AnasayfaBlogİngilizce Öğrenme Teknikleri Nelerdir? Nereden Başlanmalı?
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Teknikleri Nelerdir? Nereden Başlanmalı?

15 Ekim 2019
Bu fotoğraf çeşitli renklerde bir grup taşı göstermektedir. Resmin ortasında bayraklı boyalı bir kaya ve üzerinde L harfi olan sarı ve mavi bir nesne var. Solda, üzerinde beyaz bir çizgi olan mavi bir taş ve bir kayanın üzerine boyanmış bir harf var. Sağda, üzerinde beyaz bir çizgi olan mavi oval bir nesne ve bir kayanın üzerine boyanmış bir harf var. Sol üst köşede bir taşın yakın çekimi var. Sol alt köşede, üzerinde bir harf olan sarı bir taş var. Son olarak, sağ alt köşede, üzerinde H harfi olan pembe bir taş var. Taşlar ilginç bir şekilde dizilmiş ve üzerlerindeki renkler ve yazılar bu görseli göz alıcı ve benzersiz kılıyor.
Teknik TipiTecniklerAmaç
Okuma ve Yazma TeknikleriYüksek sesle okuma, özet çıkarma, günlük tutma, İngilizce metin okuma, İngilizce forumlarda yazışmaOkuma ve yazma yeteneklerini geliştirmek
Konuşma TeknikleriSesli okuma, ses kaydı almak, İngilizce dizi ve müzik dinleme, İnternet sohbetlerine katılma, İngilizce düşünmeKonuşma yeteneklerini geliştirmek ve İngilizce konuşmayı rahatlatmak
Kelime Ezberleme TeknikleriGünlük hayatta sık kullanılan kelimeleri öncelikli olarak ezberleme, kelimelerin İngilizce karşılıklarını öğrenmeGeniş ve işlevsel bir kelime dağarcığı oluşturmak
Gün içinde İngilizce Kullanma TeknikleriAkıllı telefonları ve uygulamaları İngilizceye çevirme, İngilizce makale ve blog yazıları okumaİngilizceyi çevresel dil olarak benimsemek ve gündelik yaşamın bir parçası haline getirmek
Dinleme Teknikleriİngilizce dizi, film ve müzikleri dinleme, internet üzerinden sesli sohbetlere katılmaİngilizceyi doğru ve akıcı bir şekilde duymak ve dinleme yeteneklerini geliştirmek
Pratik Yapma TeknikleriGünlük konuşma kalıplarını kullanarak kendi kendine konuşma, sesli sunumlar yapmaİngilizce konuşma yeteneklerini geliştirmek ve özgüven kazanmak
Gramer TeknikleriGramerle konuşmaya çalışmama, doğal İngilizce konuşmayı hedeflemeDoğal ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmayı öğrenmek
Egzersiz Yapma TeknikleriÜnite sonunda bulunan alıştırmaları yapma, ekstra alıştırmalar bulmaÖğrenilenleri pekiştirmek ve pratik yapmak
Öğrenme Materyalleri Kullanma TeknikleriHikaye kitaplarından faydalanma, İngilizce makale ve blog yazıları okuma, İngilizce içerikli forumlarda yazışmaÇeşitli materyalleri kullanarak dil becerilerini çeşitli yollarla geliştirmek
Planlama Teknikleriİngilizce öğrenme hedeflerini belirleme ve bu hedeflere yönelik eylem planı oluşturmaÖğrenmeyi yönetilebilir ve sürdürülebilir hale getirmek

ingilizce öğrenme teknikleri ingilizce eğitiminizi tamamlayan, derslerde öğrendiklerinizi uygulayarak kalıcı olmasını sağlayan pratikler bütünüdür. dünyanın resmi dilinin ingilizce olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, günümüzde ingilizce öğrenmek artık hemen hemen herkes için bir zorunluluktur. en kısa yoldan, en kolay şekilde ve kalıcı olarak ingilizce öğrenmek ve kullanmak için aşağıdaki ingilizce öğrenme tekniklerine göz atabilir, en çok eksik olduğunuzu düşündüğünüz alandan uygulamaya başlayabilirsiniz. 

