AnasayfaBlogAday Yönünden Mülakat
Mülakat - İş Görüşmesi

Aday Yönünden Mülakat

07 Nisan 2016
Takım elbise giyen bir kadın, arka planda diğer insanlarla birlikte bir masada oturuyor. Ellerini kucağında kavuşturmuş ve başını hafifçe kameraya doğru çevirmiş. Görüntünün sağ üst köşesinde yüzünün bulanık bir yakın çekimi görülüyor. Solunda, ön planda bulanık yeşil bir bitki var. Yüzünün yakın çekimi gözlerinin kapalı ve dudaklarının hafifçe ayrık olduğunu gösteriyor. Arka plan bulanıklaştırılarak odağın masadaki kadında kalması sağlanmış. Aydınlatma sıcak ve davetkâr, rahatlama ve konfor atmosferi yaratıyor.
KonuAçıklamaÖnem
Neden sorusu ile başlamaPozisyon veya şirket değiştirme nedenlerinizi belirlemek.Mülakata gireceğimiz işi ve işvereni daha iyi anlamamızı, motivasyonlarımızı belirlememizi sağlar.
Net beklentilerBeklentilerinizi ve ideal pozisyonu açıkça belirtin.İşe alım uzmanının adayın gerçekten neye değer verdiğini anlamasına yardımcı olur.
Şirket hakkında bilgi toplamaİşveren hakkında bilgi toplamaya yönelik çeşitli online kaynakları kullanma.Bir şirketin kültürünü, değerlerini ve iş pratiğini anlamamızda bize yardımcı olur.
Başarının ölçütünün belirlenmesiBaşarının ne olduğunu ve ne olması gerektiğini analiz etme.Bu, beklentilerin ve hedeflerin doğru bir şekilde belirlenerek hayal kırıklığı ve yanılsamaların önlenmesine yardımcı olur.
Karar almaYanlış bir karar alma riskini azaltmak için kariyer hayatınıza zaman ayırma.Kariyer planlaması, daha bilinçli ve stratejik kararlar almayı kolaylaştırır.
Risk faktörüHer iki opsiyonda da risk olabileceğinin kabul edilmesi.Riskleri ve getirileri dikkatlice değerlendirerek daha bilinçli bir karar alınabilir.
Sosyal medya kullanımıMüşteri, çalışan ve adayların sosyal ve aktif olmaları.Potansiyel iş arpadaşlarını ve şirketi daha iyi tanımamızda bize yardımcı olur.
Mülakatın önemiİşbirlikçi bir süreçte kendimiz hakkında bilgi vermemiz ve işverenden bilgi almanın önemi.Potansiyel işverenlerimizi daha iyi anlama ve onlarla daha iyi iletişim kurma fırsatı sağlar.
Geri dönüşKazanımlarınızı feda etmeyi seçmenin uzun vadede becerilerinizi ve deneyiminizi geliştirebileceği.Profesyonel gelişim ve kariyer ilerlemesini etkileyen faktörlerin anlaşılması.
Profesyonel gelişimKüçük bir işi yürütmenin ilk elden öğrenilmesi ve her gün büyük miktarda bilgi toplanması.Profesyonel gelişim ve beceri geliştirme fırsatı sağlar.

2016 yılının neredeyse ortalarına yaklaşırken birçok kişi yeni kariyer fırsatlarını kovalamaya başladı. Bu süreçte işe alım uzmanlarının rolü büyük. Mülakatı tanımlayacak olursak potansiyel işverenlerin pozisyon için adayın uygunluğunu değerlendirmesini sağlar. Peki ya aday için? Eğer aradığınız şey hayalinizdeki iş ise, bunun gerçekte ne anlama geldiğini anlamanızda ve potansiyel işverenleri nasıl ölçeceğinizde yardımcı olabilecek birkaç fikir vermek istiyorum. Bununla birlikte ilginizi çekebileceğini düşündüğüm mülakat soruları başlığına da mutlaka göz atın.



Aday yönünden mülakat nedir?

Neden sorusu ile başlayın.

Pozisyon veya şirket değiştirmenin birçok sebebi vardır. Kariyer gelişimi, şirket kültürü, esnek çalışma, veya maaş... Sizin için önemli olan şey ve bunun nedenini bilmek sadece bir mülakat sorusuna hazır bir cevabınız olmayacağı gibi, aynı zamanda sizi bu faktörler üzerinde potansiyel işvereninize karşı güçlendirir de. Eğer iletişim kuramıyorsanız, yeterince anlamıyorsunuzdur. Sizi motive eden şeyin ne olduğunu ve işin içinde olmanız için katkı sağlayan faktörlerin neler olduğunu açık bir şekilde söyleyebilmelisiniz.

Beklentileriniz net olmalıdır.

