AnasayfaBlog1 Haftada Diksiyon Düzeltmek Mümkün
Etkili İletişim

1 Haftada Diksiyon Düzeltmek Mümkün

29 Nisan 2020
Bir kadın masada oturuyor ve doğrudan karşısındaki adama bakıyor. Kadın adamla konuşuyor, elleriyle bir şeyler işaret ediyor ve gülümsüyor. Arkasında, başka bir kişinin bulanık bir figürü görülebiliyor. Ön planda, beyaz bir metnin yakın çekimi görülüyor. Sağ tarafta bir saatin yakın çekimi görülüyor. Daha sağda bir kadın ellerini çırparken görülüyor. Arka planda bir kadın yana doğru bakmaktadır. En solda, siyah zemin üzerinde beyaz bir O harfi görülüyor. Son olarak, sol altta bir kişinin kolunun yakın çekimi ve ona yakın beyaz bir yüzeyin yakın çekimi görülüyor.
KonuDetayYararları
Diksiyon düzeltmeKelimelerin daha net ve doğru söylenmesini sağlarEtkileyici iletişim ve güven oluşturma
İstanbul İşletme Enstitüsü Diksiyon EğitimiCanlı dersler ve interaktif uygulamalarla diksiyon düzeltmeye yardımcı olurProfesyonel olarak diksiyon düzeltme ve etkilenme kabiliyeti kazanma
Sözcük ve hece vurgusuDoğru yerde vurgu yapmak, anlamı daha anlaşılır yapıyorAnlaşılır ve etkileyici sözel ifade
Mimik ve jestlerKonuşma sırasında beden dilini etkili kullanmakDaha etkileyici ve çekici konuşma
Correct tonlamaDoğru tonlama ile mesajın gücünü artırmaMesajın gücünün ve anlamının artırılması, daha ikna edici olma
Nefes kontrolüDoğru nefes alıp verme ile ses tonunu ve konuşma hızını kontrol etmeDaha berrak, güçlü ve rahat bir konuşma
Hitabet kavramıKonuşma sanatını öğrenme ve uygulamaDaha çekici ve etkileyici konuşma, dinleyiciler üzerinde güven oluşturma
Ses tonunun ayarlanmasıSesi doğru şekilde kullanma ve ayarlamaDikkat çekici ve anlamı net bir şekilde ifade edebilen bir konuşma
1 Haftada Diksiyon DüzeltmeYoğun bir çalışma ile kısa sürede diksiyon düzeltmeHızlı ve etkileyici sonuçlar, kısa sürede geliştirilen iletişim becerileri
Online Diksiyon EğitimiUzaktan eğitim olanaklarıyla, kolaylık ve esneklik sunarHer yerden katılım, 1 haftada diksiyon düzeltme ve sertifika alma imkanı

Konuşmanız ve ses tonunuzla insanların etkileyebilirsiniz. Hemen hemen hepimiz ses tonunu etkin kullanarak konuşan insanların çekim gücüne kapılmışızdır. Kendini iyi ifade eden,   kelimeleri doğru söyleyerek konuşan insanları dinlemekten hiç sıkılmayız.

ses tonunuz, konuşma şekliniz ve beden diliniz insanlarla iletişiminizde çok önemlidir. karşınızdaki kişinin size olan güvenini ve söylediklerinizden etkilenmesini sağlar. Doğru iletişim başarıyı getirir. Doğru kelime kullanımı ve etkili bir ses tonuyla konuşarak insanları ikna edebilmemiz de kolaylaşır. Etkili iletişim stratejileri ve beden dili kullanarak ve vurgulu bir ses tonuyla ikna kabiliyetini de geliştirmeniz mümkün.

Diksiyonunuzu sadece bir hafta içinde düzeltip düzeltemeyeceğinizi merak ediyorsanız, cevabımız evet! Konuşma şeklinizi değiştirmek biraz zaman ve çaba gerektirse de, diksiyonunuzu kısa bir süre içinde iyileştirmek kesinlikle mümkündür. İlk adım, konuşma şeklinizin farkına varmaktır. Kendinizi dikkatlice dinleyin ve mırıldandığınız ya da kesik kesik konuştuğunuz kelime ya da sesleri fark edin.

