AnasayfaBlogÖrgün Eğitim Nedir? Örgün Eğitimin Özellikleri Nelerdir?
Eğitim

Örgün Eğitim Nedir? Örgün Eğitimin Özellikleri Nelerdir?

27 Kasım 2019
Parlak sarı bir tişört giyen uzun, kahverengi saçlı bir kadın, beyaz harflerle yeşil ve siyah bir tabelanın önünde duruyor. Saçlarını at kuyruğu şeklinde arkaya toplamış ve yüzünü hafifçe yana çevirerek taze tenini ortaya çıkarmış. Gömleği canlı sarı renkte, kısa kollu ve kep yakalı. Önünde durduğu tabela büyük ve dikdörtgen şeklinde, yeşil bir arka plana sahip ve siyah harflerle bir mesaj yazıyor. Beyaz harfler koyu renkli arka plana karşı net bir kontrast oluşturarak göze çarpıyor. Kadın tabelanın önünde kendinden emin bir duruşla duruyor, kolları iki yanında.
Örgün Eğitim ÖzellikleriÖrneğiAçıklama
Kurumlara BağlıOkullar, ÜniversitelerÖrgün eğitim, okul veya üniversite gibi resmi bir kurumda verilir.
Düzenli ve Sıralıİlköğretim, ortaöğretim vs.Örgün eğitimin belli bir düzeni ve ilerleyiş sırası vardır.
Diploma ile SonuçlanırLise diploması, lisans derecesiÖrgün eğitim genellikle onaylı bir diplomayla sonlandırılır.
Disiplin İçerirDevam zorunluluğu, sınavlarÖrgün eğitim, çağrılarına katılan öğrenciye disiplini ve düzeni öğretir.
Yaş Gruplarına Göre AyrılırAnaokulu, ilkokulÖrgün eğitim, öğrencilerin yaşlarına göre farklı gruplara ayrılmıştır.
Müfredatı BelirlidirTürkçe, Matematik, Sosyal BilgilerÖrgün eğitimde öğretilecek konular ve derslerin içerikleri önceden belirlenmiştir.
Yüz Yüze EğitimDerslikler, SınıflarÖrgün eğitim yüz yüze yapılan, etkileşimli bir eğitim modelidir.
Düzenli TestlerQuizler, SınavlarÖğretmenler, öğrencilerin anlama ve uygulama yeteneğini kontrol etmek için düzenli testler yapar.
Kariyer Destekliİş Alanları, Maaş ArtışıÖrgün eğitim, yüksek kariyer hedefleri olan öğrencilere büyük faydalar sağlar.
Öğrencinin Gelişimini İzlemekAkademik Notlar, Davranış DeğerlendirmeleriÖrgün eğitim, öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini düzenli bir şekilde izleme ve değerlendirme olanağı sağlar.

Örgün eğitim, okul veya üniversite gibi resmi bir ortamda verilen eğitim türüdür. Örgün eğitim, derslerin verildiği ortam, derslerin işlenişi ve sınav sistemleri açısından açık öğretim ve uzaktan eğitim modellerinden farklılık gösterir. Örgün eğitim genellikle belirli eğitim saatleri ve sabit bir müfredat ile planlı bir ortamda verilir. Böyle bir eğitim genellikle kalifiye öğretmenler tarafından, programlı bir şekilde verilir. Örgün eğitim genellikle lise diploması veya lisans derecesi gibi onaylı bir diplomayla sonuçlanır.

Bu sistemde, öğrencilerin geride kalmamak için derslerine devam etmeleri beklenmektedir.

Devam kuralı öğrenci için çok önemlidir, çünkü ya hep ya hiç yaklaşımı nedeniyle herhangi bir eksiklik olmadan tamamlanmalıdır. Dersler dönem/yıl döngüsü içinde ilerler.

örgün eğitim, okul öncesi ile başlayan ve ilk, orta ve lise sonrası seviyelerde ilerleyen bir süreçtir. çoğu ülkede eğitim okul öncesinden ortaöğretime kadar zorunludur. bundan sonrası öğrencinin isteğine bağlıdır. örgün eğitim, öğrencilerin hayatta başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine yardımcı olur.

Ayrıca öğrencilere disiplin ve iyi alışkanlıklar kazandırmaktadır. Örgün eğitim kademelidir, yani her seviye bir öncekinin üzerine inşa edilir. Örneğin, ortaöğretime geçmek için önce ilkokula gitmek gerekir. Bu kademeli yaklaşım, öğrencilerin bir sonraki kademeye geçmeden önce her kademedeki konularda hakim olmalarını sağlar. Örgün eğitim her toplumun önemli bir parçasıdır ve hem bireyler hem de bir bütün olarak toplum için birçok faydası vardır.

