AnasayfaBlogE-Ticaret Öğrenmek İçin 8 Neden
E-Ticaret

E-Ticaret Öğrenmek İçin 8 Neden

27 Eylül 2019
Bu resimde bir dizüstü bilgisayar, bir kamera, beyaz bir cep telefonu, siyah ekranlı beyaz dikdörtgen bir cihaz, bir çift beyaz kulaklık, bir klavye, bir kalem ve bir masanın üzerinde saksı içinde bir bitki görülmektedir. Dizüstü bilgisayar açık ve üzerinde bir kredi kartı var. Kamera masanın sol tarafında, cep telefonu ise sağ tarafındadır. Dikdörtgen şeklindeki cihaz masanın ortasında durmaktadır ve kulaklıklar da yanına yerleştirilmiştir. Klavye dizüstü bilgisayarın önünde, kalem ise yanındaki defterin üzerinde duruyor. Saksıdaki bitki masanın en sağ köşesinde. Tüm nesneler masanın üzerine özenle yerleştirilmiş, temiz ve düzenli bir çalışma alanı yaratılmış.
E-Ticaretin FaydalarıE-Ticaretin Tetiklediği Yeni İhtiyaçlarE-Ticaret Eğitiminin İmkanları
Düşük maliyetli iş kurmaDinamik ve kişiselleştirilmiş satışlarRekabetçi sektöre uyum
Sınırları aşan ticaretYeni pazarları keşfetme ve onlara ulaşmaDijital ticaret stratejileri öğrenme
24 saat hizmet vermeYüksek kalitede müşteri hizmeti gerekliliğiMüşterilerle etkili iletişim teknikleri
Hayranlıkla izlenen ürünleri sergilemeTüketici eğilimlerini takip etme ve analiz etmeE-ticaret trendlerini yakalama ve onları uygulama
Fiziksel mağazalara kıyasla daha geniş bilgi alanıÜrünler hakkında ayrıntılı bilgi sağlamaÜrün ve hizmetler hakkında bilgi sağlama ve sunma teknikleri
Niş ürünler için ideal bir platformNiş pazarların belirlenmesi ve stratejik olarak hedeflenmesiÖzel pazarları belirleme ve onlara hitap etme stratejileri
Müşterilerle doğrudan iletişimAnında geri bildirim ve müşteri ilişkileri yönetimi gerekliliğiEtkin müşteri iletişimi ve ilişkileri yönetimi teknikleri
Ek gelir kaynağı oluşturmaDüzinelerce ürün ile kilidi düşük maliyetli bir işletme yönetmeUzun vadeli iş planları ve bütçeleme stratejileri
Kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi sunabilmeMüşteri beklentilerini anlama ve karşılamaKişiselleştirilmiş müşteri deneyimi tasarlama ve sunma teknikleri
Dünya çapında satışların 2020 yılına kadar 4 trilyon dolara ulaşmasıDünya çapında pazarlama ve lojistik yetenekleriUluslararası satış ve pazarlama stratejileri

E-ticaret, gelişen teknolojilerin hayatımıza sağladığı kolaylıklardan biri. Artık, evlerimizden, işyerlerimizden ve oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde siparişler oluşturuyoruz. Çalışırken ne yemek yiyeceğiniz artık problem değil. Yoğun mesaiden dolayı dışarı çıkmadan da yemek yemeniz mümkün. Çünkü vereceğiniz sipariş sayesinde dilediğiniz yemekleri yiyebilirsiniz. 

Etkili bir e-ticaret pazarlaması için kişilerin beklentileri son derece önemli. İnsanların talepleri, şikayetleri, eksikleri neler? İnsanlar hangi durumlarda açıklar görüyor, hangi pazarlarda varolmaya ihtiyaç var? Bu gibi soruların cevabı, nasıl bir e-ticaret politikası izlemeniz gerektiği hakkında ipuçları verir.

Neden E-Ticaret?

İstatistiklere göre, dünya çapında online satışların 2020 yılına kadar 4 trilyon dolara çıkması bekleniyor. E-ticaret ile düşük maliyetlerle milyonlarca kişiye ulaşarak satışlar gerçekleştirmeniz mümkün. 