Bu sorunlu alanları tespit ettikten sonra, konuşurken bunları daha net telaffuz etmeye çalışın. Her kelimeyi doğru bir şekilde oluşturmak için daha fazla zamanınız olması için konuşmanızı biraz yavaşlatmayı da deneyebilirsiniz. Biraz pratikle, sadece birkaç gün içinde çok daha net ve kesin konuşabilmeniz gerekir.

Diksiyon, duygu ve düşüncelerimizi etkili bir şekilde anlatabilmek için konuşurken sesin tonlaması, söyleniş şekli, vurgu ve tonlamanın doğru kullanılması, jest ve mimiklerin yerinde ve düzgün kullanılma sanatıdır. Kim etkili bir diksiyona sahip olmak istemez ki? Diksiyon düzeltme ile bunu sağlayabilirsiniz. Günlük hayatımızda ve kariyer hayatımızda başarılı olabilmek için etkileyici konuşma ve diksiyon önemlidir.

Bunun için ücretsiz olarak İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen diksiyon eğitimi yardımınıza yetişecektir. Bu konuda profesyonel olan eğitmenin canlı derslerini hayranlıkla izleyeceksiniz. Canlı derslerde eğitmenle soru cevap yaparak pratik yapabilirsiniz. Alacağınız kaliteli eğitimle 1 haftada diksiyon düzeltmek mümkün.

Diksiyon Düzeltme için Online Eğitim

Diksiyon eğitimi ile kendinizi daha iyi ifade edebilir kelimeleri doğru bir şekilde yerinde kullanmayı öğrenebilirsiniz. Başarılı ve etkili bir iletişim için doğru diksiyon ile günlük ve profesyonel hayatta istediğinizi yakalayabilirsiniz.

Konuşmalarınızla başkalarıyla iletişim kurarken size güvenmelerini sağlayabilir, insanları etkileyebilirsiniz. Çok iyi bir eğitim almış olsanız bile bir iş görüşmesinde güçlü özelliklerinizi etkili bir şekilde işverene iletmezseniz başarılı olamazsınız. Eğer güçlü bir diksiyonunuz varsa ve etkili bir ses tonuyla kendinizi tanıttığınızda konuştuğunuz kişiler olumlu tepkiler vermek durumunda kalır.

Diksiyon düzeltme ile gerekli tüm teknikleri öğrenebilirsiniz. Diksiyon eğitimi ile sesinizi etkili bir şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenirsiniz. Diksiyon düzeltme ile kariyer yaşamı için gelişiminize katkı sağlayacak çok önemli bir adım atmış olursunuz. Diksiyon, karşınızdaki kişiyi ses tonunuzla etkileme sanatıdır. Diksiyon eğitimi ile birlikte etkileme sanatını, sesi doğru kullanmayı, vurgulamaları öğreneceksiniz. Aynı zamanda karşımızdakinin bizi daha iyi anlamasını sağlamayı ve yanlış kullandığımız kelimelerin doğrularını öğrenebileceksiniz.

Diksiyon düzeltme ile akılda kalıcı ve etkili bir şekilde konuşma tarzı kazanabilirsiniz. Bu da size hem iş hem de özel hayatınızda olumlu yönde katkı sağlar.1 haftada alacağınız online eğitim ile gerekli olan tüm teknik bilgiye sahip olabilirsiniz. Eğitim sonunda gireceğiniz sınavda başarılı olmanız durumunda sertifika almaya da hak kazanırsınız Bu kadar kısa sürede etkili konuşmayı kim istemez ki? Eğitmenin keyifli ve etkili anlatımıyla bitmesini istemeyeceğiniz bir eğitim süreci sizi bekliyor.

Diksiyon ve Etkili İletişim

İnsan yaşamı boyunca doğası gereği sosyal dünyada sürekli iletişim içindedir. Tüm bireyler için diksiyon önemlidir. Ancak bunun farkına varmak gerekir. İnsanların birbirini sıklıkla yanlış anladığı bir dünyada etkili iletişim önemli bir kavramdır. Diksiyon sözcüklerin etkili ve yerinde kullanımı demektir. Bu şekilde etkili ve doğru bir iletişim kurabiliriz. Diksiyon düzeltme belli kurallar içerisinde yapılır. Bunlar diksiyonun genel kurallarıdır.

