AnasayfaBlogYurt Dışında Eğitim Almak İsteyenlere Öneriler
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Almak İsteyenlere Öneriler

06 Şubat 2019
Bir grup bayrak içeren bir harita gösterilmektedir. Bayraklar yatay bir sıra halinde dizilmiştir. Bayraklar arasında beyaz haçlı kırmızı bir bayrak, mavi ve sarı bir bayrak ve çeşitli tasarımlara sahip diğer bayraklar bulunmaktadır. Kırmızı bayrak grubun ortasındadır ve beyaz haçı açıkça görülebilmektedir. Mavi ve sarı bayrak en solda yer alırken, diğer bayrakların bazıları çizgili, bazıları ise tek renklidir. Tüm bayraklar beyaz bir arka plan üzerine yerleştirilmiştir.
Yurt Dışı Eğitim AvantajlarıYurt Dışı Eğitim Tercih Edilen ÜlkelerYurt Dışı Eğitim Sonrası Kazanımlar
Yabancı dilde akıcılık kazanmaİngiltereKendine güvenen bir kişilik yapısı
İş hayatında daha donanımlı olmaKanadaYeni dostluklar ve ağlar edinme
Yeni kültür ve yaşamları tanımaMaltaGeniş bir bakış açısı ve ufuk kazanma
Prestij kazanmaABDDaha yüksek maaşlı işlere kabul olma ihtimali
Yeni insanlar ve dostluklar edinmeUkraynaSorumluluk bilincinin artması ve ayakları üzerinde durabilme yeteneği
Monoton yaşamdan kurtulmaDiğer ülkelerYeni deneyimler ve anılar biriktirme
Dili yerinde öğrenmeAna dili İngilizce olan ülkelerAkıcı ve doğru İngilizce kullanabilme
Farklı eğitim sistemlerini deneyimlemeFarklı eğitim sistemlerine sahip ülkelerİş başvurularında avantaj
Geniş bir vizyon kazanmaDünya geneliKüresel bir bakış açısı ve anlayış
Kişisel gelişimTüm ülkelerBağımsız ve özgünden bir yaşam tarzı

Bir kere de olsa yurt dışına çıkmak herkes ister ya da hayal eder.  Yeni şehir, yeni insanlar, yeni kültür görmek ve mükemmel bir donanımla geri dönmek büyük bir avantajdır. Günümüzde yaşanan işsizlik sorunu ise yurt dışı eğitimine olan ilginin önünü açmaktadır. Yurt dışında görülen eğitimin iş hayatındaki avantajlarını görmezden gelemeyiz. İş hayatında kim rakiplerinden önde olmayı istemez ki?

Rakiplerime ilk golü ben atmak istiyorum diyenler gelin bakalım yurt dışında eğitim neler kazandırıyor. Yurt dışında alınan eğitim ve kişinin kendini donanımlı hale getirmesi ona bol paralı bir iş kapısı demektir. Ülkesine döndüğü taktirde ise bir şirkete iş için başvuruda bulunan değil kazancı yüksek olan iş teklifi alan taraf olmasını sağlar.

Yurtdışında Dil Gelişimi

Öğrencilerin yurt dışı eğitiminde yabancı dilleri de gelişiyor. Geri döndükleri zaman son derece akıcı bir dille konuşuyor olmaları rakiplerinden onları daha avantajlı kılıyor. Dili yerinde öğrenmek daha az emek gerektirir. Günümüz şartlarında yıllardır İngilizce derslerinde verilen eğitimle İngilizce öğrenmeye çalışmamıza rağmen derse olan başarımız gözler önündedir. Yurt dışında alınan eğitim yeni bir dil için çok kolay ve pratiktir.

Prestij

Yurt dışı eğitimlerinden donanımlı bir şekilde kendini geliştirip memleketlerine geri gelen insanların ne kadar saygınlık gördüklerini siz de bilirsiniz Parmakla gösterilenler her konuda fikir danışılanlar ve daha birçok örneğiyle karşımıza çıkmaktadır. Yaşadığımız dönemde aynı bölümü Harvard Üniversitesinde eğitim görüp bitirenle kendi memleketinde bitiren aynı değerde görülmüyor. Yurt dışında eğitim kendiliğinden bir saygınlık getiriyor. Peki ya siz neden prestij sahibi olamayasınız.

Yeni Dostluklar

Yurt dışında eğitimin insan yaşamına olan en güzel etkilerinden biri de yeni anılar biriktirebilmek döndüğün zaman anlatabileceğin güzel yaşanmışlıklar. Yeni dostluklar yıllar sonra da devam edebilecek arkadaşlıklar kazanmak sizce de büyük mutluluk değil mi?

Yurt dışında Eğitim İçin Tercih Edilen Ülkeler

İNGİLTERE: Ana dilinin İngilizce olması en çok tercih edilmesinde büyük etkendir. Aike yanı konaklama imkanı fazla olması sebebi ile daha kolay ve kısa sürede dil öğrenimi gerçekleşmektedir.

KANADA: Öğrenci neresi uygunsa gönlünü oraya kaydırır. Kanada da bu sebeple tercih edilen ülkelerin başında yer alır.

