AnasayfaBlogOnline Ne Demek? Eğitimde Online Nedir?
Ne Demek?

Online Ne Demek? Eğitimde Online Nedir?

28 Kasım 2019
Bu resim, havada bir roket bulunan bir dizüstü bilgisayarın resmidir. Dizüstü bilgisayar gümüş rengindedir ve resmin sol tarafında konumlandırılmıştır. Roket açık mavi renktedir ve arkasında bir duman izi bırakarak havaya doğru ateş etmektedir. Arka plandaki gökyüzü koyu mavi renkte ve üzerinde dağılmış beyaz bulutlar var. Dizüstü bilgisayar ön planda ve roket arka planda hafifçe bulanık. Görüntüde dizüstü bilgisayarın hemen üzerinde asılı duran bir şapka da görülüyor. Şapka açık kahverengi bir renktedir ve roketin itiş gücüyle havada tutulmaktadır. Dizüstü bilgisayar ve roket birlikte güçlü bir görüntü oluşturuyor; dizüstü bilgisayar yere basan, dünyevi bir varlığı, roket ise hayal gücü ve olasılığın gücünü temsil ediyor.
Online (Çevrimiçi) KavramıGünlük Hayatta Online Olmanın ÖnemiEğitimde Online (Çevrimiçi) Olmanın Önemi
İnternet bağlantısı ya da internet üzerinden bağlantı kavramıdır.Mobil uygulamalar aracılığıyla iletişim, alışveriş, bankacılık işlemleri, rezervasyonlar, alım satım işlemleri ve daha pek çok eylem online şekilde gerçekleştirebilir. Eğitimde eşit şartlarda ve esnek zamanlama ile herkes için eğitim fırsatı sağlar.
Bağlantı, alındığı anda birishim yada cihazın sistemle iletişim içinde olduğunu belirtir.Sosyal medya platformları, haberler, günlük bilgilere ulaşmak için ve daha pek çok konuda online olmak hayatı kolaylaştırır ve hızlandırır.Geçmişte posta, radyo ve televizyonla sağlanan eğitim imkanları şimdi internet üzerinden daha hızlı ve daha etkili bir şekilde sağlanabiliyor.
Birçok durumda bağlı olan bir cihazın o an aktif ve çalışır durumda olduğunu belirtir.Online olduğumuzda dünyanın her yerinden en güncel bilgilere ve hizmetlere erişim imkanımız olur.İnternetin yaygınlaşması ve teknolojinin ilerlemesi ile eğitim kalitesi, erişilebilirliği ve çeşitliliği artmıştır.
Online kavramı internet üzerinden yapılan her türlü eylem için kullanılan bir zarftır.İnternet üzerinden yapılan tüm işlemler, iş dünyasında ve özellikle eğlence sektöründe kesintisiz iletişim sağlar.Online eğitimler, farklı konularda uzmanlaşmış kişilere ulaşmayı sağlar ve sertifikalarla mesleki gelişimi destekler.
İnternet üzerinden bağlantı kuran ve etkinliğini sürdüren bir durumu ifade eder.Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar aracılığıyla, internete bağlanıldığı zaman online olunmuş olur.Online eğitim, derslerin kaydedilmesini ve istendiği zaman ulaşılarak tekrar edilmesini sağlar.
Bir ağ ya da sistemle bağlantı kuruyor olmak, bir çeşit dünya ile iletişim halinde kalma durumu doğurur.Online olmak, dünyada yaşanan her türlü gelişmeden anında haberdar olmayı, dünya ile aynı anda aynı bilgilere sahip olmayı sağlar.Eğitim platformları ve kurumlar, online sistemler aracılığıyla eğitim materyallerini ve ders içeriklerini dünyanın her yerindeki öğrencilere ulaştırabilir.
Online kelimesi aynı zamanda bir durumun, bir hizmetin veya bir olayın 'gerçek zamanlı' veya ‘anlık’ olduğunu belirten bir terimdir.Online olmak, günlük işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır, zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın birçok hizmetten faydalanmayı mümkün kılar.Anında geri bildirim alınabilen online eğitim sistemleri, öğrenme sürecini hızlandırır ve etkinleştirir.
Canlı ya da gerçek zamanlı olarak internet üzerinden yapılan bir etkinliği ifade eder.Online olmak, kişilere ve kurumlara işlemlerini daha hızlı ve daha verimli bir şekilde gerçekleştirme imkanı sağlar.Anlık iletişim ve etkileşim imkanı sunan online eğitimler, öğrenme sürecindeki bireysel farklılıkları gözetir ve adaptasyonu destekler.
İnternet ortamında gerçekleştirilen herhangi bir işlemi veya durumu belirleyen bir zarf işlevi görür.Online olmak işlemleri hızlandırır, bilgiye erişimi kolaylaştırır ve yaşam kalitesini yükseltir.Öğrenme sürecini kişiselleştirmeye olanak sağlar, öğrenme kaynaklarını ve materyallerini çeşitlendirir ve eğitimi daha erişilebilir hale getirir.
Bir cihaz ya da sistemle sürekli bağlantı halinde olmayı ve bir operasyonu veya işlemi otomatik veya yarı otomatik bir şekilde gerçekleştirmeyi ifade eder.Online olmak, kişisel ve iş hayatını daha verimli ve etkili hale getirir, maliyetleri düşürür ve zahmetli işlemleri basitleştirir.Online eğitimler, her seviyede öğrencinin kendi hızında ve kendi tarzında öğrenmesine olanak tanır ve daha geniş bir kitleye eğitim fırsatı sunar.