  • Sözcük ve hece vurgusunu doğru yerde yaparak

  • Mimik ve jestleri doğru yerde kullanarak

  • Hecelerin söyleniş biçimlerine dikkat ederek

  • Zamanında ve uygun yerde doğru tonlama yaparak

  • Vurguları doğru kelimelerde yaparak

  • Anlam değerine göre sözcük kullanarak

  • Doğru yerde ses kullanarak

  • Nefes alıp vermeyi doğru yaparak

  • Hitabet kavramına dikkat edilerek

  • Ses tonunu güzel ayarlayarak

Bu kuralları hayatımızda kullanarak amacımıza ulaşabiliriz. Sıklıkla hayatınızda bu kuralları kullandıkça ve uyguladıkça  yaptığınızı göreceksiniz. Türkçede birçok kelime yazıldığı gibi okunmaz. Diksiyon eğitim kurallarında bunları göreceksiniz. Etkili iletişim kurabilmek için diksiyon düzeltme ile birlikte birkaç önemli noktaya da dikkat etmek gerekir.

Konuşma yaparken sürekli tekrar eden cümleleri kullanmamalıyız. Konuyu bilgi dahilinde ilgi çekici yapmalı ve konuşma süresini doğru ayarlamalıyız. Beden dilini kullanırken de seçeceğimiz cümlelere göre doğru yerde kullanmak çok önemlidir. Doğru, güzel ve etkili konuşmak bütün hayatımızda önemlidir. Diksiyon düzeltme ile güzel ve doğru konuşarak toplum içerisinde önemli bir yer edinebiliriz. İnsanların dinlemekten keyif aldığı biri olmak, insanları konuşmalarınızla etkilemek güzel bir duygudur. Diksiyon düzeltme ile ikna kabiliyetiniz gelişir, düşüncelerine değer verilen biri olursunuz. 

Diksiyon Çalışmaları Nelerdir?

Kendimizi geliştirmek için bireysel olarak yapmamız gereken çalışmaların hepsi diksiyon çalışmaları içerisindedir. Öğrendiğimiz bilgileri sürekli uygulayarak kalıcı hale getirebiliriz. Diksiyon düzeltme çalışmalarının nasıl yapılması gerektiği eğitim sırasında öğretilir. Kararlı ve düzenli bir şekilde öğrendiklerimizi sürekli uygulayarak doğru bir diksiyona sahip olabiliriz. Diksiyon çalışmaları yaparak güzel konuşmayı öğrenin. Öğrendiklerimizin yanında fırsat buldukça yapabileceğimiz çalışmalardan bazılarını uygulayabilirsiniz.

  • Nefes  çalışmaları: Konuşurken nefesimizi doğru bir şekilde alıp vermeyi öğrenmeliyiz. Doğru nefes alıp verirken doğru yerde vurgulama ve tonlama yapabiliriz. Nefes alınca göğüs kafesi değil, karın bölgesinin havayla dolması gerekir. Bu doğru nefes şeklidir.

  • Dudak egzersizleri: Dudak kaslarını çalıştırarak sesleri doğru çıkarmayı öğrenmeliyiz.

  • Çene egzersizleri: Çene kaslarını çalıştırmak ve kasılmasını önlemek için yapılır.

  • Tekerleme çalışmaları: Diksiyon dersi tekerleme örnekleri ile dilinizin dönmediği kelimelerde pratik yapabilirsiniz. Tekerleme söylemeyi rutin hale getirdiğinizde birçok kelimeyi doğru kullandığınızı göreceksiniz. Diksiyon düzeltme çalışmasında çok etkili bir yöntemdir.

  • Kalem çalışmaları: Diksiyon düzeltme çalışmaları içerinde en bilindik yöntemdir. Dil, dudak ve çene kalem egzersizi ile aynı anda etkili bir şekilde çalışır. Kelimeleri düzgün kullanmak için oldukça etkili bir çalışmadır.

  • Ses kaydı yapma: Konuşmalarınızı kayda alarak tonlama, vurgu ve telaffuzu doğru yerde kullanıp kullanmadığınıza odaklanabilirsiniz. Bu şekilde nerede hata yaptığınızı bulup düzeltme çalışması yapmanız kolay olacaktır.