Aşağıda örgün eğitimle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2020-2021 örgün eğitim veren okulların illere göre dağılımını görebilirsiniz. Yalnızca ilk 25 kayıt listelenmiştir.

ŞehirDevlet okuluÖzel OkulToplam
TÜRKİYE3.4836.8763.393
1ADANA12466
2ADIYAMAN3120
3AFYONKARAHİSAR3814
4AĞRI316
5AMASYA1811
6ANKARA192401
7ANTALYA104134
8ARTVİN141
9AYDIN5344
10BALIKESİR5142
11BİLECİK112
12BİNGÖL158
13BİTLİS244
14BOLU178
15BURDUR227
16BURSA87169
17ÇANAKKALE2923
18ÇANKIRI103
19ÇORUM3017
20DENİZLİ5343
21DİYARBAKIR7966
22EDİRNE2120
23ELAZIĞ3019
24ERZİNCAN147

Örgün eğitim liseden sonra sona ermez. Yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrenciler için seçenek çoktur ve her seçeneğin kendine özgü gereklilikleri vardır. Bu gerekliliklerden biri de giriş sınavıdır. Bu sınav, öğrencinin üniversite düzeyindeki derslere hazır olup olmadığını ölçmek ve öğrencinin hangi üniversite ve bölüme yerleştirilmesi gerektiğini belirlemek için kullanılır.

Dolayısıyla giriş sınavı, yükseköğretime geçiş sürecinde önemli bir basamaktır. Ortaöğretim sonrası yükseköğrenime geçmek isteyen öğrenciler sınava tabi tutuluyor ve başarı durumuna göre istediği üniversite ve bölümü tercih ediyor.

Örgün eğitim, öğrencileri olumlu davranışlar yönünde eğitir. Tabii burada farklı koşullar da devreye giriyor. Gidilen okula bağlı olarak üniversite okumak için şehir değiştirmek gerekebilir. Örgün eğitim, öğrencilere nasıl olumlu bir şekilde davranacaklarını öğreterek onları bu olasılığa hazırlar. Bu da onların üniversite ve sonrasında geçirdikleri zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmelerini sağlar. Dolayısıyla örgün eğitim, öğrencileri okul sonrası hayata hazırlamanın önemli bir parçasıdır.

Öğrencilerin öğrenmeleri gerekenleri öğrendiğinden emin olmak için öğretmenler ve eğitmenler onları müfredata göre düzenli olarak test eder. Bu testlerin sonuçları olumluysa, bu öğrencinin konuyu anladığı ve uygulayabildiği anlamına gelir.

Ancak sonuçlar olumsuzsa, öğrencinin kavramı doğru bir şekilde kavrayamadığı veya uygulamada zorlandığı anlamına gelebilir. Bu durumda, öğrencinin dersi tam olarak anlayabilmesi için dersi tekrar etmesi gerekebilir. Ayrıca, halihazırda almakta olduğu derslerin üzerine ek dersler eklenerek ders yükü artırılabilir. Örgün eğitim kurumları, öğrencilerin gelişimini izleyerek ve onları düzenli olarak test ederek, öğrencilerin mümkün olan en iyi eğitimi almalarını sağlamaya çalışmaktadır.

Örgün eğitim özellikleri

  • Örgün eğitimde okula sabah ya da öğlen gidilir, öğlen ya da akşam dönülür

  • Örgün eğitim sıralı ve düzenli bir sistemdir. Yani ilkokulu bitirmeden liseye geçemezsiniz.

  • Belirli derslerde de kademeli bir sistem uygulanır. Örneğin İngilizce temel seviye programını geçmeden diğer kuru alamazsınız.

  • Örgün eğitim yüz yüze yapılan bir eğitimdir.

  • Derslere devam zorunluluğu vardır.

  • Belirli yaş gruplarına göre ayrılmıştır.

  • Örgün eğitim kurumsal bir ortamda okul çatısı altında normal bir derslikte verilir.

  • Öğrencilerin gün içerisinde belirlenen zamanlarda belirtilen sabit bir mekânda olması gerekir.

  • Öğretmenler tarafından öğrencilerin davranışlarının gözlemlenmesini de kapsar.

  • Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler diploma alma hakkı kazanırlar.

  • Ders içerikleri, yöntemler, süre önceden planlı programlıdır ve belirli kurallara uyma zorunluluğu vardır.

Örgün eğitimin sizi şaşırtacak 4 faydası

1 - Örgün eğitim kazanç potansiyelinizi artırabilir.