İngilizce öğrenme tekniklerini ile amaçlanan anlayarak öğrenmenizi sağlamaktır. Bunun için de 4 temel beceri üzerine kurulu teknikler geliştirilmiştir. Bu tekniklerle İşitsel ve görsel duyular aracılığıyla okuma, yazma, düşünme ve konuşma becerilerini geliştirerek, akıcı bir şekilde İngilizceyi kullanmak amaçlanır. 

İngilizce Öğrenme Teknikleri Nedir?

İngilizce öğrenme tekniklerini uygulamaya en çok eksikliğini hissettiğiniz alandan başlayabilirsiniz. Örneğin konuşma konusunda sorun yaşıyorsanız daha çok konuşmaya yönelik teknikleri deneyebilirsiniz. İşiniz gereği sürekli yazışmalar yapmanız gerekiyorsa, okuma ve yazma teknikleri bu konudaki becerilerinizi kısa sürede arttırmanızı sağlar.

Eğer İngilizceye yeni başlıyorsanız İngilizce başlangıç seviyesi eğitimiyle beraber daha çok ezbere dayalı teknikler ilk etapta daha çok işinize yarayacaktır. Öncelikle İngilizce konusunda ihtiyacınız olanın ne olduğunu belirlemeniz gerekir. Sonrası ihtiyacınıza göre aşağıdaki teknikleri uygulayarak, İngilizcenizi geliştirmek .

İngilizce Öğrenmek için Okuma ve Yazma Pratikleri 

Eğer kendinizi İngilizce okumak ve yazmak konusunda ilerletmek istiyorsanız öncelikle okumaktan başlamalısınız. Çünkü yazma becerinizin gelişmesi ne kadar okuduğunuzla doğru orantılıdır. Okumaya basit hikâye kitaplarından başlayabilirsiniz. İlk aşamada yanınızda bir sözlük bulundurun. Ama sözlüğünüz İngilizce – İngilizce olursa çok daha çabuk kavramanızı sağlayacaktır. Zaman zaman kitaplarınızı yüksek sesle okuyun. Böylece İngilizceyi konuşma aşamasına geçtiğinizde yadırgamayacaksınız. Yazmaya okuduğunuz kitapların özetini çıkararak başlayabilirsiniz.

Ben şimdi ne yazacağım ?” kısmını böylece geçmiş olursunuz. İkinci bir yazma alternatifi olarak günlük tutun. Ama bu günlükte bildiğiniz kelimeler ve kavramlar üzerinden metinler oluşturun. Akıllı telefonlarınızı ve tüm uygulamalarınızı İngilizceye çevirin. İnternet üzerinde İngilizce makale ve blog yazılarını çeviri kullanmadan okuyun. Hem anlayarak okumanız gelişecek hem de yazmak için cümle kalıpları hakkında bilgi sahibi olacaksınız. İngilizce içerikli forumlarda yazışarak yazma pratikleri yapmak da zamanla sizi hızlandıracak bir başka seçenektir. Eğer ki işiniz gereği İngilizce yazışmalar yapmanız gerekiyorsa orada kullanacağınız kalıplar ile de kendi kendinize yazışma pratikleri yapabilirsiniz. 

İngilizce Öğrenmek için Konuşma Pratikleri 

İngilizce öğrenmek konusunda en çok zorlanılan konulardan bir tanesi İngilizce konuşmaktır. “ Söylenilenleri anlıyorum ama konuşamıyorum “. Aşağıdaki teknikleri uygulayarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

  • Öncelikle konuşmaktan korkmayın. İlk konuşmaya başlarken sesiniz bile size yabancı gelir. Bu sebeple önce metinleri sesli okuyarak ve en sevdiğiniz İngilizce şarkıları yüksek sesle söyleyerek kendinizi İngilizce konuşmaya hazırlayın. 