İngilizce bir kelime olan online Türkçede çevrimiçi olarak tanımlanır. Günümüzde online kelimesi direk internet bağlantısı ya da internet üzerinden bağlantı kavramına denk gelen bir zarf olarak kullanılır. Oysa ki online ne demek sorusuna tam karşılık gelen aslında bağlantı kavramıdır. Örneğin bir yazıcının bir bilgisayar sistemine bağlı olarak çalışması o an için yazıcının online olduğunu gösterir. Daha önceleri on-line olarak ifade edilen bu kavram açık hat şeklinde de tercüme edilebilir. Kökeni buradan gelse de internetle birlikte yeniden tanımlanan bu kavram dünya üzerinde internet üzerinden yapılan her türlü eylem için kullanılır noktaya gelmiştir. Şimdi gelin online hayatlarımızın ne kadar içinde yakından bakalım.

Hayatımız Online Hale Geldi!

Artık öyle bir çağda yaşıyoruz ki yaptığımız her şeyin başında bir online var. Akıllı telefonlarımız internetin hızı mobil uygulamalar derken genci yaşlısı herkes online hayattan bir şekilde faydalanıyor. İnternet bağlantısının olmadığı bir yerde nefes alamayacak kadar bağımlısı olan pek çok insan bile var. Tabii bu bağımlılık kısmı bir yana tüm dünyanın internet üzerinden birbirine bağlandığı bir dünyada artık internetsiz bir hayat düşünülemez bir noktaya geldi. Artık tüm iletişimlerimiz neredeyse online iletişim haline geldi. Özel gün kutlamalarından günlük dialoglara kadar her türlü iletişimde önceliğimiz sosyal medya platformları ve akıllı uygulamalar üzerinden online olarak yürüyor. Hatta gün içerisinde kim çevrimiçi kim değil sosyal medyadan takip edip Ayşe uyumuş,  Ali uyanmış şeklinde birbirimizi takip ettiğimiz durumlar bile var.

Alışverişin adı artık online alışveriş. Aradığımız her şeyi online alışveriş sitelerinden kolaylıkla ve en uygun şekilde alabiliyoruz. Market alışverişlerimizi online olarak yapıp paketleri kapımıza kadar getirtebiliyoruz. Yemek siparişleri, çiçek siparişleri aklımıza gelecek her türlü alışveriş artık online platformda var. Tatil rezervasyonları, seyahat ya da organizasyon biletleri, hastane randevuları, bankacılık işlemleri, alım satım emlak işleri hepsinin başında artık online kelimesi eklendi. Ticaretin online hali, ticaret hayatına bambaşka bir boyut getirdi ve ticaret dünyasının kuralları baştan yazılarak artık e-ticaret oldu. Televizyon, radyo, gazete, dergi artık online platformlarda yer alıyor ve geleneksel medya yerini internet dünyasına bırakıyor. Artık dünya internet ve akıllı teknolojiler sayesinde birbiriyle 24 saat iletişim kurabiliyor. Bu duruma bağlı olarak iş dünyasında da toplantılardan her türlü bağlantıya kadar tüm işlemler internet üzerinden yürütülüyor. Sağlıktan eğlenceye, özel yaşamdan iş dünyasına ve eğitime kadar artık hayatımız online.