Türkiye İstatistik kurumuna göre, lisans derecesine sahip kişiler yılda ortalama 66.000 TL kazanırken, lise diplomasına sahip olanlar yılda ortalama 35.000 TL kazanmaktadır. Başka bir deyişle, örgün eğitim size önemli bir mali destek sağlayabilir.

Eğitim durumuna göre cinsiyete dayalı ücret farkı, 2018

Eğitim DurumuToplamErkekKadın
İlkokul ve altı33.765₺35.666₺28.294₺
İlköğretim ve ortaokul33.383₺34.702₺28.720₺
Lise35.812₺37.334₺32.013₺
Meslek lisesi47.532₺50.820₺36.183₺
Yüksekokul ve üstü66.786₺73.095₺58.754₺

2 - Örgün eğitim kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olabilir.

Günümüzün rekabetçi iş piyasasında, işverenler genellikle örgün eğitim almış adaylar aramaktadır. Bir lisans veya diploma programını tamamlayarak, işverenlere aradıkları beceri ve bilgiye sahip olduğunuzu gösterebilirsiniz.

3 - Örgün eğitim size network kurma fırsatı verir.

Örgün eğitimle ilgili en iyi şeylerden biri, benzer düşünen diğer insanlarla tanışma fırsatı sağlamasıdır. Profesyonel çevrenizi oluşturmak istiyorsanız, derslere girmek ve müfredat dışı etkinliklere katılmanız bunu yapmanın harika bir yoludur.

4 - Örgün eğitim bir insan olarak büyümenize yardımcı olur.

Örgün eğitim sadece yeni beceriler ve bilgiler edinmekle ilgili değildir; aynı zamanda kişisel gelişimle de ilgilidir. Öğrenme süreci sizi entelektüel ve duygusal olarak geliştirerek bir kişi olarak gelişmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, bir eğitim ortamında bulunmak sizi yeni fikirlere ve bakış açılarına maruz bırakabilir, bu da dünya görüşünüzü genişletebilir.

Örgün eğitimde yaşanan zorluklar

Örgün eğitimde fiziki olarak okulda bulunmak zorundasınız. Fakat elbette ki örgün eğitimin zorlukları var. Örneğin, soğuk kış havalarında okulunuz şehirdeyse ve siz de köyde yaşıyorsanız hele bir de kar yağarsa o zaman iş ciddi sıkıntıya giriyor ve ulaşım zorluğu çıkıyor. Yani taşıma sistemi biraz sıkıntı.

Sadece köyde okuyan için bakmamak lazım bu duruma. Genel düşünmek gerekirse, ailenizden ayrı kalıp bir akrabanızın yanında da ortaöğretimde okuyor olduğunuzu düşünün. Kısmen de olsa elbette maliyete bağlı sıkıntılar doğacaktır. Ayrıca kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız ve okulunuzla eviniz arasında en az 2 saatlik bir yol olduğunu ve okulunuza gitmek için 2 otobüs değiştirdiğinizi varsayarsak bu durumda ulaşımdan doğan sıkıntılar ve masraflar da beraberinde geliyor.

Bunun yanı sıra ortaöğretimden sonra üniversite okuyorsanız eğer, üstüne üstlük şehir dışında okuyorsanız ulaşım ve yol masrafları ekstra biniyor tepenize. Üniversitenizin olduğu şehre gittiğinizde yurtta kalacaksanız yurt aidatı vs. ödüyorsunuz. Evde kalacaksanız ev kirası, doğalgaz, su, internet… Bir sürü ödemeler çıkıyor. Bunların akabinde gelişen evinizden ve yaşadığınız çevreden ayrılmanın verdiği psikolojik sorunlar da binince haliyle bir zorluk yaşıyorsunuz. Ya da dışarıda okumanız sebebiyle ailenizin size gönderdiği harçlık yeterli gelmiyorsa illa ki iş hayatına erken atılmak zorunda kalıyorsunuz.

Bedensel engelliler için durum biraz daha farklı. Onların örgün eğitimde bulunma durumu biraz daha zor olabiliyor. Örgün öğretimde bir başka zorluk ise okulda, lisede veya üniversitede ders süresi boyunca eğitim merkezinde bulunmanızdır. Fakat online eğitimde ders saatinde herhangi bir yerde bulunmanıza gerek yok. Ayrıca ders saatine riayet etme gibi bir durumunuz da yok. Online eğitimde canlı ders saatini kaçırsanız bile hiç problem değil. Kaçırdığınız dersleri videolardan izleme imkanınız var. Bu yüzden online eğitim tercih edilmeli ve uygulanmalıdır.

