AnasayfaBlogBaşarının Sırrı: Motivasyon
Motivasyon

Başarının Sırrı: Motivasyon

12 Temmuz 2018
Parlak sarı bir ceket giyen bir kişi güneşli bir alanda duruyor. Ceketin ön kısmında boydan boya uzanan bir fermuar ve kısmen görülebilen bir kapüşon vardır. Kişinin ayrıca siyah pantolon ve siyah ayakkabı giydiği görülüyor. Elleri ceplerinde ve başı aşağı doğru eğik, kameradan uzağa bakıyor. Görüntünün arka planı yeşil ve sarı yeşilliklerin bir karışımı ve uzakta birkaç ağaç var. Işık sıcak ve davetkârdır ve atmosferde bir huzur duygusu vardır.
KonuÖnemAksiyon
Günlük MotivasyonGün boyunca enerji ve verimlilik için kritikSabah uyanır uyanmaz pozitif bir tutumla güne başlamak
HedeflerMotivasyon ve yön için hayatiKendinize ulaşılabilir hedefler belirlemek ve düzenli hedef doğrultusunda ilerlemek
Kendine GüvenBaşarıya giden yolda kritik bir unsurKendine güven duymak ve kendini sürekli olarak yeteneklerine dair güvenceye almak
ÇalışmaHedeflerimize ulaşmak ve başarıya ulaşmak için bir gereklilikDüzenli bir şekilde çalışmak ve sürekli olarak kendimizi geliştirmek
Motivasyon 3.0 EğitimiKişisel ve profesyonel hayatınızı geliştirmek ve kendi motivasyon kaynaklarınızı keşfetmek için önemli bir kaynakEnstitü üzerinden Motivasyon 3.0 Eğitimine katılmak
Motivasyon KaynaklarıKişinin motivasyon seviyesini sürdürmesi ve geliştirmesi için kritikMotivasyon kaynaklarını keşfetmek ve onları hayatına dahil etmek
Motivasyon AlıntılarıMotivasyon ve başarı üzerine farklı bakış açıları sağlarMotivasyon alıntılarını okumak ve anlamak
Moral MotivasyonBaşarılı olmak ve olumsuzlukları yenmek için önemli bir faktörKendini pozitif tutmak ve enerjisini sürekli yüksek seviyede tutmak
Dua ve TemennilerKişisel ve ruhsal motivasyon için önemli bir kaynak olabilirDua etmek ve pozitif temennilerde bulunmak
Yeni Nesil Motivasyon AnlayışıKişinin motivasyonunu geliştirmesi ve başarılı olması için kritikYeni nesil motivasyon anlayışını anlamak ve hayatına uygulamak

Gözümüzü araladık ve yeni güne merhaba dedik. Peki gözümüzü açtığımız ilk anda moral motivasyonumuz nasıldı? Mutlu ve dinç mi uyandık, isteksiz ve bitkin mi? İşte bu soruların cevabının motivasyondan geçtiğini unutmamalıyız. Motivasyon gerek iş hayatından gerek de genel hayatımızı doğrudan olumlu-olumsuz etkileyebilecek kavramdır. Onun seviyesini ne derece yukarıda tutarsak hayatımızda o denli pozitif katkılar sağlayacaktır.

Güne uyandıktan sonra işe giderken ayaklarımız geri geri gidiyor ve isteksiz isek; ya hedefimiz yoktur, ya da hedefimize inancımız zayıftır. Bu iki sebebinde bizlere yarar yerine, zarar getireceğini hepimiz biliyoruz. O zaman neden mutlu olmak için bir şeyler yapmıyoruz artık?

Başarının Sırrı Nedir?

Bırakalım artık şu kendimize olan güvensizliği ve yapabilir miyim kaygısını, evet yapabiliriz sadece şu 3 altın formülü uygulayalım. Kendine güven, çalış ve motivasyonunu zirvede tut.

Evet kolay değil bunlar, anlıyorum unutmayalım her zorluğun arkasında bir kolaylık her sıkıntının sonunda bir ferahlık vardır.

Moralimiz ve keyfimizin düşük olmaması başarıya giden yolda kalkanımız, çalışma ve öz güvenimiz en büyük silahımız olacaktır. O zaman kendimize şu soruyu sorma zamanı geldi: Var mısın hedefim doğrultusunda yürümeye?

Sizlere motivasyonla ilgili bir kaç alıntı yapmak istiyorum:

''Hayatınızda kazanmadan önce, zihninizde kazanmak zorundasınız.'' (John Addison)

''Bir gün değil, her gün istersen olur.'' (Tayfun Topaloğlu)

''Motivasyon yakıt olarak amaç depolar, vizyonla yola çıkar ve eylemle kendini gerçekleştirir.'' (Pat Mesiti)

Hayatımızın evrelerinde inişli çıkışlı dönemler olabilir. Ama bizler her daim moral motivasyonumuzu zirvede tutmamız gerekiyor. Olumsuzluklara takılmadan, kararlılıkla ve sabırla enerjimizi ve moralimizi pozitif tuttuğumuz sürece üzerimize sağanak sağanak gelse de dertler başarılı olamayacaktır Allah'ın izniyle..