Eğitimde Online Nedir?

Online eğitimin çıkış noktası herkes için her koşulda eşit şartlarda eğitim sağlamaktır. Aslında bu çıkış noktasına geçmişten bugüne her zaman farklı çözümler aranmıştır. Biraz eskilere gidelim. Bundan 100 yıl öncesinde dahi posta aracılığıyla eğitim alınabiliyordu. Aradan bir süre geçtikten sonra radyo ve televizyon yayınları ile eğitim alınabiliyordu. TRT yıllarında televizyonlarda okuma-yazma eğitimleri bugünkü online eğitim mantığının o dönemin koşullarında gerçekleşen benzer bir kavramdı. Gün geçtikçe gelişmeye devam eden teknoloji, eğitimde de yenilikleri meydana getirdi ve bilgisayarlarda izlenmek üzere CD-ROM’larla öğrencilere eğitimler sunuldu ve kesinlikle en büyük yenilik internetin ortaya çıkması oldu. İnternet her evde bulunmaya başlayınca eğitim CD’leri de rafa kaldırıldı ve online platformlarda sunulan eğitimler ortaya çıktı. İlk olarak 1960’larda denemeleri yapılan ve günümüze kadar gelen bu süreçte kalitesi düşük online eğitimler öğrenciler için baya zorlayıcı oldu. Teknoloji ilerledikçe online eğitime yapılan yatırımlarla son birkaç yıldır online eğitim alan öğrenci sayısı 6 milyondan fazla ve her geçen saniye, biz uyurken dahi online eğitimleri tercih eden kişi sayısı artmaya devam ediyor.

Online eğitimi, internet aracılığıyla oluşturulan sanal sınıflarda öğrenci ve eğitmenin kolaylıkla etkileşim kurabildiği ve öğrencinin sayısız bilgi kaynağına ulaşabildiği eğitim türü olarak tanımlayabiliriz. Yorucu bir iş gününün ardından canlı ders zamanlarını kaçırsanız bile kaydedilen videoları gönül rahatlığıyla izleyebileceğiniz online eğitimler size her türlü konforu sunuyor. Online eğitimin örgün eğitime göre çok tercih edilmesinin temel sebebi budur. Online olarak aldığınız eğitim boyunca deneme sınavları ve ödevlere tabii tutulmanız konuyu ne kadar öğrendiğinizi gösteriyor. Eğer bu durumlarda sıkıntı yaşıyorsanız dersle ilgili soru işareti olan kısımları basit bir ders tekrarı ile düzeltebiliyorsunuz. Ayrıca online eğitim sonunda gireceğiniz sertifika sınavı öğrendiklerinizi pekiştirmenin yanı sıra belli bir not eşiğini geçmeniz durumunda sertifika almaya hak kazanıyorsunuz. Öğrenciye eğitimde seçme hakkını veren online eğitim asla sizi kısıtlamıyor. Ayrıca bazen ücretsiz bazen düşük maliyetli ücretlendirmeleri ile ciddi bir tasarruf sağlıyor.

Enstitü’nün Online Eğitim Programları

Enstitü’nün online eğitim programları çalışanlar, öğrenciler, ev hanımları, iş bulamayanlar, boş vakitlerini değerlendirmek isteyenler dahil herkesi hedefler. Bunun yanı sıra siz ne yapmak istiyorsanız ona yönelik bir eğitim bulabilirsiniz. Yani Enstitüde her ihtiyaca yönelik olarak düşünülen eğitimler tasarlanır. Örneğin iş dünyasına hazırlanmak, okul hayatınıza katkıda bulunmak, hep hayalini kurduğunuz bir meslek sahibi olmak ya da merak ettiğiniz bir konu hakkında tüm detaylarıyla bilgi edinmek. Son olarak teknoloji çağının meslekleriyle de Enstitü’nün eğitim programları ile tanışabilir ve yepyeni bir meslekle de hayatınıza devam edebilirsiniz.