Örgün eğitim değişimi kaçınılmaz

Örgün eğitimin manzarası hızlı bir şekilde değişiyor. Teknoloji, insanların dünyanın her yerinden eğitim kaynaklarına erişimini mümkün hale getirdi ve bu da eğitimin nasıl verildiği üzerinde derin bir etkiye sahip.

Bu değişimi tetikleyen bir dizi faktör var. İlk olarak, yükseköğretimin artan maliyeti, öğrencilerin geleneksel üniversitelere devam etmelerini giderek zorlaştırıyor. İkinci olarak, online öğrenme platformlarının yükselişi, internet bağlantısı olan herkesin yüksek kaliteli eğitim kaynaklarına erişimini mümkün kılmıştır. Son olarak, MOOC'ların (kitlesel açık online kurslar) artan popülaritesi, insanlara geleneksel üniversitelere bir alternatif sunuyor.

Tüm bu faktörler, geleneksel eğitim modellerinden uzaklaşılmasına neden oluyor. Her geçen gün daha fazla insan eğitimini online olarak almayı tercih ediyor ve bu eğilim gelecekte de devam edecek gibi görünüyor.

Bu değişimin etkileri çok geniş kapsamlı. Birincisi, örgün eğitimi dünyanın her yerinden insanlar için daha erişilebilir hale getiriyor. Bu durum özellikle geleneksel üniversitelere erişimin sınırlı olduğu ülkelerde yaşayanlar için oldukça faydalı. Ayrıca, geleneksel üniversitelerin iş modellerini yeniden düşünmelerine neden oluyor. Birçoğu artık daha geniş bir kitleye ulaşmanın bir yolu olarak MOOC'lar sunuyor ve hatta bazıları tüm lisans programlarını online olarak sunmaya başlıyor.

Geleneksel eğitim modellerinden uzaklaşan bu değişimin, önümüzdeki yıllarda öğrenme hakkındaki düşüncelerimiz üzerinde derin bir etkisi olacağı kesin. Kendi eğitim uygulamalarımızı buna göre uyarlayabilmemiz için bu değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor

Örgün eğitime alternatif olarak online eğitim

Öncelikle online eğitim nedir ona açık bir tanımlama getirelim. Online eğitim günümüz teknolojik imkânlarıyla bir derslik ortamında olması gereken eğitimi internet üzerinden aynı özelliklerle alabilmenizi sağlayan bir sistemdir. Klasik örgün eğitimin yarattığı zorluklar sonucu eğitim hayatından mahrum kalan kişiler için sunulan teknolojik bir çözümdür. Tüm dünyada hemen hemen her eğitim modelinde uygulanan online eğitim ülkemizde de tam kapasiteli olarak üniversitelerde uzaktan eğitim adı altında tanımlanmaktadır ve her geçen yıl sağladığı kolaylıklar sebebiyle giderek ön plana çıkmaktadır. Ayrıca ilk öğretim düzeyinde online eğitim modeli için ülkemizde pilot bölgelerde uygulamalar yapılmaktadır. Dünya çapında geleceğin eğitim modeli olarak tanımlanan online eğitim her konuda öğrenim için sınırsız bir özgürlük sunmaktadır.

Online Eğitim Her Yerde

Web 3.0 çağının getirdiği değişimlerden biri de eğitim alanında olmuştur. Eğitimdeki dijitalleşme ile nitelikli bilgi ulaşılabilir hale gelmiş, bu durum talebi arttırmış ve talebe bağlı olarak da çok daha profesyonel örgün eğitim kalitesinde online eğitim sistemi gelişmiştir. Tıpkı ticarette olduğu gibi online sistem nasıl ki e-ticareti günümüz ticareti haline getirdiyse; eğitimde de örgün eğitim modelinin giderek e-eğitime evrildiğini görüyoruz.

Online eğitim ayrıca çağa bağlı olarak modernize edilmiş pek çok farklı konuda sertifikalı online eğitim programları açılmasını da sağlıyor. Kişisel gelişimden mesleki eğitimlere kadar geniş bir yelpazede uzman eğitmenler tarafından hazırlanan sertifika programları bireylerin kariyer hayatlarına yeni bir boyut kazandırıyor. Online eğitim ile çok daha donanımlı ve bilgili bireylerin çalışma hayatına katılmasıyla işletmeler açısından da işlerin yürütülmesi bakımından önemli katkılar sağlıyor. Enstitü’nün uzman eğitmen kadrosu ve konu çeşitliliği ile herkes için 7/24 eğitim programı online eğitim programlarını yakından inceleyerek siz de dilediğiniz her konuda eğitim alabilirsiniz.