MALTA: Hem uygun hem üst seviye eğitim. Bir öğrenci daha ne ister. Bu sebeple tercih edilen ülkelerin başında yer alır Malta da.

ABD: Eğitim olanaklarının çok yüksek olması sebebi ile tercih edilmektedir.’ Her şeyin başı eğitimdir’.

UKRAYNA: Ailemi uzun süre görmeden yapamam diyenler ise son yıllarda tercihini Türkiye’ye olan yakınlığından dolayı Ukrayna’ya olan talebin artmasını sağlamıştır.

Yeni Günlere Merhaba

Monoton bir yaşam bir süre sonra sizi sıkmaya başlıyor. Eğitim için yurt dışını tercih etmek ise monotonluğunuzdan kurtulmanızı daha dolu ve güzel günlere merhaba demenizi sağlar. Yurt dışında alınan eğitim sayesinde yeni ülkeler, şehirler, yapılar görmek de daha kolay hale gelir. Yeni yerler görmek ufkunuzu da genişletecektir. Yeni kültürler görmek faklı yaşamlar tatmak ise sizlere farkındalık kazandıracaktır.

Özgüven

Yurt dışında eğitim almak için gitmek bir nevi yeni bir hayatın kapılarını açmak birçok insanın kendine olan güvenini de yerine getiriyor aynı zamanda sorumluluk bilinci, ayaklarının üzerinde durabilme kendi kendine bir şeyleri başarabilme kişinin özgüveninin artarak o kişiye sağlam bir duruş kazandırıyor. Bu sağlam duruşu yani öz güveni ise bir işin olmazsa olmazıdır. İşi başarabilmenin ilk ve en önemli kuralıdır.

Yazar: Reyhan Çetin

Yabancı dilde akıcılık kazanma, İngiltere, Kendine güvenen bir kişilik yapısı, İş hayatında daha donanımlı olma, Kanada, Yeni dostluklar ve ağlar edinme, Yeni kültür ve yaşamları tanıma, Malta, Geniş bir bakış açısı ve ufuk kazanma, Prestij kazanma, ABD, Daha yüksek maaşlı işlere kabul olma ihtimali, Yeni insanlar ve dostluklar edinme, Ukrayna, Sorumluluk bilincinin artması ve ayakları üzerinde durabilme yeteneği, Monoton yaşamdan kurtulma, Diğer ülkeler, Yeni deneyimler ve anılar biriktirme, Dili yerinde öğrenme, Ana dili İngilizce olan ülkeler, Akıcı ve doğru İngilizce kullanabilme, Farklı eğitim sistemlerini deneyimleme, Farklı eğitim sistemlerine sahip ülkeler, İş başvurularında avantaj, Geniş bir vizyon kazanma, Dünya geneli, Küresel bir bakış açısı ve anlayış, Kişisel gelişim, Tüm ülkeler, Bağımsız ve özgünden bir yaşam tarzı
yurtdışında eğitim yurtdışında kurs yurtdışında dil eğitimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz gömlekli bir kadın, bacak bacak üstüne atmış ve sırtı dik bir şekilde merdivenlerde oturmaktadır. Elinde bir kitap tutuyor, parmağıyla metni işaret ederek okuyor. Arkasında, arka planda birkaç ağacın bulunduğu metal bir çit görülüyor. Solunda, zeminde bir çatlak görülüyor ve merdivenlerde bir ayakkabının yakın çekimi görülebiliyor. Ön planda, taş basamakta sürünen siyah bir böcek görülüyor ve sağda taş çıkıntının yakın çekimi görülebiliyor. Kadın doğayla iç içe kitabın sözlerini okurken odaklanmış ve memnun görünüyor.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Seçenekleri Nelerdir?

20 Kasım 2019
Bir el, gezegen şeklindeki bir küreyi tutmaktadır. Kürenin üzerinde bir mezuniyet kepi vardır ve el kepin etrafına sıkıca sarılmıştır. Küre, eli tutan kişinin vücuduna yakın tutulmakta ve mezuniyet kepi görülebilmektedir. Kürenin renkleri değişmektedir ve mezuniyet kepi parlak ve canlı bir sarıdır. Arka planda açık mavi bir gökyüzü ve uzaklara dağılmış birkaç bulut var. Genel sahne bir başarı ve neşe hissi uyandırıyor. Bu resim, mezun olmanın ve başarıya ulaşmanın sevincini göstermek için bir resim başlığı veri kümesinde kullanmak için mükemmeldir.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışı Sertifika Programı ve Yeni Bir Kariyer

03 Mayıs 2019
Bir adam sınıfta bir grup insanın önünde duruyor ve ellerini kaldırarak onlara hitap ediyor. Bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymiştir. Arkasında, iki beyaz duvarla çevrili beyaz bir projeksiyon perdesi görünür. İzleyiciler uzun bir masada oturmakta ve bazıları adama bakmaktadır. Masanın ön tarafında parlak mavi gömlekli bir kadın oturmaktadır. Daha geride, beyaz gömlekli bir adam bir sandalyede oturmakta ve bir ekrana bakmaktadır. Tavan beyazdır ve odayı aydınlatan ışıklar vardır.
Yurt Dışında Eğitim

Almanya'da Okumak Zor mu? Eğitim ve Yüksek Lisans

01 Mart 2022