  • Sesinizi kaydedin. Günlük konuşma kalıplarını kullanarak kendi kendinize konuşun ve cep telefonunuza kaydedin. Sonra bu konuşmaları dinleyin. Tonlama ve vurgularınıza dikkat edin. Rahat ve doğal bir konuşma tonu yakalayana kadar bu çalışmalara devam edin. 

  • İngilizce dizi, film ve müzikleri gözünüzü kapatıp dinleyin. Böylece doğal ve akıcı konuşmayı zihninize kazımış olacaksınız. 

  • İnternet üzerinden sesli sohbetlere katılın. Artık pek çok yerde olan, İngilizce konuşulan kafelerde arkadaşlarınızla günlük sohbetlerinizi İngilizce yapmaya çalışın.

  • İngilizce cümleleri zihninizde Türkçeden İngilizceye çevirmeyin. Mümkün olduğunca İngilizce düşünmeye çalışın. 

  • İşiniz gereği İngilizce sunumlar yapmanız gerekiyorsa nasıl ki kendi dilinizde bir sunuma hazırlanırken ön prova yapıyorsunuz, aynı şekilde sesli olarak sunumunuzu birkaç kez tekrarlayın. 

  • Gramerle konuşmaya çalışmayın.

İngilizce Öğrenmek için Kelime Ezberleme Yolları Nedir?

Kelime ezberleme tekniği, İngilizce öğreniminde kullanılan en bilindik tekniklerden biridir. Ancak bu tekniği nasıl uyguladığınız önemlidir. Kelime ezberlerken hangi kelimeleri seçeceğiniz ve bu kelimeleri unutmadan hafızanızda uzun süreli kalmasını nasıl sağlayacağınızı da bilmeniz gerekir. Ancak bunlara dikkat ederseniz kelime öğrenme tekniğiyle başarıyı yakalayabilirsiniz. 

  • Ezberlediğiniz kelimelerin sayısından çok, kelimeleri ne kadar sıklıkla kullanacağınız önemlidir. Bu sebeple gün içinde sürekli kullandığınız ve size sürekli çağrışım yapabilecek kelimelerden başlayın. Örneğin, ev ortamında ya da iş ortamında bulunan objelerin İngilizce karşılıklarını ezberleyin. Ezberlemiş olduğunuz objelerle her gün karşı karşıya kalmak ve tekrarlamak bu kelimeleri öğrenmenizi sağlayacaktır. 

  • Duygusal dilinizi İngilizceye çevirin. Yani Mutlu Olmak, sıcaktan bunalmak gibi duygu geçişlerinizi ifade eden İngilizce Kelimeleri ezberleyin ve bu duygu geçişlerinizi sürekli İngilizce olarak tekrar edin. 

  • Kendinizi test edin. Günde sıkılmadan kaç kelime ezberleyebildiğinizi tespit edin.  Gelişiminize göre kelime sayısını arttırın.

  • Kelimeleri mutlaka zihninizde canlandırın. Böylece kuru bir ezber yerine daha akılda kalıcı bir çalışma yapmış olursunuz. 

  • Telefon ya da tabletinize İngilizce kelime oyunlarından birini yükleyin. Eğlenerek öğrenmek her zaman iyi sonuç verir. 

  • Zaman zaman en başa dönerek öğrendiğiniz kelimeleri tekrar tekrar yazın ve kelimeleri cümle içinde kullanın. 

  • Kendinize öğrenme kartları hazırlayabilirsiniz. Gün içinde aklınıza geldikçe cebinizden bir kart seçin. Bunu kendi kendinize oynadığınız bir oyun haline getirebilirsiniz.

