap gibi görünüyor. Arka planda açık mavi bir gökyüzünü gösteren küçük bir pencere var. Akrep ve yelkovan açık bej tonlarında ve saat parlak gümüş renginde.
Bilim

Fizikte Zaman Nedir?

27 Şubat 2021