  • Kelime tekrarı: Söylemekte zorlandığınız kelimeleri tekrar ederek çalışma yapabilir ve doğru kullanabilirsiniz. Diksiyon dersi örnek metinleri çalışarak da kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

  • Yüksek sesle okuma: Diksiyon düzeltme için etkili çalışmalardan biri de yüksek sesle okumadır. Bu şekilde sesinize kulak verip, nerede vurgulu konuşmanız gerektiğini kendiniz bulabilirsiniz.

Duygu ve düşüncelerimizin birbiriyle uyum içinde etkileyici bir şekilde konuşmalarımıza yansımasıdır, diksiyon. Dil, diş, dudak, çene gibi konuşmaya yarayan organlarımızın hareketleri ile başlar. Bu nedenle sürekli egzersizler yaparak kendimizi geliştirmeliyiz.

Kötü bir diksiyona sahip insanlar çevreleri tarafından dinlenmez. Düşüncelerine önem verilmez. Kendi duygu ve düşüncelerini karşılarındakine kabul ettiremezler. Doğru hitap, doğru ses tonu ve beden dil günlük ilişkilerimizde bile önemlidir. Hayatımızın her anında iletişim gereklidir. Bu nedenle kendimizi etkili ve doğru olarak anlatabilmek, özgüvenli olmak için  diksiyon düzeltme bir ihtiyaç ve zorunluluktur.

Diksiyon düzeltme, Kelimelerin daha net ve doğru söylenmesini sağlar, Etkileyici iletişim ve güven oluşturma, İstanbul İşletme Enstitüsü Diksiyon Eğitimi, Canlı dersler ve interaktif uygulamalarla diksiyon düzeltmeye yardımcı olur, Profesyonel olarak diksiyon düzeltme ve etkilenme kabiliyeti kazanma, Sözcük ve hece vurgusu, Doğru yerde vurgu yapmak, anlamı daha anlaşılır yapıyor, Anlaşılır ve etkileyici sözel ifade, Mimik ve jestler, Konuşma sırasında beden dilini etkili kullanmak, Daha etkileyici ve çekici konuşma, Correct tonlama, Doğru tonlama ile mesajın gücünü artırma, Mesajın gücünün ve anlamının artırılması, daha ikna edici olma, Nefes kontrolü, Doğru nefes alıp verme ile ses tonunu ve konuşma hızını kontrol etme, Daha berrak, güçlü ve rahat bir konuşma, Hitabet kavramı, Konuşma sanatını öğrenme ve uygulama, Daha çekici ve etkileyici konuşma, dinleyiciler üzerinde güven oluşturma, Ses tonunun ayarlanması, Sesi doğru şekilde kullanma ve ayarlama, Dikkat çekici ve anlamı net bir şekilde ifade edebilen bir konuşma, 1 Haftada Diksiyon Düzeltme, Yoğun bir çalışma ile kısa sürede diksiyon düzeltme, Hızlı ve etkileyici sonuçlar, kısa sürede geliştirilen iletişim becerileri, Online Diksiyon Eğitimi, Uzaktan eğitim olanaklarıyla, kolaylık ve esneklik sunar, Her yerden katılım, 1 haftada diksiyon düzeltme ve sertifika alma imkanı
diksiyon diksiyon düzeltme diksiyon eğitimi diksiyon ve etkili iletişim diksiyon çalışmaları
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
masa başında dizüstü bilgisayarıyla kulaklık takan kadın, Endonezya sanatı tarzında, animasyonlu gifler, nul grubu, enformalizm, Osmanlı sanatı, göz kırpan detay, dil tabanlı
Kişisel Gelişim

Evde Nasıl Diksiyon Çalışılır?

02 Mayıs 2020
Bir adam bilgisayar ekranının önünde oturuyor, kırmızı bir gömlek giymiş ve elinde bir mikrofon var. Diğer eliyle bir şişe tutmakta ve bakışlarını ekrana yöneltmektedir. Arka planda, bir kişinin başının ve elinin bulanık bir görüntüsü görülüyor. Sağda, bir bankta oturan bir kişi ve sandalyede elinde mikrofon tutan bir adam görülmektedir. Daha sağda, bir kasenin yakın çekimi ve solda siyah gömlek giymiş bir kişinin bacağı görülmektedir.
Etkili İletişim

Güzel Konuşma Sanatı

09 Ocak 2020