İngilizce Öğrenmek için İngilizce Düşünmeyi Öğrenmelisiniz

Rahat İngilizce konuşabilmek için, İngilizce düşünebilme konusunda ilerlemiş olmanız önemlidir. Çünkü farklı cümle kalıpları olan Türkçe ve İngilizceyi beynimizde Türkçe kurduğumuz bir cümleyi ağzımızdan İngilizce olarak çıkarmaya çalışmak, konuşmamızı olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple öncelikle İngilizce düşünmeye zihninizi alıştırmanız lazım. Peki bunu nasıl yapacağız? En büyük yardımcımız filmlFilmleriziler… 

Bir filmi İngilizce olarak izlemeye başladığınızda kafanızda onu Türkçeye çevirme gereği duymadan otomatik olarak İngilizce düşünmeye başlarsınız. Bunu ne kadar sıklıkla tekrarlarsanız İngilizce düşünme hızınız o kadar çabuk artacaktır. 
Eğer henüz bir filmi baştan sona İngilizce izleyecek seviyeye gelmediyseniz o zaman her gün kendinize bir konu seçin ve bu konu üzerinde sadece İngilizce olarak düşünmeye kendinizi zorlayın. Düşündüklerinizi ya sesli olarak ifade edin ya da yazın. 

Arka planda gün içinde mümkün olduğu kadar çok İngilizce bir şeyler dinleyin. Bu bir müzik de olabilir, sesli kitap da olabilir. Evde yabancı kanallarda bir dizi, bir belgesel de olabilir. İzlemeye vaktiniz yoksa bile kulak vererek yani dinleyerek kendinizi İngilizce düşünmeye ve anlamaya teşvik edebilirsiniz. 

İngilizceyi Ev Ortamında Rahat ve Eğlenceli Bir Şekilde Öğrenebilirsiniz

Eviniz size has ve sadece sizin özel alanınız olduğu için evinizde kendi kendinize rahat ve konforlu bir şekilde İngilizce öğrenebilmeniz elbette mümkün. İngilizce öğrenirken en zorlanılan an, konuşmaya başlama anıdır. Yanlış telaffuz etme, yanlış cevap verme kaygılarıyla bir sınıf ortamında sıkılanlar için onOnline Eğitimodeliyle evinizde eğitim almak çok daha rahat olacaktır.

İngilizce öğrenmek için illa yol kat ederek gideceğiniz kurslara, özel derslere bir sürü para vermeye gerek yok. Ayrıca derse geç kalmak ya da bir sınıf ortamında sıkılarak uzun süren bir İngilizce eğitimi almak gibi bir derdiniz de yok. İngilizce öğrenirken istediğiniz zaman istediğiniz kadar çalışabiliyorsunuz. Evdeyken tamamen sizin kurallarınız geçerli. Evde

ingilizce öğrenirken rahatsız edilme gibi bir durum kesinlikle olmayacağı için öğrenmek konusunda verimlilik de artmış olacak. artık internet dünyası diye bir şey var en nihayetinde. istanbul işletme enstitüsü’nün alanlarında uzman eğitmen kadrolarının bulunduğu, telefon, tablet ve bilgisayar aracılığıyla etkileşimli canlı ders imkanı sunan üstelik ücretsiz olarak verilen online ingilizce derslerinden seviyenize göre ingilizce kuru alabilir, derslerde öğrendiklerinizi İngilizce öğrenme teknikleri ile birleştirerek kalıcı olarak İngilizceyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca iş hayatınızda İngilizcenizle bir adım daha öne çıkmak için İş İngilizcesi dersini de online eğitimle alabilir, zamandan kazanabilirsiniz. Evinizde İngilizce öğrenmek işte bu kadar eğlenceli ve kolay!