Sınırların ötesinde

E-ticaret ile sanal bir mağaza sahibi olursunuz. Gerçek bir dükkana kıyasla maliyetiniz düşük de olabilir. Öte yandan gerçek bir dükkanın elektrik, su vb. gibi giderleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Yalnızca depolama sayesinde uluslararası satışlar gerçekleştirebilirsiniz.

Kişiselleştirilebilir satışlar

E-ticaret sitenizde hangi ürünleri satmak istiyorsunuz? Hangi pazarda eksik gördünüz de o alanda satışlar gerçekleştireceksiniz? Sattığınız ürünleriniz için hedef kitle belirleme çalışması yapmanız gerekir. Örneğin spor malzemeleri satan bir sanal mağaza açmak istiyorsanız, hedef kitlenizi ona göre belirleyip, internette amacınıza yönelik reklam çalışmaları yapabilirsiniz. Böylece ürünleriniz ve mağazanız beklenen ilgiyi görmüş olur.

Düşük maliyet



Fiziksel mağazalar; envanterinden tutun da tabelasına, su, elektrik gibi giderler, pahalı kiralar ya da aidat giderleri, çalışan eleman giderleri gibi çeşitli maliyetler çıkartır. Ancak sanal bir mağazada çok daha düşük maliyetler ile çalışırsınız.  

7/24 hizmet

E-ticaret ve hatta internet dünyasının en büyük avantajlarından biri de şüphesiz gece gündüz ulaşılabilir olmasıdır. İnternet erişimi olan her yerden rahatlıkla sipariş verilebilir. Siz uyurken bile müşterileriniz siparişini oluşturur. Bu da uyurken bile para kazanmanız demek :) Müşteri algısında sürekli açık bir mağaza, oldukça pozitif bir algıdır.

Fiziksel bir mağazaya gitmek için vakti olmayanlarımız oldukça fazla. Özellikle uzun mesailer altında çalışanlarımızdan bahsediyorum. Böyle bir durumda acil şekilde alınması gereken şeyler olabilir. Mağaza mağaza gezmek için hafta sonunu beklemek yerine internet üzerinden sipariş verilebilir.

Çok satanları sergileyin

Çok satan ve herkes tarafından talep gören popüler şeyler her zaman ilgi görmüştür. Bu durum psikolojideki Bandwagon Effect yani sürü psikolojisine örnek teşkil edebilir. Sürü psikolojisi etkisi ile insanlar içinde bulunduğu topluluğa uyar. İnsanın karar verme ve tercihlerde bulunmasında çevresinin etkisi geçmiş dönemlerde deneyler ile kanıtlanmıştır.

Bu nedenlerden dolayı, çok satan ürünlerinizi e-ticaret sayfanızın belirgin bir yerinde göstermek ilgi çekici ve daha tercih edilebilir durum algısı oluşturabilir.

Ek bilgiler için sınırsız alan

Fiziksel mağazanızda ürünleriniz hakkında eksiksiz bilgileri vermek zordur. Çalışanlar bu konuda eksiksiz bir donanıma sahip olamaz. Ancak e-ticaret sitenizde ürünler hakkında bilgileri direkt sizin girmeniz önemli bir avantaj sağlar. Üstelik alan sınırlaması olmaksızın!

Niş ürünler için güzel bir seçenek

Niş ürünler, fiziksel dünyada kolaylıkla bulunamayabilir. Ancak arama motoruna yazılan bir ürün saniyeler içerisinde bulunabilir. Niş ürünler üzerine satışlar gerçekleştirecekseniz, müşterilerinizin talepleri doğrultusunda siparişler de oluşturabilirsiniz. 

Müşterilerle doğrudan iletişim

Müşteriler, ürünleriniz hakkında bilgi almak ya da sizinle doğrudan iletişime geçmek isteyebilir. Veya aynı şekilde siz de müşterileriniz ile iletişim kurmak isteyebilirsiniz. Özel günler için çeşitli kampanyalar düzenleyip, mail ya da kısa mesaj yolu ile müşterilerinize erişim sağlayarak kampanyanızdan haberdar edebilirsiniz.

E-Ticaret Eğitimi Alabilir miyim?

E-ticaret Eğitimi almak ve e-ticarete başlamak elbet mümkün. E-ticarete başlamadan önce öğrenmeniz gereken pek çok şey vardır. Ancak gözünüz korkmasın, e-ticareti öğrenmek son derece keyif vericidir. Yeter ki bu alana gerçekten ilgili olun. Yerel ya da uluslararası seviyede hedef kitlenize kendinizi ifade etmenin yollarını ve stratejilerini öğrenebilirsiniz. 