İşe alım sürecine girmeyi seçtiğinizde öncelikle beklentilerinizin ne olduğunu belirlemeniz gerekir. Bunu yaptığınızda işe alım uzmanı veya işe alım yöneticisi sizin mükemmel pozisyonu bulmaya kendinizi adadığınızı anlarlar. Örneğin, eğer mükemmel bir şirket kültürü arıyorsanız, bunun sizin için ne anlama geldiğini anlatın ve de bunun hakkında potansiyel iş arkadaşları veya takım arkadaşlarıyla - direkt olarak konuşmak gibi - örnekler arayın. Eğer bu liderlikle alakalıysa kurumun liderlik takımıyla vakit harcayabilecek olup olmadığınızı araştırın. Eğer potansiyel işveren sizin işlerinin farklı bakış açılarını keşfetmenize olumlu bakarsa, bu direkt olarak pozitif işarettir.

İlgili eğitim: Online Liderlik Eğitimi

Kurum hakkında bilgiye ulaşmak günümüzde çok kolay.

Sosyal medyada işverenler hakkında eşi benzeri görülmemiş seviyelerde bilgiye ulaşımınız var. Müşteriler, adaylar, çalışanlar, hepsi sosyal ve de aktif. Bu basit bir Google araması da olabilir veya LinkedIn gibi kanallarla potansiyel iş arkadaşlarını tanımlamak gibi kapsamlı da olabilir.

Başarının ölçütü nedir?

Her "harika" şeyin kendine özgü zorlukları vardır ve eğer düzgün bir şekilde anlaşılmazsa her yeni ve de heyecanlı şey hızlı bir şekilde eskiyebilir. Pozisyon veya şirket değiştirmek her zaman mevcut kariyer problemlerinizi çözmeyecek. Başarının sizin potansiyel patronunuz için hem kısa hem de uzun dönemde ne olarak gözüktüğünü kavradığınızdan emin olun ki beklentiler aynı yönde olsun. Eğer kariyer ilerlemesi ve profesyonel gelişim sizin için gerçekten önemliyse, o zaman başvurduğunuz iş ve oraya varmak için gerekli olan şeylerin ötesinde hangi fırsatların olduğunu öğrenin. Eğer bu bilgiyi arıyorsanız detaylara ulaştığınız konusunda rahat olana kadar her cevabı açıklığa kavuşturun.

Karar.

Kariyer hayatınıza zaman ayırmadığınızda yanlış kararlar alma riski çok daha büyüktür. Bunu doğru bir şekilde düşünebilmek için birçok kullanışlı taktik ve de çalışma vardır ama sizin için olan doğru yöntemi bulmak pozitif sonuca ulaştığınızdan emin olmaktır. Ben kişisel olarak basit bir yararlar ve zararlar listesi yapıyorum. Aynı zamanda ailemle ve arkadaşlarımla konuştuğumda da bu konuda fikirlerini alıyorum. Bazı durumlarda her iki opsiyonda da risk olabilir. Örneğin, küçük bir şirkette işe alım işinde 4 sene çalıştım. Ama yine de müşterilerimden daha çok ücretler teklif eden iş teklifleri alırdım. Bu senaryoda ben her gün büyük miktarda bilgi depoluyordum, bana ilham veren iş arkadaşlarımla çalışıyordum ve de küçük bir işi yürütmeyi ilk elden öğreniyordum. Benim seçimim daha büyük profesyonel gelişim ve kültür uğruna kazanımlarımı feda etmekti. Geriye baktığımda, hak ettiğim kadar maaş almazken, geliştirdiğim beceriler ve deneyimlerim uzun zamanda bana geri dönüş yaptı. Bunu o zamanlar anlayamazdım.

Hatırlayın.

Her durum eşsizdir, tango yapmak için iki kişi gerekir, mülakat sizin kendiniz hakkında bilgi bıraktığınız kadar gelecekteki işvereninizin de bilgi vermesi gereken işbirlikçi bir süreç olmalıdır! İyi şanslar.