Okuma ve Yazma Teknikleri, Yüksek sesle okuma, özet çıkarma, günlük tutma, İngilizce metin okuma, İngilizce forumlarda yazışma, Okuma ve yazma yeteneklerini geliştirmek, Konuşma Teknikleri, Sesli okuma, ses kaydı almak, İngilizce dizi ve müzik dinleme, İnternet sohbetlerine katılma, İngilizce düşünme, Konuşma yeteneklerini geliştirmek ve İngilizce konuşmayı rahatlatmak, Kelime Ezberleme Teknikleri, Günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri öncelikli olarak ezberleme, kelimelerin İngilizce karşılıklarını öğrenme, Geniş ve işlevsel bir kelime dağarcığı oluşturmak, Gün içinde İngilizce Kullanma Teknikleri, Akıllı telefonları ve uygulamaları İngilizceye çevirme, İngilizce makale ve blog yazıları okuma, İngilizceyi çevresel dil olarak benimsemek ve gündelik yaşamın bir parçası haline getirmek, Dinleme Teknikleri, İngilizce dizi, film ve müzikleri dinleme, internet üzerinden sesli sohbetlere katılma, İngilizceyi doğru ve akıcı bir şekilde duymak ve dinleme yeteneklerini geliştirmek, Pratik Yapma Teknikleri, Günlük konuşma kalıplarını kullanarak kendi kendine konuşma, sesli sunumlar yapma, İngilizce konuşma yeteneklerini geliştirmek ve özgüven kazanmak, Gramer Teknikleri, Gramerle konuşmaya çalışmama, doğal İngilizce konuşmayı hedefleme, Doğal ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmayı öğrenmek, Egzersiz Yapma Teknikleri, Ünite sonunda bulunan alıştırmaları yapma, ekstra alıştırmalar bulma, Öğrenilenleri pekiştirmek ve pratik yapmak, Öğrenme Materyalleri Kullanma Teknikleri, Hikaye kitaplarından faydalanma, İngilizce makale ve blog yazıları okuma, İngilizce içerikli forumlarda yazışma, Çeşitli materyalleri kullanarak dil becerilerini çeşitli yollarla geliştirmek, Planlama Teknikleri, İngilizce öğrenme hedeflerini belirleme ve bu hedeflere yönelik eylem planı oluşturma, Öğrenmeyi yönetilebilir ve sürdürülebilir hale getirmek
ingilizce öğrenmek ingilizce eğitimi iş ingilizcesi online eğitim ingilizce öğrenme teknikleri
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İngilizce Öğrenme Teknikleri
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Teknikleri

23 Aralık 2019
Resimde bir kişi görülüyor, ellerini önlerine uzatmışlar ve üzerlerinde siyah mürekkeple yazılmış yazılar var. Sol el sağ elden daha fazla yazıya sahip ve yazının büyük bir kısmı sol elin avuç içinde. Yazı, farklı bir alfabeden harflere benzeyen çeşitli sembol ve şekillerden oluşuyor. Kişinin parmak uçları ve cildinin kırışıklıkları da görülüyor. Kişinin ellerinin temiz olduğu ve herhangi bir leke ya da hasar içermediği görülüyor. Görüntünün arka planı bulanıklaştırılarak görüntünün odak noktası olan kişinin ellerine ve üzerindeki yazıya vurgu yapılıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kelime Öğrenme Yolları

12 Aralık 2019
Bir masanın üzerine, üzerine beyaz ve siyah harfler serpiştirilmiş bir oyun tahtası yerleştirilmiştir. Tahta odakta, ancak arka plan hafifçe odak dışında. Tahtanın üzerine yerleştirilmiş, üzerinde harfler varmış gibi görünen kırmızı ve beyaz plastik parçalar var. Ayrıca hafif bulanık siyah bir nesne ve üzerinde siyah harfler olan beyaz bir kare var. Bu görüntü, üzerine çeşitli parçalar yerleştirilmiş, oyunda kullanılmaya hazır bir oyun tahtasına aittir.
Kişisel Gelişim

İngilizce Öğrenme Oyunu Teknikleri

12 Aralık 2019