İstanbul İşletme Enstitüsü’ne ait yararlanacağınız eğitimler 9 ayrı kategoride yer alır. Bunlar;

şeklindedir. Bu eğitimler sayesinde bir meslek sahibi olabileceğiniz gibi cv’nizde bu eğitimlerin yer almasını sağlayarak mülakat görüşmelerinden sonraki işe alım sürecinde kendinizi bir adım öne çıkarabilirsiniz.

  • kişisel gelişim kategorisinde yer alan eğitimler ile güçlü yanlarınızı ortaya çıkarabilir, eksik olduğunu düşündüğünüz alanlarda kendinizi tamamlayabilirsiniz. örneğin fotoğrafçılık eğitimi amatörce yaptığınız çekimleri profesyonelleştirerek harikalar yaratabilirsiniz ya da nlp teknikleri ile hayatınıza farklı bir bakış açısı kazandırabilirsiniz.

  • Satış ve Pazarlama kategorisindeki eğitimler, normal ya da online ticaret yapanların veya yapmaya başlayanların ya da kurumsal firmaların satış ve pazarlama departmanlarında çalışanların alabileceği eğitimlerdir.

  • İletişim eğitimleri, diksiyondan beden diline, halkla ilişkilerden ikna tekniklerine kadar iletişimin gücünden bu eğitimlerle yararlanabilirsiniz.

  • İş hayatı eğitimleri tehlikeli ya da az tehlikeli yaptığınız işlerde güvenli hareket etmenizi, iş hayatında yaratıcı düşünebilmeyi, iş ortaklarınızla yapacağınız yazışma tekniklerini size öğretmeyi amaçlıyor. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen ya da teorideki projelerini uygulamak isteyen girişimciler için de başarıya ulaşmasını sağlıyor.

  • Finans-Muhasebe eğitimlerinden eğer bu alana ilgi duyan biriyseniz faydalanabilirsiniz. Bu eğitimler ticarette finansal konular hakkında bilgi ve tecrübe edinmenizi sağlıyor.

  • Yabancı dil eğitimleri ile yabancı dil öğrenip farklı kültürler ve farklı arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Hatta yabancı dilinizi geliştirdiğinizde bir gezgin olup birçok yerleri tarihi ve kültürel yönden tanıtabilirsiniz.

  • İnsan Kaynakları eğitimleri kategorisindeki eğitimler, kurumsal şirketlerin veya işletmelerin insan kaynakları departmanında çalışan veya bu alana ilgi duyan herkesin alacağı eğitimlerdir. Bordrolama tekniklerinden işe alım sürecine kadar pek çok konuyu bünyesinde barındırıyor.

  • Yazılım ve Bilişim Eğitimlerinde yer alan eğitimlerle dilerseniz bir web sitesi kurarak ürünlerinizi satabilir, ya da ilgi alanınıza göre video editörlüğü programıyla yeni bir meslek sahibi olabilirsiniz.  Bunların yanı sıra programlamaya ilgi duyanlar veya adım atmak isteyenler, programlamanın temelini alarak bu sektöre adım atabilirler.  

  • Enstitü bünyesindeki online eğitimler her zaman tecrübeli ve uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Siz de online eğitimlerle kendinizi geliştirmek istiyorsanız İstanbul İşletme Enstitüsü ile hemen öğrenmeye başlayın!