Son olarak şunları belirtmek istiyorum: Motivasyonumuzu düşürecek iç ve dış etkenler olacaktır hayatımızda, önemli olan yılmadan kararlılıkla hedeflerimize adım atmaktır.

Bu adım çok küçük olsa bile benim bir hedefim var diyebilmeliyiz.

Artık sabahları uykumuzdan mutlu ve tebessümle kalkma zamanı gelmedi mi?

Haydi o zaman ! Başlıyoruz!

Son sözlerim bir dua temennisi ile:

Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın...

Her güne yüksek moral motivasyonla uyanmanız dileğiyle...

Motivasyon 3.0 Nedir?

Eğer motivasyonunuzu artıracak değerli öneriler ve uzman görüş almak istiyorsanız Enstitü'de motivasyon 3.0 eğitimine kayıt olabilirsiniz. Motivasyon kaynakları hakkında önemli bilgiler edineceğiniz bu eğitimde kendinizi keşfedeceksiniz. İster iş hayatında ister özel hayatınızda yeni bir şeyler yapmak ve hedeflediğiniz zirve noktasına ulaşmak istiyorsanız bu eğitim tam size göre.

Bu eğitime katılan kişilerin görüşlerini aldığımda gerçekten yeni nesil bir motivasyon anlayışının öğretildiğini ve bu eğitimin çok özel bir kaynak olduğunu teyit ettim. Bu eğitimi videodan ya da canlı dersler eşliğinde öğrenebilirsiniz. Yorumlara bakacak olursak bu eğitime katılan herkes kendini bir şekilde buluyor ve başarının etrafında çizdiği sınırları ve engelleri kaldırıyor. Dikkat çekici motivasyon teorilerini hayatınıza uygulamak istiyorsanız eğitime katılmak için daha fazla beklemeyin.

Ek olarak bu eğitimin başlığı hakkında yaptığım araştırmalar sonucunda Türkiye'de bu eğitimi veren tek platform Enstitü. Gerçekten çok özel teknikler, çok özel uzmanlar aracılığı ile bize bir şeyler öğrenme yolunu açtığı için Enstitü'ye ve motivasyon 3.0 eğitmeni Sultan Cüneyit'e teşekkür ederiz. İnsan burada bir şeyler öğrenebileceğini düşündüğünde bile motive oluyor. Eğitimin içeriğini okuduğunda bile motive olmaya hazır hissediyorsunuz. Katıldıktan sonra görüşlerinizi bu blogun altına eklemeyi unutmayın!

Günlük Motivasyon, Gün boyunca enerji ve verimlilik için kritik, Sabah uyanır uyanmaz pozitif bir tutumla güne başlamak, Hedefler, Motivasyon ve yön için hayati, Kendinize ulaşılabilir hedefler belirlemek ve düzenli hedef doğrultusunda ilerlemek, Kendine Güven, Başarıya giden yolda kritik bir unsur, Kendine güven duymak ve kendini sürekli olarak yeteneklerine dair güvenceye almak, Çalışma, Hedeflerimize ulaşmak ve başarıya ulaşmak için bir gereklilik, Düzenli bir şekilde çalışmak ve sürekli olarak kendimizi geliştirmek, Motivasyon 30 Eğitimi, Kişisel ve profesyonel hayatınızı geliştirmek ve kendi motivasyon kaynaklarınızı keşfetmek için önemli bir kaynak, Enstitü üzerinden Motivasyon 30 Eğitimine katılmak, Motivasyon Kaynakları, Kişinin motivasyon seviyesini sürdürmesi ve geliştirmesi için kritik, Motivasyon kaynaklarını keşfetmek ve onları hayatına dahil etmek, Motivasyon Alıntıları, Motivasyon ve başarı üzerine farklı bakış açıları sağlar, Motivasyon alıntılarını okumak ve anlamak, Moral Motivasyon, Başarılı olmak ve olumsuzlukları yenmek için önemli bir faktör, Kendini pozitif tutmak ve enerjisini sürekli yüksek seviyede tutmak, Dua ve Temenniler, Kişisel ve ruhsal motivasyon için önemli bir kaynak olabilir, Dua etmek ve pozitif temennilerde bulunmak, Yeni Nesil Motivasyon Anlayışı, Kişinin motivasyonunu geliştirmesi ve başarılı olması için kritik, Yeni nesil motivasyon anlayışını anlamak ve hayatına uygulamak
motivasyon nedir motivasyon başarının sırrı motivasyon başarının sırrı nedir başarılı olmak
Bu, siyah çerçeveli gözlük ve lacivert blazer ceket giyen bir adamın fotoğrafı. Kısa, koyu kahverengi saçları ve bakımlı bir keçi sakalı var. Yüz ifadesi nötr ve doğrudan kameraya bakıyor. Ceketin altına üst düğmesi açık beyaz bir elbise gömleği giymiştir. Profesyonel bir ortamda, muhtemelen bir şirket ofisinde duruyor gibi görünüyor. Beden dili kendine güven ve sofistike bir hava taşıyor. Profesyonel görünümünü tamamlayan siyah deri bir kemer ve siyah elbise ayakkabıları giyiyor.
Ferdi Altunbaş
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. İş hayatı ve başarılı olma, motivasyon, kişisel gelişim gibi birçok konuda yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.