Neden sorusu ile başlama, Pozisyon veya şirket değiştirme nedenlerinizi belirlemek, Mülakata gireceğimiz işi ve işvereni daha iyi anlamamızı, motivasyonlarımızı belirlememizi sağlar, Net beklentiler, Beklentilerinizi ve ideal pozisyonu açıkça belirtin, İşe alım uzmanının adayın gerçekten neye değer verdiğini anlamasına yardımcı olur, Şirket hakkında bilgi toplama, İşveren hakkında bilgi toplamaya yönelik çeşitli online kaynakları kullanma, Bir şirketin kültürünü, değerlerini ve iş pratiğini anlamamızda bize yardımcı olur, Başarının ölçütünün belirlenmesi, Başarının ne olduğunu ve ne olması gerektiğini analiz etme, Bu, beklentilerin ve hedeflerin doğru bir şekilde belirlenerek hayal kırıklığı ve yanılsamaların önlenmesine yardımcı olur, Karar alma, Yanlış bir karar alma riskini azaltmak için kariyer hayatınıza zaman ayırma, Kariyer planlaması, daha bilinçli ve stratejik kararlar almayı kolaylaştırır, Risk faktörü, Her iki opsiyonda da risk olabileceğinin kabul edilmesi, Riskleri ve getirileri dikkatlice değerlendirerek daha bilinçli bir karar alınabilir, Sosyal medya kullanımı, Müşteri, çalışan ve adayların sosyal ve aktif olmaları, Potansiyel iş arpadaşlarını ve şirketi daha iyi tanımamızda bize yardımcı olur, Mülakatın önemi, İşbirlikçi bir süreçte kendimiz hakkında bilgi vermemiz ve işverenden bilgi almanın önemi, Potansiyel işverenlerimizi daha iyi anlama ve onlarla daha iyi iletişim kurma fırsatı sağlar, Geri dönüş, Kazanımlarınızı feda etmeyi seçmenin uzun vadede becerilerinizi ve deneyiminizi geliştirebileceği, Profesyonel gelişim ve kariyer ilerlemesini etkileyen faktörlerin anlaşılması, Profesyonel gelişim, Küçük bir işi yürütmenin ilk elden öğrenilmesi ve her gün büyük miktarda bilgi toplanması, Profesyonel gelişim ve beceri geliştirme fırsatı sağlar
aday yönünden mülakat
Bu görüntüde siyah beyaz bir elbise giyen bir kadın görülüyor. Kadın iyi aydınlatılmış bir alanda ayakta durmakta ve vücudu kameraya doğru bakmaktadır. Elleri belinin önünde hafifçe kavuşturulmuş. Yüzünde nazik bir gülümsemeyle yana bakıyor gibi görünüyor. Siyah elbisesinin üst yarısı beyaz desenli, alt yarısı ise düz siyahtır. Elbisenin V yakası ve bileklerine kadar uzanan uzun kolları vardır. Saçları düzgün bir topuzla geriye doğru toplanmış ve bir çift küçük siyah küpe takıyor. Kıyafetinin içinde zarif ve kendinden emin görünüyor.
Sinem Eralkan
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. İş hayatı, liderlik, mülakat bilgileri, cv oluşturma gibi birçok konuda yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Uzun, dalgalı siyah saçlı genç bir kadın, yakalı parlak sarı bir gömlek giyiyor. Başı hafifçe yana eğik ve gözleri sanki bir an dinleniyormuş gibi kapalı. Dudakları hafifçe ayrılmış ve yüzünde huzurlu bir ifade var. Yanaklarında hafif bir allık var. Uzun saçları ortadan ayrılmış ve hafifçe omuzlarına dökülüyor. Kahverengi ve kırmızının farklı tonlarından oluşan bir desene sahip tuğla bir duvarın önünde duruyor. Arka planda, duvarın üzerinde beyaz bir Z harfi var ve kahverengi bir yüzeyin bulanık görüntüsü görülebiliyor.
Mülakat Soruları

Ne Zaman İşe Başlayabilirsiniz Sorusuna Cevap

01 Mayıs 2018
Beyaz yakalı, mavi çizgili bir gömlek giymiş bir kadın ayakta durmaktadır. Saçları koyu renk ve dalgalı ve gözleri yana doğru başka bir kadına bakıyor. Gülümsüyor gibi görünüyor ve kolları iki yanında. Beyaz bir etek ve siyah sandaletler giyiyor. Uzun mavi gömleği vücudunu saran hafif, havadar bir kumaştan yapılmış. Mutlu ve memnun görünüyor. Diğer kadının kısa, siyah saçları var ve beyaz bir bluz ve kot pantolon giyiyor. Sohbet ediyor ve birbirlerinin arkadaşlığından keyif alıyor gibi görünüyorlar.
Mülakat Teknikleri

Mülakat Teknikleri Nedir?

06 Mart 2018
Birbirine bakan iki adamın yakın çekimi. Soldaki adam beyaz yakalı bir gömlek giymiş, gözlük takmış ve sakal bırakmıştır. Sol işaret parmağıyla koyu renkli bir takım elbise giymiş olan sağdaki adamı işaret etmektedir. Sağdaki adam, elleri yanlarında rahat bir pozisyonda sol taraftaki adama bakmaktadır. Arka plan birkaç ince detayı olan beyaz bir yüzeydir. Soldaki adam karşısındakine bir mesaj ileten bir jest yapıyor.
Mülakat - İş Görüşmesi

En Sık Yapılan Mülakat Hataları

09 Mayıs 2017