E-Ticaret Eğitimini Nereden Alabilirim?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen sertifikalı online eğitimlerden faydalanabilirsiniz.

Düşük maliyetli iş kurma, Dinamik ve kişiselleştirilmiş satışlar, Rekabetçi sektöre uyum, Sınırları aşan ticaret, Yeni pazarları keşfetme ve onlara ulaşma, Dijital ticaret stratejileri öğrenme, 24 saat hizmet verme, Yüksek kalitede müşteri hizmeti gerekliliği, Müşterilerle etkili iletişim teknikleri, Hayranlıkla izlenen ürünleri sergileme, Tüketici eğilimlerini takip etme ve analiz etme, E-ticaret trendlerini yakalama ve onları uygulama, Fiziksel mağazalara kıyasla daha geniş bilgi alanı, Ürünler hakkında ayrıntılı bilgi sağlama, Ürün ve hizmetler hakkında bilgi sağlama ve sunma teknikleri, Niş ürünler için ideal bir platform, Niş pazarların belirlenmesi ve stratejik olarak hedeflenmesi, Özel pazarları belirleme ve onlara hitap etme stratejileri, Müşterilerle doğrudan iletişim, Anında geri bildirim ve müşteri ilişkileri yönetimi gerekliliği, Etkin müşteri iletişimi ve ilişkileri yönetimi teknikleri, Ek gelir kaynağı oluşturma, Düzinelerce ürün ile kilidi düşük maliyetli bir işletme yönetme, Uzun vadeli iş planları ve bütçeleme stratejileri, Kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi sunabilme, Müşteri beklentilerini anlama ve karşılama, Kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi tasarlama ve sunma teknikleri, Dünya çapında satışların 2020 yılına kadar 4 trilyon dolara ulaşması, Dünya çapında pazarlama ve lojistik yetenekleri, Uluslararası satış ve pazarlama stratejileri
e-ticaret e-ticaret eğitimi alışveriş internet sanal mağaza online satış online eğitim sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi bir dizüstü bilgisayarın önünde oturmaktadır. Kişi ellerini klavyenin üzerine koymuş ve hızla yazmaktadır. Parmakları yazarken hızla hareket ediyor ve gözleri ekrana odaklanmış durumda. Kişinin üzerinde mavi bir gömlek vardır ve saçları kahverengidir. Masanın üzerindeki dizüstü bilgisayarın kapağı beyaz ve klavyesi siyahtır. Arka plan parlak beyaz bir duvardır. Kişi elindeki işe tamamen odaklanmış bir şekilde yazmaktadır.
Dijital Pazarlama

E-ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?

09 Aralık 2019
Kulaklık takan bir erkek ve kadın kameraya bakmaktadır. Adamın sakalı var ve yüzüne yakından bakıldığında kararlı bir ifade görülüyor. Kadın siyah saçlı ve kulaklık takıyor. Yüzünde hoş bir ifade vardır. Her ikisi de kulaklık takıyor ve dikkatle bir şeyler dinliyor gibi görünüyorlar. Arka plan sade ve dikkatleri yalnızca kamerada. Adamın yüzü kulaklık tarafından çerçevelenmiş ve kadının saçları kulaklığını hafifçe gizliyor. İkili birbirlerine çok yakın ve muhtemelen bir şekilde iletişim kuruyorlar.
Girişimcilik

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

24 Haziran 2020
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Çeşitli renklerde sıvılarla dolu bir alışveriş arabasının yakın çekim görüntüsü ve sağında kırmızı bir at sembolü görülüyor. Sembol ışıklandırılmış ve metalden yapılmış gibi görünüyor. Arabanın solunda beyaz bir küp ve arka planda mavi bir fon görülüyor. Daha solda bir kişinin kolu ve hemen üzerinde beyaz bir yüzey üzerinde duran sarı bir silgi var. Son olarak, uzak köşede odak dışı gibi görünen bir kişinin başı görülüyor. Görüntü, sıvıların canlı renklerinden at sembolünün karmaşık tasarımına kadar geniş bir ayrıntı yelpazesini yakalıyor.
Satış - Pazarlama

En İyi E-Ticaret Paketleri

10 Nisan 2020
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519