İlgili eğitim: Nlp Eğitimi

İlgili eğitim: Diksiyon Sertifikası

İnternet bağlantısı ya da internet üzerinden bağlantı kavramıdır, Mobil uygulamalar aracılığıyla iletişim, alışveriş, bankacılık işlemleri, rezervasyonlar, alım satım işlemleri ve daha pek çok eylem online şekilde gerçekleştirebilir,  Eğitimde eşit şartlarda ve esnek zamanlama ile herkes için eğitim fırsatı sağlar, Bağlantı, alındığı anda birishim yada cihazın sistemle iletişim içinde olduğunu belirtir, Sosyal medya platformları, haberler, günlük bilgilere ulaşmak için ve daha pek çok konuda online olmak hayatı kolaylaştırır ve hızlandırır, Geçmişte posta, radyo ve televizyonla sağlanan eğitim imkanları şimdi internet üzerinden daha hızlı ve daha etkili bir şekilde sağlanabiliyor, Birçok durumda bağlı olan bir cihazın o an aktif ve çalışır durumda olduğunu belirtir, Online olduğumuzda dünyanın her yerinden en güncel bilgilere ve hizmetlere erişim imkanımız olur, İnternetin yaygınlaşması ve teknolojinin ilerlemesi ile eğitim kalitesi, erişilebilirliği ve çeşitliliği artmıştır, Online kavramı internet üzerinden yapılan her türlü eylem için kullanılan bir zarftır, İnternet üzerinden yapılan tüm işlemler, iş dünyasında ve özellikle eğlence sektöründe kesintisiz iletişim sağlar, Online eğitimler, farklı konularda uzmanlaşmış kişilere ulaşmayı sağlar ve sertifikalarla mesleki gelişimi destekler, İnternet üzerinden bağlantı kuran ve etkinliğini sürdüren bir durumu ifade eder, Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar aracılığıyla, internete bağlanıldığı zaman online olunmuş olur, Online eğitim, derslerin kaydedilmesini ve istendiği zaman ulaşılarak tekrar edilmesini sağlar, Bir ağ ya da sistemle bağlantı kuruyor olmak, bir çeşit dünya ile iletişim halinde kalma durumu doğurur, Online olmak, dünyada yaşanan her türlü gelişmeden anında haberdar olmayı, dünya ile aynı anda aynı bilgilere sahip olmayı sağlar, Eğitim platformları ve kurumlar, online sistemler aracılığıyla eğitim materyallerini ve ders içeriklerini dünyanın her yerindeki öğrencilere ulaştırabilir, Online kelimesi aynı zamanda bir durumun, bir hizmetin veya bir olayın 'gerçek zamanlı' veya ‘anlık’ olduğunu belirten bir terimdir, Online olmak, günlük işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır, zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın birçok hizmetten faydalanmayı mümkün kılar, Anında geri bildirim alınabilen online eğitim sistemleri, öğrenme sürecini hızlandırır ve etkinleştirir, Canlı ya da gerçek zamanlı olarak internet üzerinden yapılan bir etkinliği ifade eder, Online olmak, kişilere ve kurumlara işlemlerini daha hızlı ve daha verimli bir şekilde gerçekleştirme imkanı sağlar, Anlık iletişim ve etkileşim imkanı sunan online eğitimler, öğrenme sürecindeki bireysel farklılıkları gözetir ve adaptasyonu destekler, İnternet ortamında gerçekleştirilen herhangi bir işlemi veya durumu belirleyen bir zarf işlevi görür, Online olmak işlemleri hızlandırır, bilgiye erişimi kolaylaştırır ve yaşam kalitesini yükseltir, Öğrenme sürecini kişiselleştirmeye olanak sağlar, öğrenme kaynaklarını ve materyallerini çeşitlendirir ve eğitimi daha erişilebilir hale getirir, Bir cihaz ya da sistemle sürekli bağlantı halinde olmayı ve bir operasyonu veya işlemi otomatik veya yarı otomatik bir şekilde gerçekleştirmeyi ifade eder, Online olmak, kişisel ve iş hayatını daha verimli ve etkili hale getirir, maliyetleri düşürür ve zahmetli işlemleri basitleştirir, Online eğitimler, her seviyede öğrencinin kendi hızında ve kendi tarzında öğrenmesine olanak tanır ve daha geniş bir kitleye eğitim fırsatı sunar
eğitim iienstitu online eğitimleri eğitimde online ne demek online ne demek online nedir online eğitim nedir online ne demek online ne anlama gelir
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018