Online Eğitim Neden Tercih Ediliyor?

  • Online eğitimin zaman kısıtlaması yok. Dilediğiniz saat ve tarihte eğitim alabilirsiniz.

  • Online eğitim mekândan bağımsızdır. Evinizden çıkmadan rahatlıkla eğitim alabilirsiniz.

  • Yol, yeme-içme gibi masraflarınız olmaz. Aynı zamanda yol yorgunluğu çekmezsiniz.

  • Çalışıyor olmanız eğitim almanıza online eğitimle engel olmaktan çıkar.

  • Canlı dersler kendini bir sınıfta hissetmek isteyenler için var. Eğitmeniniz ve sınıf arkadaşlarınızda ders dinleme, soru sorma şansını evinizin konforunda yaşarsınız.

  • Kaçırdığınız ders kabusu online eğitimde yoktur. Çünkü kayıtlı ders videolarınız kaçırdığınız dersleri izlemek ya da tekrar yapmak için her an sizi bekler.

  • Online eğitim programları ücretsiz ya da çok düşük bütçelerle sizi sıkıntıya sokmadan eğitim alabilmenizi sağlar.

  • Ayrıca dışarı çıkma konusunda herhangi bir bedensel engeli olanlar için bu eğitim modeli iyi bir alternatiftir.

  • Herkesin öğrenme hızı farklıdır. Online eğitim sayısız ders tekrar imkânı sunduğu için bu farkı kişi açısından sorun olmaktan çıkarır.

  • Online eğitim her alanda bilgiyi ulaşılabilir kılması sebebiyle örgün eğitim de dâhil tüm eğitim sistemlerinde engelleri ortadan kaldırıyor.

Kurumlara Bağlı, Okullar, Üniversiteler, Örgün eğitim, okul veya üniversite gibi resmi bir kurumda verilir, Düzenli ve Sıralı, İlköğretim, ortaöğretim vs, Örgün eğitimin belli bir düzeni ve ilerleyiş sırası vardır, Diploma ile Sonuçlanır, Lise diploması, lisans derecesi, Örgün eğitim genellikle onaylı bir diplomayla sonlandırılır, Disiplin İçerir, Devam zorunluluğu, sınavlar, Örgün eğitim, çağrılarına katılan öğrenciye disiplini ve düzeni öğretir, Yaş Gruplarına Göre Ayrılır, Anaokulu, ilkokul, Örgün eğitim, öğrencilerin yaşlarına göre farklı gruplara ayrılmıştır, Müfredatı Belirlidir, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Örgün eğitimde öğretilecek konular ve derslerin içerikleri önceden belirlenmiştir, Yüz Yüze Eğitim, Derslikler, Sınıflar, Örgün eğitim yüz yüze yapılan, etkileşimli bir eğitim modelidir, Düzenli Testler, Quizler, Sınavlar, Öğretmenler, öğrencilerin anlama ve uygulama yeteneğini kontrol etmek için düzenli testler yapar, Kariyer Destekli, İş Alanları, Maaş Artışı, Örgün eğitim, yüksek kariyer hedefleri olan öğrencilere büyük faydalar sağlar, Öğrencinin Gelişimini İzlemek, Akademik Notlar, Davranış Değerlendirmeleri, Örgün eğitim, öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini düzenli bir şekilde izleme ve değerlendirme olanağı sağlar
eğitim sertifika sertifika programları örgün eğitim
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018
Bu görüntü, bir masa üzerine yerleştirilmiş, klavyesi ve ekranı olan bir dizüstü bilgisayarı göstermektedir. Dizüstü bilgisayar çoğunlukla mavi ve beyaz renktedir ve ekranın etrafında siyah bir kenarlık vardır. Dizüstü bilgisayarın sol üst köşesinde siyah bir dikdörtgen içinde beyaz bir ok bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarın sağında siyah kenarlıklı beyaz bir zarf ve üzerinde kareler olan beyaz bir kare var. Resmin sağ alt köşesinde, beyaz tuşları olan bir klavyenin yakın çekimi ve sağda mavi ve beyaz bir işaret var. Resmin arka planı siyahtır. Görüntü dizüstü bilgisayarın yakın çekimidir ve klavyenin ve tuşlarının ayrıntılarını yakalar. İş, eğlence ve iletişim için kullanılan modern bir cihazı tasvir etmektedir.
Online Eğitim

Online Eğitim Eğitimin Geleceği Mi?

28 Ocak 2021